Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün | 12.7.20, Pzr.

ALMANYA/ korona krizinde aile içi şiddet arttı – Almanya`da koronavirüse karşı getirilen sosyal ve ekonomik kısıtlamaların bazı eyaletlerde aile içi şiddeti artırdığı, ancak güvenilir verilerin yıllık istatistiklerle elde edileceği belirtiliyor.

ALMANYA/ Sofuoğlu: Ayasofya kararı yanlış – Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi kararına tepki gösteren Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Gökay Sofuoğlu, “Dini sembollerle siyaset yapılmamalıdır” dedi.

ALMANYA/ Srebrenitsa Soykırımı`nda yaşamını yitirenler Köln`de anıldı – Srebrenitsa Soykırımı`nda hayatını kaybedenler 25 yıl sonra Almanya`nın Köln kentinde dualarla anıldı.

ALMANYA/ İki planörün birbiriyle çarpışması sonucu pilotlar öldü – Almanya`nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde iki planörün birbiriyle çarpışması sonucu 2 pilotun da hayatını kaybettiği bildirildi.

YUNANİSTAN/ “Atatürk’ün Selanik`teki evi soykırım müzesi yapılsın” dediler – Yunanistan tarım bakanı, Ayasofya`nın ibadete açılmasına misilleme olarak (`Yunan Çözümü` adlı sağcı partinin) Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik`teki doğduğu evin, Pontus Rum ya da Helenizm soykırımı müzesine dönüştürülmesi önerisini destekledi. Öte yandan, ülkede siyasi çevrelerden Türkiye’ye yaptırım uygulanmasına yönelik talepler de geliyor.

VATİKAN/ Papa`dan Ayasofya tepkisi: Büyük acı duyuyorum – Ayasofya`nın camiye dönüştürülme kararını Papa Françesko “Büyük acı duyuyorum” sözleriyle değerlendirdi. Dünya Kiliseler Konseyi de Erdoğan`a yazdığı açık mektupta kararı gözden geçirme ve geri alma çağrısı yaptı.

RUSYA/ Rusya`dan Türkiye`ye Ayasofya uyarısı – Rusya dışişleri bakan yardımcısı, Türkiye’nin Ayasofya’nın statüsünü değiştirme kararından dolayı üzüntü duyduklarını, ancak Ankara’nın UNESCO Dünya Mirası olan bu yapının korunması ve erişilebilirliği konusundaki tüm sorumluluklarını yerine getirmesini umduklarını söyledi.

TÜRKİYE/ Erdoğan’dan açıklamalar – Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya ve Akdeniz`deki gerilimle ilgili yeni açıklamalarda bulundu ve `bizim iç meselemizdir` dedi. Erdoğan, Cumhur İttifakının geleceği için `inşallah önümüzdeki dönemde daha da güçlendireceğiz` dedi.

TÜRKİYE/ Maçoğlu: İlimizde iptal edildi fakat ülke genelinde 767 dağ keçisinin öldürülmesine dair ihaleler duruyor – Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tunceli’de 17 dağ keçisinin avlanmasına yönelik açtığı ihalenin gelen tepkiler üzerine iptal edilmesinin ardından Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Avcılığa dair ilimizde yapılan ihale iptal edildi. Fakat ülke genelinde 767 dağ keçisinin öldürülmesine dair ihaleler duruyor” dedi.

TÜRKİYE/ 7.2`lik deprem uyarısı – Bingöl ve Elazığ depremlerini bilen Bilim Akademisi Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, muhtemel deprem beklenen yerlerin hangileri olduğuyla ilgili bilgi verirken “Marmara’nın altındaki arz kabuğu çatırdamaya başladı” dedi.

DÜNYA/ Ukrayna uçağının düşürülmesine dair İran`dan yeni rapor – Ukrayna yolcu uçağının İran füzesi tarafından vurulmasına ilişkin hazırlanan yeni raporda, hava savunma sistemi personelinin hatası olduğu ve personelin füzeyi üstlerinin onayını almadan fırlattığı kaydedildi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu