Haberler

Edis: “Sandığa Gidin”

Ahmet Edis- Köln Almanya’nın NRW Eyaletinde (belediye başkanlığı, yerel meclis ve uyum meclis) seçimlerine çok kısa bir süre kaldı. Herkesin evine (bilgilendirme) oy pusulaları mektupla gelmeye başladı.

Köln uyum meclisine ikinci kez adaylığını koyan Ahmet Edis, “Birincisi seçme ve seçilme hakkı olan herkesin gidip oyunu kullanması çok önemli. Bu bir demokratik haktır ve bu hakkımızı kullanmamız gerekiyor. İkincisi burada kullanılmayan her oy aslında politik katılım konusunda vaz geçtiğimiz oy oluyor. Uyum meclisleri artık bir belediyeyi ilgilendirecek her konuda çalışma yapabilecek durumda. İnsanların listeleri inceleyip mutlaka oylarını kullanmaları gerektiğini, bu bilinçle oylarını kullanırlarsa uyum meclislerinin kalitesi ve birlikte yaşam için çok güzel adımlar atılacağına inanıyorum.”

Ayrımcılığa “DUR” diyeceğiz

Liste 3`te yer alan Ahmet Edis ayrica “Grün Offene Liste olarak yeniden çok kaliteli ve çok renkli bir liste oluşturduk. Bazılarımız burada doğdu, bazılarımız ise burada doğmadı. Burada doğmuş olsalar da olmasalar da burada yaşayan insanlar için birlikte siyaset yapmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde eğer seçilirsek Keupstr’daki NSU Anıtı ́nın en sonunda var olmasını ve Köln’ün ayrımcılık ve ırkçılıktan uzak bir yer olmasını destekleyeceğiz, anaokulunda ve okullarda çift dilli eğitim, tüm yaş grupları için her alanda eğitimde eşitlik, Köln’de psikolojik/sağlıksal bakımının güçlendirilmesini ve Köln Belediyesinde çok kültürlü açılımı sağlamaya çalışacağız”dedi. Muhabirce/İsa Aksoylu/KÖLN   

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu