Haberler

5 çocuğunu katletti, intihar etmek istedi

5 çocuğunu katletti, intihar etmek istedi- Solingen Bugün öğle saatlerinde Almanya’nın Solingen kenti Hasseldelle semtinde meydana gelen trajik olay Almanya’yı sarstı.

Polis ekipleri Solingen’deki bir apartmanın 3. Katında bir evde yaşları 1, 2, 3, 6 ve 8 olan 5 çocuğu öldürülmüş halde buldu. Ölüm şekli hakkında henüz bilgi verilmedi.

Polonyalı baba ile Alman annenin 5 çocuğundan başka çocuklarının olduğu bilgisi gelirken, 11 yaşındaki erkek çocukları ise anneanesinin evinde bulundu.

Çocukların 27 yaşındaki -muhtemelen psikolojik sorunları olan- anneleri tarafından öldürüldüğü iddia edilirken, annenin çocukları öldürdükten sonra 11 yaşındaki oğlunu alıp Düsseldorf’a geldiği çocuğu anneannesine (M.Gladbach) yollarken öğle saatlerinde kendini bir trenin önüne atarak intihar etmek istediği belirtildi.

Ağır yaralanan ve polis korumasında olan annenin durumu hakkında ve olayın detayları hakkında fazla bilgi verilmezken, olayı polise anneannenin ihbar ettiği belirtildi.

Solingen savcılığı olayın arka planını ve cinayet motivini araştırıyor. .

TÜRK KOMŞULAR GENÇLİK DAİRESİNİ HATIRLATTI

Öte yandan aileye komşu olan bazı Türk aileler gazetemiz muhabirce’ye, 5 çocuğun katledildiği ailenin sorunlu bir aile olduğunu ve son dönemlerde ailenin kapısına sık sık polisin gelip gittiğini bildirdiler. Aynı mahalle oturan ve aileyi kısmen de olsa tanıyan bazı Türkler de, ‘Türk ailelerde en ufak bir sorunda gençlik dairesi aileden çocukları hemen koruma altına alıyor, acaba polisin defalarca gelip gittiği bu aileden çocukları neden alıp koruma altına almadılar’ diye serzenişte bulundular.

NRW İçişleri Bakanı Herbert Reul olaydan dolayı çok üzgün olduğunu ve hayatlarının başında yaşamdan koparılan çocklar için duacı olduğunu ifade ederken, Solingen Anakent Belediye Başkanı Tim Kurzbach da öğleden sonra olay yerine gidip çiçek bıraktı ve sosyal medya hesabından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, ailenin yakınlarına taziylerini iletti. Muhabirce/ SOLİNGEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu