Haberler

Gündem özet

3 dakikada bugün | 29.8.20, Cmts.

ALMANYA/ Berlin polisi tartışmalı gösteriyi dağıttı – Almanya’nın başkenti Berlin’de, koronavirüs tedbirlerine karşı çıkan binlerce kişinin günlerdir gündemde olan protesto eylemi, kurallara uyulmadığı gerekçesiyle Berlin polisi tarafından dağıtıldı. >>MUHABİRCE

AVRUPA/ AB Yunanistan’ın Türkiye’ye yaptırım isteğini reddetti – Doğu Akdeniz`de Türkiye karşıtı politikalarını sürdüren Yunanistan, AB`den beklediği ilgiyi göremedi. >>MUHABİRCE

YUNANİSTAN/ Yunan vekilden Doğu Akdeniz`de kaza uyarısı – Yunan vekil Angelos Syrigos, Doğu Akdeniz`de askeri tatbikatlara son verilmesi çağrısı yaparak, bölgeden istenmeyen bir kaza yaşanabileceği uyarısında bulundu.

FRANSA/ Macron: Türkiye`ye Doğu Akdeniz`de kırmızı çizgileri gösterdik – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile Doğu Akdeniz`de yaşanan gerilime değinirken, Türkiye`nin faaliyetlerine karşı `sert bir duruş sergilediğini ve kırmızı çizgileri çizdiğini` söyledi.

TÜRKİYE/ Türkiye’den yeni Navtex ilanı – Türkiye, Akdeniz’in doğusunda atış eğitimi yapacağını duyurarak, bugünden itibaren 11 Eylül’e kadar geçerli olmak üzere Navtex ilan etti.

TÜRKİYE/ Türkiye için “12 mil” savaş sebebi – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki haklarından vazgeçmeyeceğini ve Yunanistan’ın Ege Denizi’nde karasularını 12 mile çıkarması durumunda bunu savaş sebebi sayacağını ifade etti.

TÜRKİYE/ Bahçeli’den Yunanistan’a tepki – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Doğu Akdeniz`de yaşanan gerilimle ilgili olarak “Peşpeşe yapılan askeri tatbikatlar, Navtex ilanları, havada ve denizde vahim dalaşmalar sıcak çatışma riskini günbegün tırmandırmaktadır. Anlaşılan odur ki, Yunanistan’ın denize dökülme istek ve iştahı yeniden kabarmıştır” dedi. Bahçeli ayrıca yaptığı yazılı açıklamada Oniki Ada`nın coğrafi, siyasi ve diğer özellikleri hesaba katılarak hukuken tekraren ele alınması gerektiğini savundu.

TÜRKİYE/ Kılıçdaroğlu: Tek adam rejiminin yerini demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili olarak yayınladığı mesajında, “Tek adam rejiminin yerini, milletimizin hak ettiği şekilde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti alacak” ifadesi yer aldı.

KORONA/ İmamoğlu ve Yavaş: Sağlık Bakanlığı’nın rakamları gerçekleri yansıtmıyor – Sağlık Bakanlığı`nın günlük açıkladığı Covid-19 verilerini değerlendiren İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, sürecin şeffaf yönetilmediğini, açıklanan rakamların gerçekleri yansıtmadığını söyledi. İmamoğlu, “Şu anda neredeyse İstanbul eşittir Türkiye” açıklamasını yaparken, Yavaş ise “Sadece Ankara’da 563 kişi öldü” dedi.

KORONA/ Ali Babacan`dan sağlık durumuyla ilgili açıklama – Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalandığını söyleyen DEVA Partisi lideri Ali Babacan, bugün ise eşi ve küçük oğlunun da testlerinin pozitif çıktığını açıkladı./ Kan incelticiler Covid-19’u atlatma şansını artırıyor – Covid-19 hastalarında sıklıkla tromboz görülüyor. ABD’de yapılan yeni bir araştırma, özellikle entübe hastalarda kan incelticilerin Covid-19’u atlatma şansını yükselttiğini ortaya koydu.

KORONA/ Macaristan sınırları yeniden kapattı – Mart ayı boyunca sınırları kapatan Macaristan, ülkede koronavirüsü vaka sayısı artmaya başlayınca sınırları yeniden kapatacağını duyurdu.

KORONA/ Reuters: Zengin ülkelerin istedikleri aşıyı tercih etme hakkı var – Reuters haber ajansı, DSÖ`nün küresel aşı programını zengin ülkeler için daha cazip kılmak amacıyla şartları esnettiğini ve ülkelere istedikleri aşıları tercih etme imkanı sunulduğunu duyurdu.

YAŞAM/ Tarkan`dan `Avcılık tamamen yasaklasın` kampanyasına destek – Ünlü şarkıcı Tarkan dün Twitter hesabından paylaşımda bulunuarak Yaşam Savunucuları`nın, Tarım Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafına başlattığı “Avcılık tamamen yasaklasın” imza kampanyasına destek oldu.

YAŞAM/ Elon Musk’tan insan beyni için çip – SpaceX ve Tesla gibi teknoloji devlerinin CEO‘su Musk’ın bir diğer şirketi Neurolink, insan beynine yerleştirilmesi planlanan bir çip geliştirdi. Çipin pek çok hastalığın tedavisinde faydalı olacağı öne sürülüyor.

YAŞAM/ Uluslararası Uzay İstasyonu`nda ilk kez bir siyah kadın olacak – NASA astronotu Jeanette Epps, bir ilke imza atarak Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) uzun süreli yaşayan ve çalışan ilk siyah kadın astronot olacak.

SPOR/ Münih Türkgücü, profesyonel ligde mücadele edecek – Geçen sezon iyi bir çıkış yakalayarak Almanya 3`üncü Ligi`ne yükselmeyi başaran Münih Türkgücü`nün maç takvimi belli oldu. >>MUHABİRCE

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu