Haberler

Gündem özet

3 dakikada bugün | 25.8.20, Salı

AVRUPA/ Yunanistan: Türkiye ile diyaloğa hazırız – Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Doğu Akdeniz`de tansiyonun düşmesi için Türkiye ile diyaloğa girmeye hazır olduğunu ancak egemenlik haklarını korumaya da devam edeceğini bildirdi. Türkiye’nin provokasyon yaptığını öne süren Dendias, “Yaşanan bu gerilim sadece iki NATO müttefikini değil, Avrupa Birliği’nin bütününü ilgilendiriyor” ifadesini kullandı.

ALMANYA/ Dışişleri Bakanı`ndan Yunanistan`a destek açıklaması – Türkiye ve Yunanisan arasında Doğu Akdeniz’de yükselen tansiyonu düşürmek için harekete geçen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, bugün Yunanistan ve Türkiye’de temas turuna çıktı. İlk olarak mevkidaşı Nikos Dendias ile bir araya geldiği Atina’da konuşan Maas, Almanya ve diğer AB ortaklarının Türkiye ile yaşanan anlaşmazlıkta Yunanistan`ın yanında durduğunu ifade etti.

ALMANYA/ Ülke genelinde maske kullanımının yaygınlaşması gündemde – Koronavirüs vaka sayılarının bir günde iki binlere yükseldiği Almanya’da yetkililer maske kullanımının iş hayatında ve okullarda zorunlu hale getirilmesini tartışmaya başladı.

ALMANYA/ Türk İHA filosuna Almanya katkısı – Alman şirketlerinin Türk ordusu bünyesinde insansız hava aracı (İHA) filosunun oluşturulması sürecinde Türkiye`ye 12 milyon 800 bin Euro değerinde ekipman ve teçhizat satışı yaptığı açıklandı.

ALMANYA/ Fransa’da iki bölge korona listesine dahil edildi – Robert Koch Enstitüsü pandemi konusunda riskli bölgeler listesini güncelleyerek Fransa’nın iki bölgesini listeye dahil etti. Listede ABD, Rusya, Mısır, İsrail ve Türkiye dahil 130 ülke halihazırda riskli bölge kategorisinde bulunuyor.

AVRUPA/ Basın: Türkiye Libya ambargosunu Airbus’la deliyor – Avrupa`dan farklı yayın kuruluşlarının ortaklaşa yaptığı habere göre, Avrupalı çok iştirakli Airbus şirketi, silah ambargosuna rağmen Libya`ya uçan TSK`ya ait kargo uçaklarının bakımını yaparak BM`nin aldığı silah ambargosu kararının delinmesine hizmet ediyor.

AVRUPA/ AB dışişleri bakanları, Rusya, Türkiye ve Belarus gündemiyle toplanacak – AB dışişleri bakanları, 27-28 Ağustos`ta Berlin`de yapacakları gayriresmi toplantıda Rusya`yla ilişkilerin yanı sıra Türkiye ve Belarus`taki son durumu istişare edecek.

AVRUPA/ Hastalar ikinci kez koronavirüse yakalandı – Hollanda ve Belçika`daki Covid-19 hastası iki kişinin, iyileştikten birkaç ay sonra yeniden koronavirüse yakalandıkları ortaya çıktı. Uzmanlar bu iki vakanın istisna olup olmadığını araştırıyor.

TÜRKİYE/ Almanya`ya gönderilen test sonuçlarında `boş kağıt` iddiası – Almanya, Türkiye`den “negatif test” sonucu olmayanları almıyor. Türkiye`de ise yetkililerin test sonuçlarını zamanında veremediği durumlarda sadece “test yaptırmıştır” yazan sonuçsuz kağıtların verildiği ve insanları bu belgeyle Almanya’ya gönderdiği iddia edildi.

TÜRKİYE/ Giresun`daki sel felaketi: “Şirketler derelerin üzerinde cirit atıyor” – Giresun`da meydana gelen sel fekaketi 7 ilçede su baskını ve heyelanlara neden oldu. Sel felaketi dere yataklarındaki yapılaşmayı, HES projelerini ve bölgedeki otoyolları da bir kez daha tartışmaya açtı.

TÜRKİYE/ Formula 1 İstanbul`a geri döndü – Türkiye`nin 2005-2011 yılları arasında ev sahipliği yaptığı dünyanın en önemli motor sporları organizasyonu Formula 1, dokuz yıl aradan sonra 2020 yılı takvimi kapsamında 15 Kasım`da gerçekleştirilecek yarışla birlikte İstanbul’a geri dönüyor.

SURİYE/ İdlib`deki Türk-Rus ortak devriyesine saldırı – Suriye`nin İdlib vilayetinde Türkiye ve Rusya tarafından gerçekleştirilen ortak devriye sırasında patlama meydana geldi. Rusya, saldırıda hasar gören araçtaki iki askerinin yaralandığını duyurdu.

RUSYA/ Kremlin: Alman doktorlar aceleci, Navalni zehirlenmedi – Rusya, Almanya`da tedavi gören Rus muhalif Navalni`nin Rusya`da zehirlendiği iddialarını reddetti. Kremlin Sözcüsü, Alman hekimleri aceleci olmakla suçladı. Tedavinin yapıldığı Berlin Charite’den dün yapılan açıklamada, klinik verilerin zehirlenmeyi kanıtladığı belirtilmişti.

ABD/ Polis şiddetine karşı protestolar sürüyor – ABD`de Jacob Blake adlı siyahın polis tarafından vurulduğu Kenosha kentindeki protestolar ikinci gece de sürdü. Wisconsin Valisi, Ulusal Muhafızlar`dan destek istedi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu