Haberler

Almanya`da A40 otobanında tanker alev topuna döndü

Almanya`da A40 otobanında tanker alev topuna döndü Almanya`da A40 otobanında tanker alev topuna döndü Ahmet Elcivan/ESSEN – Almanya`nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti`ne bağlı Mülheim an der Ruhr kentinin Mülheim-Styrum çıkışı yakınlarında meydana gelen trafik kazasında bir yakıt tankeri alev aldı.

A40 otoyolundan Essen istikametine gitmekte olan ve 25 ton dizel (mazot) ile 10 ton süper benzin yüklü tanker Kaiserberg ile Mülheim-Styrum çıkışı arasında başka bir otomobil ile çarpıştı. Çarpışma nedeniyle tonlarca yakıt yüklü tanker alev alev yanmaya başladı.

Otoyol kısa sürede dev bir alev topuna döndü, alevler ve dumanlar kilometrelerce ötedeki kentlerden de görüldü. Duisburg, Oberhausen ve Mülheim an der Ruhr kentlerinden gelen onlarca itfaiye aracı yanan tankere müdahale etti. Otoyol çift yönlü olarak trafiğe kapatılırken, itfaiye ekiplerinin bir buçuk saate yakın çabalarıyla yangın kontrol altına alınabildi. Gökyüzünü kaplayan duman kitlesi bölgede büyük bir korkunun yaşanmasına neden oldu. Tanker yangınına sebep olan kazada ise, tanker sürücüsü ve otomobil sürücüsü yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Haber- Foto: Ahmet Elcivan/ESSEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu