Haberler

Gündem özet

3 dakikada bugün | 30.8.20, Pzr.

ALMANYA/ Berlin`de göstericiler Reichstag`a girmeye çalıştı – Berlin`de koronavirüs önlemlerine karşı düzenlenen protestolar sırasında bir grup gösterici Alman Federal Meclis binası Reichstag`a girmeye çalıştı. Polis bariyerleri aşan protestocuları merdivenlerde durdurdu. Olaya siyasetçilerden tepki geldi. Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Alman Meclisi önünde Reich bayrakları ve aşırı sağcı serserilikler demokrasimizin kalbine yönelik tahammül edilemez bir saldırıdır. Bunu asla kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

DOĞU AKDENİZ/ Yunanistan: Türkiye 19`uncu yüzyıldaki gibi bir politika izliyor – Yunanistan, Ege Denizi`nde karasularını 12 mile çıkarma planlarına tepki gösteren Türkiye`ye yanıt verdi. Enerji Bakanı Hacidakis, “Ege`nin karşı tarafındaki megalomani ve kendini beğenmişlik kötü bir akıl hocası” dedi.

DOĞU AKDENİZ/ Fransa’nın Doğu Akdeniz`de sert ama ölçülü bir tavır sergilediğini söyleyen Macron: Oraya donanmanın tümünü yollamadık – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Doğu Akdeniz`de Türkiye’ye karşı sert bir tavır takınarak `kırmızı çizgi politikası` uyguladığını savundu.

DOĞU AKDENİZ/ Türkiye Doğu Akdeniz`de şantaj diline boyun eğmeyecek – Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Anıtkabir`de düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, Türkiye`nin Doğu Akdeniz`de, tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyeceğini söyledi.

DOĞU AKDENİZ/ TBMM Başkanı’ndan Yunanistan’a tepki – TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Doğu Akdeniz konusunda yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin haklarına, menfaatlerine göz dikenler olursa biz onlara da gereken karşılığı sonuna kadar vermeye muktediriz bunu her zamanda ortaya koyduk, gösterdik” dedi.

DOĞU AKDENİZ/ Yüksek İstişare Kurulu Üyesi’nden Mehmet Yunanistan’a tepki – Yunanistan`la yaşanan Doğu Akdeniz ve Ege kriziyle ilgili açıklamalarda bulunan Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, Yunanistan’ı kışkırtıp savaştırmaya çalışan batılı ülkelere “Pişman olursunuz” dedi.

TÜRKİYE/ Lüks ithal otomobillerde ÖTV artırıldı – Resmi Gazete`de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, lüks otomobillerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı artırıldı. Motor silindir hacmi 1600 cc`yi geçmeyen, ÖTV matrahı 130 bin lirayı aşan otomobiller için ÖTV oranı yüzde 60`tan yüzde 80`e çıkarıldı.

İSVEÇ/ İsveç’te aşırı sağcı grup Kur’an-ı Kerim yaktı, sokaklar karıştı – İsveç’te aşırı sağcı grubun Kur’an-ı Kerim’i yaktığı görüntüleri sosyal medyada yayınlamasının ardından İsveç sokakları karıştı.

İNGİLTERE/ Koronavirüs tedbirleri karşıtı protesto – İngiltere`nin başkenti Londra`da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri ve aşı karşıtı gösteri düzenlendi.

DÜNYA/ Belarus’ta göstericiler Cumhurbaşkanlığı Sarayı`na yürümek istedi – Belarus’ta cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını protesto etmek için Cumhurbaşkanlığı Sarayı`na yürümek isteyen göstericiler polis tarafından engellendi.

DÜNYA/ Fransız NATO subayı Rusya lehine casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklandı – Fransa savunma bakanı Rus istihbaratına gizli belgeler verdiğinden şüphe edilen bir Fransız NATO subayı hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. Fransız basını, subayın Paris`te cezaevine koyulduğunu geçti.

DÜNYA/ Portland`daki protestolar sırasında bir kişi öldü – ABD`nin Portland kentinde Trump destekçileri ve karşıtlarının düzenlediği karşılıklı protesto gösterileri sırasında bir kişi vurularak öldü.

DÜNYA/ Banksy`nin finanse ettiği yardım gemisi, yardım çağrılarının göz ardı edilmesi nedeniyle Akdeniz’de mahsur kaldı – Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy tarafından finanse edilerek, Afrika`dan Avrupa’ya ulaşmaya çalışan sığınmacılara yardım etmek amacı ile yola çıkan gemi yardım çağrılarının göz ardı edilmesi nedeniyle Akdeniz`de mahsur kaldı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu