Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün | 5.7.20, Pazar

ALMANYA/ Salgın döneminde kadın ve çocuklara karşı şiddet arttı – Almanya’da yapılan anketin sonuçlarına göre, çok sayıda kadın ve çocuk koronavirüs salgını döneminde aile içi şiddete maruz kaldı.

ALMANYA/ Seehofer’den Çin uyarısı: Karışık tehditler geliyor – Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, “Çin’den karışık tehditler geldiğini” söyleyerek, bu ülkeye karşı uyarıda bulundu. Seehofer`e göre, Çin, Almanya`nın stratejik altyapı kuruluşları ile ilgileniyor ve bu da yeni İpek Yolu stratejisiyle paralellik gösteriyor.

ALMANYA/ Irkçılığa karşı protesto – Başkent Berlin`de ırkçılığa karşı yürüyüş düzenlendi. Gendermenmarkt Meydanı`nda `Irkçılığa hayır` sloganıyla toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Brandenburg Kapısı`nın önünden Zafer Anıtı`na kadar yürüdü.

İTALYA/ İtalya sığınmacıları kabul ediyor – Akdeniz’de beklemede olan ve güvertesinde çok sayıda intihar girişiminin yaşandığı “Ocean Viking” kurtarma gemisindeki 180 sığınmacının pazartesi günü bir İtalyan karantina gemisine alınacağı açıklandı.

YUNANİSTAN/ Atina: İltica süreci hızlandırıldı – Yunanistan, sığınmacıların önemli bir bölümünün anakaradaki merkezlere tahliye edilmesinin ardından, Ege Denizi`ndeki adalarda durumun görece iyileştiğini ve sığınma başvurularının da hızlandırıldığını açıkladı.

SURİYE/ SDG’nin petrol üzerinde kontrolü rahatsızlığı artırıyor – Fırat’ın doğusunda Suriye Demokratik Güçleri`nin petrol ve tarım açısından kıymetli bölgeleri kontrol etmesinden Şam kadar Türkiye, Rusya ve İran da rahatsız. Konu, üç ülke liderinin bir araya geldiği son zirvenin de gündemindeydi.

CEZAYİR/ Hükümet, Fransa`ya karşı bağımsızlık mücadelesi başlatan direnişçilerin resimlerini banknotlara bastı – Cezayir hükümeti, Fransa`nın sömürgeci işgaline karşı bağımsızlık mücadelesi başlatan direnişçilerin resimlerini banknotların üzerine bastırdıklarını açıkladı.

ABD/ Kolomb`un heykeli yıkıldı – ABD’nin Baltimore şehrinde ırkçılık karşıtı göstericiler Kristof Kolomb`un heykelini devirip suya attı. Protestocular, Kolomb’un Amerikan yerlilerine karşı başlatılan soykırım ve sömürünün sorumlusu olduğunu düşünüyor.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu