Haberler

Gündem özet

3 dakikada bugün | 22.9.20, Salı

GÜNCEL

>>AB Liderler Zirvesi`ne koronavirüs engeli: 1 hafta ertelendi – AB Liderler Zirvesi, AB Konseyi Başkanı Michel`in ekibinden bir kişinin Kovid-19 olması ve Michel`in karantinaya girmesi nedeniyle 1 Ekim`e ertelendi.

>>Ankara: Türkiye ve Yunanistan istikşafi görüşmelere hazır – Erdoğan, Merkel ve AB Konseyi Başkanı Michel ile Doğu Akdeniz krizini ele aldı. Ankara, görüşmede Türkiye ve Yunanistan`ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğunun ifade edildiğini açıkladı.

>>Yunanistan Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ile istikşafi görüşmeler yakında başlayacak – Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin “yakında” başlayacağı bildirildi.

>>Erdoğan`dan BM`de Doğu Akdeniz için bölgesel konferans çağrısı – BM Genel Kurulu`na seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz krizinin çözümü için bölgesel bir konferans düzenlenmesi çağrısında bulundu.

>>Reuters: Türkiye ile Yunanistan, müzakereleri İstanbul`da sürdürme konusunda anlaştı – Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile kıta sahanlığı müzakerelerini sürdürme kararı aldıklarını açıklarken, 2016 yılında askıya alınan görüşmelerin yakın gelecekte İstanbul`da yapılacağını duyurdu.

GENEL

>>Guterres`ten dünya liderlerine `küresel ateşkesi 100 gün içinde hayata geçirin` çağrısı – BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, uluslararası topluma küresel ateşkesi yıl sonuna kadar hayata geçirme çağrısı yaptı.

>>Almanya`da polis aracına gamalı haç çizen genç tutuklandı – Almanya`nın Hagen kentinde polis aracına Neo-Nazi sembollerinden gamalı haç çizen 26 yaşındaki şahıs yakalanarak tutuklandı.

>>Yunanistan`a AB hukukunu ihlal suçlaması – Yardım kuruluşları, sığınmacıların insan haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Yunanistan`ı AB Komisyonu`na şikayet etti. Başvuru dilekçesinde, Atina`ya karşı AB hukukunu ihlal davası açılması talep edildi.

>>Avrupa Halk Partisi`nden AB`ye Türkiye baskısı – Avrupa Parlamentosu`nda muhafazakar grubun başkanı Manfred Weber, “Türkiye`ye AB üyeliği verilmeyeceği söylenmeli” diyerek Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas`ın Türkiye`ye karşı tutumunu eleştirdi.

>>Avrupa Konseyi: Avukatların durumundan endişeliyiz – Avrupa Konseyi raportörleri, Türkiye`de avukatlar üzerinde baskı oluşturulmasından endişeli olduklarını açıkladı.

>>Sağlıkçılar şiddetle yüz yüze – Ankara’da sağlıkçılar kendilerini hasta yakını şiddetinden korumak için hastanede barikat kurmak zorunda kaldı. “Hedef gösteriliyoruz” diyen sağlıkçılar, şiddete karşı kapsamlı müdahale istiyor.

>>İstanbul`da “şüpheli” gazeteci ölümü – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD`li gazeteci Andre Vltchek`in ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Samsun`dan İstanbul`a giden Vltchek, kiraladığı aracın içinde ölü bulunmuştu.

>>Kılıçdaroğlu`ndan TTB`ye destek ziyareti – CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bahçeli`nin “kapatılmalı” çağrısı yaptığı Türk Tabipleri Birliği`ni ziyaret ederek hükümetin Covid-19 politikasına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

YAŞAM

>>Çin hükümetini koronavirüsle mücadelede eleştiren milyardere 18 yıl hapis cezası – Çin Devlet Başkanı Şi Cinping`in koronavirüs salgınıyla ilgili tutumunu eleştirmekle gündeme gelen Çinli emlak milyarderi Ren Zhiqiang’e devleti zarara uğratmak suçundan 18 yıl hapis cezası verildiği açıklandı.

>>Yeni bir öte gezegen keşfedildi: `Pi Dünyası` – 186 ışık yılı uzaklıktaki gezegen, kızıl cüce yıldızı etrafındaki turunun süresi, irrasyonel matematik sabiti Pi sayısına benzediğinden “Pi Dünyası” olarak adlandırıldı.

>>Galler`de bir köyde her sabah internetin eski bir televizyon yüzünden kesildiği ortaya çıktı – Birleşik Krallık`ın Galler Özerk Bölgesi`nde her sabah saat 7`de yaşanan internet kesintisinin eski bir televizyondan kaynaklandığı tespit edildi.

>>Brad Pitt`in Scientology günlerinin perde arkası: `Kendisine atanan 15 yaşındaki kızla arınma seanslarına katıldı` – Ünlü Hollywood yıldızı Brad Pitt`in, 1990’ların başında dünya çapında bir oyuncu olmadan önce Scientology tarikatının `arınma` ritüellerine katıldığı ve günde 5 saat boyunca saunaya 15 yaşında bir kız çocuğuyla girdiği anlatıldı.

SPOR

>>FSV Duisburg`un gençlerinden büyük başarı>>>>Muhabirce.de

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu