Haberler

Gündem özet

3 dakikada bugün | 19.9.20, Cmt.

GÜNCEL

>>Almanya`da 2 bin 300`e yakın yeni vaka – Almanya`da bulaşıcı hastalıklar konusunda yetkili merci olan Robert Koch Enstitüsü`nün (RKI) cumartesi günü verdiği bilgilere göre son 24 saatte kayıtlara 2 bin 297 yeni koronavirüs vakası geçti. Bu geçen nisan ayı sonundan bu yana bir günde kayıtlara geçen en yüksek vaka sayısına işaret ediyor.

>>Oktoberfest bu yıl koronavirüs nedeniyle yapılamıyor – Almanya’nın Münih kentinde her yıl düzenlenen Oktoberfest (Ekim Festivali) bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle yapılamıyor. Alternatif kutlamaları engellemek için de birçok yerde alkol yasağı getirildi.

>>Karneval soll digital stattfinden – “Wer den Karneval liebt, der bleibt am 11.11. zu Hause”, finden Karnevalisten. Das bedeutet aber nicht, völlig auf Karneval zu verzichten. Denn närrische Töne überträgt der WDR zum Sessionsstart am 11.11. pünktlich ab 11.11 Uhr live.

>>Mehr Platz für Radfahrer und Fußgänger gefordert – Die Corona-Krise hat es gezeigt: Weniger Verkehr in den Städten tut gut. Viele sind aufs Fahrrad umgestiegen. Angesichts der Klimakrise fordert das Umweltbundesamt, weiter in diese Richtung zu gehen.

>>Hollandalı bakana 390 euroluk korona cezası – Hollanda Adalet Bakanı, koronavirüse karşı sosyal mesafe kuralına uymadığı için kendisine bağlı savcılık tarafından 390 euro para cezasına çarptırıldı.

GENEL

>>Macron`dan Türkçe tweet – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter üzerinden cumartesi günü yaptığı paylaşımda “Ajaccio`da, Türkiye`ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim” ifadelerine yer verdi.

>>Erdoğan`dan diyalog açıklaması – Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Biz, samimi her çağrıya kulak vererek diplomasiye olabildiğince alan kazandırmak, sorunları diyalog yoluyla herkesin kazanabileceği bir çözüme kavuşturmak niyetindeyiz” dedi.

>>AB`den Türk şirketine yaptırım – AB`nin BM`nin Libya`ya yönelik silah ambargosunu ihlal ettiği gerekçesiyle biri Türk üç firmayı yaptırım listesine dahil ettiği bildirildi. Yaptırımların Pazartesi günü yürürlüğe girmesi bekleniyor.

>>Enver Şimşek’in adı Jena’da bir meydana verildi – 9 Eylül 2000 tarihinde NSU tarafından öldürülen Enver Şimşek’in adı Almanya’nın Jena kentinde bir meydana verildi. NSU’nun her üç üyesi de bu kentte doğmuştu.

YAŞAM

>>Mesut Yılmaz`dan kötü haber – Yurt gazetesi yazarlarından İsmet Orhan`ın sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak Mesut Yılmaz`ın sağlık durumunun iyiye gitmediğini açıkladı.

>>Ayasofya`nın sembolü kedi Gli`den kötü haber – Ayasofya`da doğmuş ve orda büyümüş olan sembol kedi Gli`nin hastalığı sebebiyle artık Ayasofya`da değil kalabalıktan uzak bir odada yaşayacağı öğrenildi.

>>Londra`dan çalınan 2,5 milyon sterlin değerindeki nadir kitaplar Romanya`da bulundu – Londra`da bir depodan çalınan 2,5 milyon sterlin değerindeki 200 kıymetli kitap, Romanya`nın kırsal kesimindeki bir evde bulundu. Kitaplar, Ocak 2017`de Londra yakınlarındaki deponun çatısına delikler açıp, iplerle kendilerini sarkıtarak sensörleri etkisiz kılan hırsızlar tarafından çalınmıştı.

>>58 katlı gökdelene ekipmansız tırmandı – Fransa’da genç youtuber, başkent Paris’te bulunan 210 metre uzunluğundaki gökdelene ekipmansız tırmandı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu