Haberler

Arche Noah bu yıl da Essenlilerle buluştu

Arche Noah bu yıl da Essenlilerle buluştu Geleneksel olarak her yıl eylül ayı sonlarında Essen’de düzenlenen Arche Noah Kültür Festivali bu yıl 8. kez düzenlendi.

Arche Noah Kültür Festivali korona salgını dolayısıyla bu kez Kennedyplatz yerine Altenessen’de bulunan KD 11/13 salonunda kutlandı.

Hafta sonu İki gün boyunca kdüzenlenen şehir festivalin sunumunu yine gazeteci Uwe Loch, açılış konuşmasını ise Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen yaptı.

Etkinliğin ikinci gününde Ruhr Öğretmenler Derneği adına Faruk Taner öncülüğündeki Ege Zeybek Ekibi sahne aldı. Barış Üğür, Halil Taner, Metehan Fırat, Ayça Şenlikçi, Zara Yılmaz ve Mehlika Nigar Taner’den oluşan Zeybek ekibi izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Arche Noah bu yıl da Essenlilerle buluştu Şehir festivali ile ilgili olarak Arche Noah Essen Proje Koordinatörü Oktay Sürücü şunları söyledi;  “Nuh’un gemisi etkinliklerini bu sene farklı ve özel bir formatta kutlamayı düşündük. Bunun için Altenessen’de bulunan bu salonu seçtik. Pandemi sebebiyle bir çok etkinliğin iptal edildiği bu dönemde en üst düzey tedbirleri alarak etkinliğimizi gerçekleştirmiş olduk.

İki gün süren etkinliğimize katılan farklı kültürlerden gelen misafirlerimiz memnuniyetlerini dile getirdiler. Neşeli, eğlenceli ve diyalog ağırlıklı bir etkinliği daha geride bırakmış olduk. Ümit ediyoruz ki, gelecek yıl Kennedyplatz’da çoşku içinde Essen ve çevre şehirlerden gelenlerle yeniden buluşabiliriz.” Muhabirce/ Ünsal Gür- ESSEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu