Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün | 8.7.20, Çrşb.

KORONAVİRÜS/ DÜNYA – Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 12 milyonu aştı./ DSÖ – Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü, pandeminin zirvesine henüz ulaşılmadığını belirterek “Salgın hızlanıyor” dedi./ JAPONYA – Tokyo Üniversitesi’nde “Avigan“ ve “Futhan“ adlı iki ilacın kombine uygulamasıyla yürütülen bir araştırmada, 11 Covid-19 hastasının 10’unun semptomlarında iyileşme gözlendi.

ALMANYA/ Merkel`den AB`ye koronaya karşı birlik çağrısı – Başbakan Angela Merkel, Almanya’nın AB Konseyi Dönem Başkanlığı programını tanıtmak için Avrupa Parlamentosu’nda konuşma yaptı. Merkel, “Ortaklık ruhunu güçlendirirsek, Avrupa krizden güçlenerek çıkacaktır” diye konuştu.

ALMANYA/ Hükümetten cinsiyet eşitliği hamlesi – Berlin, cinsiyet eşitliğini kapsamlı bir önlemler paketi ile toplum içinde daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor. Kabinede yer alan Aile Bakanı Franziska Giffey`in bu bağlamda hazırladığı “Ulusal Eşitlik Stratejisi” adlı tasarı, hükümet tarafından onaylandı.

ALMANYA/ Korona Alman şirketlerinin yurtdışı yatırımlarını da vurdu – Alman şirketleri arasında düzenlenen bir ankete göre şirketlerin yüzde 56`sı yurtdışındaki tesislerine yönelik yatırımlarını azaltmayı planlıyor. Şirketlerin yüzde 43`ü koronavirüs krizinin yarattığı olumsuz koşullar nedeniyle yurtdışında istihdam ettiği personel sayısını da azaltmak zorunda kaldı.

AVRUPA/ Almanya Türkiye`den 10 bin sığınmacı kabul etti – AB ile Türkiye arasında yapılan mülteci mutabakatı çerçevesinde, Almanya`nın şimdiye kadar 10 bin sığınmacıyı kabul ettiği açıklandı.

DÜNYA/ Maas: Libya`da bölünme tehlikesi var – Libya için tansiyon yükseliyor. Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Ülkenin nihai olarak bölünme tehlikesi var” derken, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Libya`da yabancı müdahale benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı” şeklinde konuştu.

DÜNYA/ Suriye’ye insani yardım Rusya ve Çin’in vetosuna takıldı – Suriye’ye gönderilen BM insani yardım programının süresi Rusya ve Çin’in vetosu nedeniyle uzatılamadı. Altı yıldır devam eden insani yardım operasyonu Cuma günü sona erecek.

RUSYA/ Lavrov: Türkiye ile Libya’da ateşkes için çalışıyoruz – Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve Türkiye`nin Libya’da tarafların imzalayacakları bir ateşkes anlaşması üzerinde çalıştıklarını söyledi.

ABD/ DSÖ’den ayrılmak için başvuru – Dünya Sağlık Örgütü’nü koronavirüs salgınını engellememekle suçlayan Trump yönetimi, ABD’nin örgütten ayrılması için BM’ye resmen başvuruda bulundu. Demokratlar Trump’ın kararına tepkili.

YAŞAM/ İNGİLTERE – Benzer suçlardan hapis yatan ikiz kardeşler, bu ülkede doğmuş olmalarına rağmen, cezalarını tamamladıktan sonra sınır dışı edilerek hiçbir bağları olmayan ülkelere gönderilecek./ MADAGASKAR – Dinozorların atası olduğu düşünülen 237 milyon yıl yaşında minyatür bir dinozor bulundu.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu