Haberler

Gündem özet

3 dakikada bugün | 26.8.20, Çrş.

ALMANYA/ Seyahat uyarısı 14 Eylül`e kadar uzatıldı – Almanya Kovid-19 salgını nedeniyle mart ayında yaptığı uluslararası “seyahat uyarısını” Avrupa Birliği dışındaki ülkeler için 14 Eylül’e kadar uzattı./muhabirce.de

ALMANYA/ Koalisyon korona desteklerinde uzlaştı – Buna göre, kısa çalışma ödenekleri uzatılacak, şirketlere destek sürdürülecek, çocukları olan ya da yakınlarına bakmak zorunda olanların ücretsiz izin hakları genişletilecek, sanatçı ve küçük esnafa destek verilecek.

AVRUPA/ Heiko Maas: Durum son derece riskli – Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Atina`daki temaslarının ardından, Doğu Akdeniz gerilimini görüşmek üzere Ankara`da mevkidaşı Çavuşoğlu ile görüştü. Heiko Maas Ankara`da da yine diyalog çağrısında bulundu.

AVRUPA/ Yunanistan İyon Denizi`nde karasularını 12 mile çıkarıyor – Yunanistan, ülkenin batı kıyılarındaki karasularını 6 milden 12 mile çıkarmayı planlıyor. Yunan Başbakan Mitsotakis, değişikliğe ilişkin tasarının çok yakında meclise sunulacağını açıkladı.

AVRUPA/ NATO`dan Türkiye ve Yunanistan`a diyalog çağrısı – NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan`a Doğu Akdeniz`de tansiyonun düşürülmesi ve diyalog çağrısı yaptı. Stoltenberg NATO`nun her iki müttefik için bir diyalog platformu olmayı sürdüreceğini söyledi.

TÜRKİYE/ Doğu Akdeniz`de Türkiye-ABD ortak eğitimi – Doğu Akdeniz’de Yunanistan, Fransa, İtalya ve Kıbrıs Cumhuriyeti ortak askeri tatbikat yaparken; Türkiye, Türk ve ABD savaş gemilerinin Doğu Akdeniz’de deniz eğitimleri icra ettiklerini açıkladı.

TÜRKİYE/ Erdoğan: Yaparız diyorsak yaparız, bedelini de öderiz – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ve AB`nin tepkilerine rağmen, Türkiye`nin Doğu Akdeniz`deki sismik araştırma faaliyetlerine ara vermeyeceğini açıklayarak, “Yaparız diyorsak yaparız ve bedelini de öderiz” dedi.

TÜRKİYE/ CHP: 2019`da Giresun`da verdiğimiz dilekçe işleme alınmadı – Giresun’da meydana gelen sel ve heyelanda yaşamını yitirenlerin sayısı sekize yükseldi. Kayıpları arama çalışmaları sürdürülürken CHP bölgedeki tehlikeye daha önce dikkat çektiğini ama dikkate alınmadığını savundu.

TÜRKİYE/ Musa Orhan`ın tahliyesine tepki: “Toplumda cezasızlık algısı var” – 18 yaşındaki İpek Er`e “nitelikli cinsel saldırıda” bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan tahliye edildi. Sosyal medyada karara büyük bir tepki oluşurken, hukukçular özellikle son beş yıldır cezasızlık politikasının yasal hale geldiğine dikkat çekiyor.

İSRAİL/ İsrail Türkiye’nin Hamas üyelerine pasaport verdiğini iddia etti – İsrail’in Ankara Maslahatgüzarı Roey Gilad, Türkiye’nin bir düzineye yakın Hamas üyesine pasaport ve kimlik kartı verdiğine dair ellerinde kanıt bulunduğunu iddia etti.

AFGANİSTAN/ Sel felaketinde en az 100 kişi öldü – Afganistan’ın başkenti Kabil’in kuzeyinde yer alan Parvan eyaletinde dün gece yaşanan sel felaketinde en az 100 kişinin hayatını kaybettiği, 250 kişinin de yaralandığı açıklandı.

SAĞLIK/ Korona – Böcek kovucularındaki Citriodiol adlı maddenin Covid-19`u öldürdüğü belirlendi/ Hacettepe Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’de salgının kontrolden çıkmış durumda olduğunu söyledi/ İtalya`da Covid-19 vakaları yeniden binin üzerine çıktı/ İsviçre`de Covid-19 vakalarında rekor artış tespit edildi

UZAY/ Dünya radyoaktif bir bulutun içinden geçiyor – Dünya`nın son 33 bin yıldır, patlayan bir yıldızın ardında bıraktığı devasa radyoaktif bulutun içinden geçtiği bildirildi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu