Haberler

#Basından seçme başlıklar

KORONAVİRÜS/ DSÖ: En yüksek günlük vaka sayısı – Dünya Sağlık Örgütü son 24 saatte 228 bin 102 koronavirüs vakası tespit edildiğini duyurdu. En fazla artış kaydedilen ülkeler; Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika.

ALMANYA/ Steinmeier’dan “Srebrenitsa“ açıklaması – Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Srebrenitsa Soykırımı`nın İkinci Dünya Savaşı`ndan sonra Avrupa içindeki vahşet ve boyutu göstermesi açısından “tek” olduğunu bildirdi.

>> Dünya liderleri, Srebrenitsa Soykırımı Anma Töreni`ne video mesajlarla katıldı.

AVRUPA/ AB’den Türkiye’ye 500 milyon euro ek destek – Avrupa Birliği, Türkiye’de yaşayan sığınmacıların bakımı için harcanmak üzere 485 milyon euro ek destek sunma kararı aldı. AB komisyonu’nun ilgili önerisi Avrupa Parlmentosu ve üye ülkelerce kabul edildi.

TÜRKİYE/ TTB Türkiye’ye gelen ekipman yardımının akıbetini sordu – Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) hazırladığı COVİD-19 raporuna göre, Almanya’nın sağladığı fonla Türkiye’ye milyonlarca koruyucu ekipman gönderildi. TTB, Sağlık Bakanlığı’ndan ekipmanları ne yaptığını açıklamasını istedi.

TÜRKİYE/ Dağ keçilerinin avlanması ihalesi iptal edildi – Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tunceli`de dağ keçilerinin avlanabilmesi için açılan ihalenin iptal edildiğini açıkladı.

TÜRKİYE/ “Çoklu baro” düzenlemesi TBMM`de kabul edildi – Türkiye`de baroların yapısını değiştirmeyi ve “çoklu baro” sistemi getirmeyi öngören 28 maddeli kanun teklifi dün gece yarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu`nda AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile kabul edilerek yasalaştı.

TÜRKİYE/ Babacan: İktidar varoluş mücadelesi içinde – DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın şu anda “milli ve dini hassasiyetler” üzerinden siyasi desteği koruma çabasına girdiğini söyleyerek, AKP`nin kaybolan halk desteği karşısında dar bir kesimin oylarını daha da sağlamlaştırarak bir varoluş mücadelesi içinde olduğunu belirtti.

TÜRKİYE/ Erdoğan: Ayasofya`yı haklı kararlılığımızın sonucunda ibadete açtık – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya kararına ilişkin “Ayasofya`yı haklı kararlılığımız sonucu olarak ibadete açtık. Kimin ne dediğine değil, milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık” dedi.

>> Karamollaoğlu ve Davutoğlu`ndan Ayasofya kararına destek – Ayasofya`nın müze statüsünün Danıştay kararı ile iptal edilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın yeniden camiye dönüştürülmesi kararına Saadet Partisi ve Gelecek Partisi`nden de destek geldi.

>> Diyanet İşleri Başkanından Ayasofya açıklaması: İçinde bir mektep, bir medrese olsun.

>> Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden Ayasofya açıklaması: Atatürk’ün imzasının, Cumhuriyet modernitesinin, kültürün evrenselliğinin reddi anlamındadır.

>> Danıştay`ın Ayasofya`nın müze statüsünü düşürüp cami yapılmasına ilişkin kararı sonrası dünyanın farklı yerlerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

YAŞAM/ Gelinler için altın işlemeli maske üretildi: 14 bin lira – Türkiye`de altın işlemede önemli konumda bulunan Kahramanmaraş`ta bir kuyumcu, koronavirüs tedbirleri kapsamında gelinliklerin bir parçası haline gelen maskeleri ortalama 30 gram altınla işleyerek yaklaşık 14 bin liradan satışa sundu.

YAŞAM/ Dünya’da Çinliler’den sonra en çok Türkler çitliyor` – Türkiye ürettiği yirmiden fazla çeşit ile kuruyemiş üretiminde dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer alırken, kişi başı kuruyemiş tüketiminde ise Çin’den sonra 2. sırada yer alıyor.

YAŞAM/ Türkmenistan liderinin sıra dışı istekleri – Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov’un koyu renkteki arabaları yasaklayabileceği söylentisi çıkınca, Türkmenleri araba paniği sardı. Kimileri arabalarını satıp yerine beyaz araba satın alıyor, kimileri de arabalarını boyatıyor.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu