Haberler

Gündem özet

3 dakikada bugün | 5.9.20, Cmt.

KORONA

>>Almanya Cumhurbaşkanı: Tünelin sonunda ışık var – Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier koronavirüsle mücadele konusunda iyimser mesajlar verdi. Steinmeier “korona yorgunluğunun” sorumsuzluğa dönüşmemesi gerektiği konusunda da uyardı.

>>5000 neue Stellen für Gesundheitsämter – In der Corona-Krise kommt den Gesundheitsämtern in den Kommunen eine wichtige Rolle zu: Sie müssen Kontakte nachverfolgen und Tests anordnen. Bislang jedoch waren die Behörden vielfach unterbesetzt. Das soll sich nun ändern.

>>Spahn empfiehlt Urlaub in Deutschland – Im Herbst ans Mittelmeer oder zu Weihnachten in die Tropen? Gesundheitsminister Spahn rät angesichts der Corona-Pandemie davon ab. Er ruft dazu auf, im nächsten Urlaub “die Schönheit Deutschlands zu genießen”.

>>AB`de karantina süresi on gün olacak – Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn Avrupa Birliği’ndeki çalışma arkadaşları ile risk bölgelerine seyahat edenler için dönüşlerinde 10 günlük karantina konusunda anlaştıklarını açıkladı.

>>Dünya genelinde 7 binin üzerinde sağlık çalışanı Kovid-19 nedeniyle öldü – Uluslararası Af Örgütü’nün araştırmasına göre, tüm dünyada 7 binin üzerinde sağlık çalışanı Kovid-19’a yakalanarak hayatını kaybetti. Sadece Meksika’da en az 1.320 sağlık çalışanının öldüğü doğrulandı.

ALMANYA

>>Almanya`da cesedi bulunan 5 çocuğun, anneleri tarafından boğulduğu ortaya çıktı – Yapılan otopsi sonucu çocukların annesi 27 yaşındaki Christiane K.`nın, Melina (1), Leonie (2), Sophie (3), Timo (6) ve Luca (8) isimli çocuklarına önce uyuşturucu bir madde uyguladığı, ardından ise boğduğu belirlendi.

>>Leipzig`de işgal edilen binaların boşaltılmasına tepki – Almanya’nın Leipzig kentinde yüksek kiraları protesto amacıyla işgal edilen iki binanın polis tarafından boşaltılmasının ardından izinsiz gösteriler düzenlendi. Polis taş ve şişe atan göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

>>Beş çocuktan birinin evinde Almanca konuşulmuyor – Almanya`da okul öncesi çağdaki çocukların beşte birinden fazlasının evinde Almanca konuşulmuyor. Muhalefet partilerinden FDP`ye göre, hükümet bu konudaki çabalarını artırmalı.

TÜRKİYE

>>Erdoğan’dan sert Doğu Akdeniz mesajı – Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye`nin kendisine dayatılan ahlaksız harita ve belgeleri yırtıp atacak askeri güce sahip olduğunu” söyledi.

>>Türkei plant Militärübung vor Zypern – Das Säbelrasseln im Mittelmeer geht weiter: Mitten im Erdgasstreit mit Griechenland hat die türkische Regierung eine Militärübung vor der geteilten Insel Zypern angekündigt. Athen reagiert mit Unverständnis.

>>”Dini yapılar tarafından kuşatılmış bir devlet var” – Uşşaki tarikatı lideri olarak bilinen Eyyup Fatih Nurullah Şağban’ın çocuğa yönelik cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, tarikatlar ülke gündemine oturdu. Akademisyenlere göre, Türkiye’de yasak olmalarına rağmen faaliyet göstermeyi sürdüren tarikatlar kendilerini siyasetin ana aktörleri olarak görüyor.

DÜNYA

>>Trump: Sırbistan İsrail elçiliğini Kudüs`e taşıyacak – ABD Başkanı Donald Trump Sırbistan’ın ABD’nin izinden giderek İsrail’deki diplomatik temsilciliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacağını açıkladı.

>>Bolsonaro: Çevre örgütleri kanser hücresi – Amazon Ormanlarının yakılmasına bilinçli olarak göz yummakla suçlanan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, kendini eleştiren çevre örgütlerini “kanser hücresi” olarak nitelendirdi.

>>Batı, Rusya`ya karşı takınılacak tavrı tartışıyor – Muhalif Rus siyasetçi Aleksey Navalni`nin zehirlendiğinin anlaşılmasının ardından NATO ve AB, Rusya`ya karşı takınılacak tavrı tartışırken Rusya`dan ise çok sayıda Batı ülkesinde uzmanların noviçok gibi kimyasal silahlarla çalıştığı açıklaması geldi.

YAŞAM

>>UNICEF`in araştırmasında Türkiye son sırada – UNICEF`in yaptığı bir araştırmaya göre hayatından memnun olan 15 yaşındaki çocukların oranının en düşük olduğu ülke Türkiye. Sıralamada birinci olan Hollanda`da bu yaştaki çocukların yüzde 90`ı hayatından memnun.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu