Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün | 15.7.20, Çrşb.

KORONAVİRÜS/ ÇİN – Salgının kış aylarında etkisini kırmak için yeni bir grip aşısını piyasaya sürme kararı alındığı duyuruldu.

ALMANYA/ Berlin’den Türkiye’ye mesaj var – AB dönem başkanlığını devralan Almanya’nın Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, ‘’Türkiye yeniden Avrupa`ya yakınlaşırsa, dondurulan müzakereleri yeniden canlandırmak yönünde bir şans doğabilir’’ dedi.

ALMANYA/ Türkiye plakalı kamyondan 31 sığınmacı çıktı – Alman polisi, Çekya-Almanya sınırını geçmeye çalışan Türkiye plakalı bir kamyonda 24`ü Türk vatandaşı olmak üzere 31 sığınmacı buldu. Kamyonun Türk vatandaşı şoförü gözaltına alındı.

ALMANYA/ Berlin’de radikal İslamcılara polis baskını – Berlin’de terörizme destek şüphesiyle bir grup radikal İslamcıya operasyon düzenlendi. 450 polis memurunun görev aldığı operasyonda 19 mülkte arama yapıldı.

ALMANYA/ Polis içinde aşırı sağcı yapılanma iddialarına tepki büyüyor – Hessen eyaletinde polis içinde aşırı sağcı yapılanma olduğuna dair tartışmalar alevleniyor. Siyasetçiler, aşırı sağcı yapılanma iddialarının araştırılmasını istiyor.

ALMANYA/ Teneffüste Türkçe konuşan öğrenciye ceza – Ailesi, üçüncü sınıftaki çocuklarından Türkçe konuşmasının cezası olarak “Neden Almanca konuşuyoruz?” konulu bir yazı yazmasını isteyen öğretmen hakkında şikayetçi oldu. >> Haberi okumak için tıkla!

ALMANYA/ Seyahat uyarılarında son gelişmeler – İsveç`e yönelik seyahat uyarısı kaldırıldı. Lüksemburg riskli bölgeler listesine alındı.

ALMANYA/ Köln`de 2. Dünya Savaşı`ndan kalma patlamamış bomba bulundu – Amerikan yapımı bombanın yarınki imha çalışmaları sırasında bölgede yaşayan 2 bin 300 kişi tahliye edilecek. >> Haberi okumak için tıkla!

AVRUPA/ Yunanistan AB`den “Türkiye’yi felç edecek ekonomik yaptırım” istedi – Yunanistan dış işleri bakanı, AB üyesi ortaklarından, Yunan adaları açıklarında yapılması planlanan doğalgaz ve petrol arama faaliyetlerini hayata geçirdiği takdirde “Türkiye`yi felç edecek ekonomik yaptırımlar” hazırlamalarını istedi.

RUSYA/ Putin ile Merkel görüştü: Libya`daki kriz sadece diplomatik yöntemlerle çözülmeli – Rusya lideri Putin ve Alman Başbakan Merkel, uzun süredir krize sahne olan Libya`da çözümün yalnızca siyasi ve diplomatik yollardan bulunması gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE/ Çavuşoğlu, Dormagen`da çocukları ellerinden alınan Altınkaya ailesine ilişkin açıklamalarda bulundu – “Tüm imkanlarla ailenin yanındayız, hukuki süreci takip ediyoruz.” >> Haberi okumak için tıkla!

TÜRKİYE/ Ayasofya AOÇ için emsal olabilir mi? – Danıştay’ın Ayasofya kararındaki hususlar, yıllardır farklı amaçlarla kullanıma açılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) için emsal olup olamayacağı tartışmalarını beraberinde getirdi. Mimarlar Odası konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

BRİTANYA/ Bağımsızlık sesleri bu kez Galler`den yükseliyor – Britanya’nın AB’den ayrılmasıyla birlikte ülkeyi oluşturan İngiltere, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda bölgelerinin birliği soru işaretine dönüşürken, bağımsızlık sesinin yükseldiği bölge bu kez Galler oldu.

DÜNYA/ Küresel doğum oranı düşüyor – Araştırmalar dünya çapında doğum oranlarının insanlığın geleceğini belirleyecek düzeyde bir düşüş gösterdiğine işaret ediyor.

DÜNYA/ Global petrol üretimi 2.9 milyon varil azaldı – Global petrol üretimi, 2020 Haziran ayında bir önceki aya göre günlük ortalama 2 milyon 950 bin varil azalarak 86,29 milyon varil/gün olarak gerçekleşti.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu