Haberler

Yakıtımız benzin değil güneş- Solar Car

Yakıtımız benzin değil güneş- Solar Car- (c) ITQ Günümüzde otomotiv sektöründe artık klasik yakıtlar yerine alternatif enerji ile çalışan araç üretimine hız verildi. Elektrikli araçların yanısıra farklı enerji türleriyle çalışan araç üretme denemeleri de sürüyor.

Tarkan Kocalar’ın başında olduğu proje ile Duisburg Üneiversitesi öğrencileri 5 günde, güneş enerjisi ile çalışan bir araç prototipi üretti.

Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar’ın oğlu olan olan Tarkan Kocalar, proje tanıtımında çocukluğunda babasından etkilenerek arabalara ilgi duyduğunu ve ekonomi öğreniminden sonra 2. öğrenim olarak mühendisliği seçtiğini belirterek, otomotivde dijitalleşme konusunda da kendini geliştirdiğini belirtiyor.

Solar Car Proje Yöneticisi Tarkan Kocalar (c) ITQ Yakıtımız benzin değil güneş- Solar Car- (c) ITQ ITQ şirketinde çalışan ve Duisburg Üniversitesi mekatronik bölümü öğrencileriyle birlikte gerçekleştirilen 7. Solar Otomobil Prototipi Projesini yöneten Tarkan Kocalar, böyle bir ekipte olduğum için mutluyum diyor.

Geleceğin yaratıcı mühendislerinde oluşan ekip 5 günlük Makeathon (Make+Marathon= Makeathon) aksiyonuyla güneş enerjisi ile çalışan bir Solar Car prototipi ürettiler.

26 Eylül’de 5.Duisburger Makerday günlerinde tanıtımı yapılan güneş enerjisi otomobili prototipi geleceğin yenilenebilir ve sürdürülebilir enerjili araçlarının önücüsü olarak geliştirilecek ürünler arasında yerini aldı. Muhabirce/ DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu