Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün | 30.6.20, Salı

KORONAVİRÜS/ AB ülkeleri, 14 ülkeden seyahate izin vermeye hazırlanıyor. Diplomatik kaynaklardan gelen bilgilere göre, bu ülkeler arasında ABD, Rusya ve Türkiye yok. | Almanya’nın Gütersloh kentinde Kovid-19 vakalarının artması üzerine getirilen kısıtlamaların süresi uzatıldı, Warendorf kentinde ise kısıtlamalar bugün kaldırılıyor. | Pandeminin Suriye’deki durumu daha da kötüleştirdiğini dile getiren Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Suriye ve komşu ülkelerdeki sıkıntıyı azaltmak için Almanya’nın 1,564 milyar euro taahhüt ettiğini kaydetti. | SunExpress, Avrupalılara “tatil için en doğru yer Türkiye” çağrısı yaptı.

ALMANYA/ Maas: Libya`ya silah gönderen ülkelerin isimleri açıklanmalı – Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Libya’da silah ambargosunu ihlal eden ülkelere daha fazla baskı yapılması çağrısında bulundu. Maas, ambargoyu delen ülkelerin isimlerinin açıklanması gerektiğini söyledi.

ALMANYA/ Erdoğan ziyareti sırasındaki müdahale anayasaya aykırı bulundu – Anayasa Mahkemesi bir Sol Parti milletvekilinin bürosuna 2018’de yapılan polis müdahalesinin anayasaya aykırı olduğuna hükmetti. Müdahale, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Almanya ziyareti nedeniyle yaşanmıştı.

ALMANYA/ Spiegel: Aşırı sağcı askerde 17 isimlik liste ele geçirildi – Alman ordusunda aşırı sağcı yapılanma şüphesiyle yürütülen soruşturma kapsamında aşırı sağcı olarak değerlendirilen bir yedek astsubayda üst düzey politikacıların özel adres ve cep telefonu numaralarının bulunduğu bir liste ele geçirildi. Listedeki isimler arasında Dışişleri Bakanı Maas ve Yeşiller partili Cem Özdemir`in de bulunduğu belirtiliyor.

AVRUPA/ Merkel ile Macron`un ortak basın toplantısı – Merkel, pandemiden dolayı daha önce hiç görülmeyen ekonomik zorlukların yaşandığını söyledi. Macron, temmuzda yapılacak AB Liderler Zirvesi`nde AB bütçesi ve kurtarma fonu konusunda anlaşma sağlanmasını ümit ettiğini belirtti. Öte yandan Türkiye`nin Libya politikasını sert dille eleştiren Macron, bölgeye “savaşçı ithal etmekle” suçladığı Türkiye`nin davranışlarının cezai sorumluluk taşıdığını savundu.

>> Çavuşoğlu Macron`a: Fransa bir darbeciyi destekliyor – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa`yı dürüst davranmamakla eleştirdi. Çavuşoğlu, Fransa`nın Libya`da bir darbeciyi desteklediğini söyledi.

AVUSTURYA/ ‘’Türkiye huzursuzluk tohumları ekiyor’’ – Viyana`da Kürt ve Türk gruplar arasında çıkan olaylarla ilgili iki ülke arasındaki diplomatik gerilim sürüyor. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye`nin sorunlarının ihraç edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

TÜRKİYE/ Türkiye Libya`ya yüzer elektrik santrali gönderiyor – Türkiye`den Trablus`a düzenlenen üst düzey ziyaretin ardından Türk şirketler enerji işbirliği için kolları sıvadı. Libya Ulusal Petrol Kurumu da üretime başlanabilmesi için bölge ülkeleriyle görüşüldüğünü açıkladı.

TÜRKİYE/ Metin Feyzioğlu: Çoklu baro sistemine karşıyım – Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, AKP tarafından bugün Meclis`e sunulan çoklu baro teklifi ile ilgili, “Çoklu sistem mezhepçi, etnikçi, marjinal baroların türemesine yol açacak bir sistemdir” dedi.

RUSYA/ İran, Rusya ve Türkiye Suriye`yi görüşecek – İran, Rusya ve Türkiye liderleri Çarşamba günü video konferans aracılığıyla Suriye’yi görüşecek. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre görüşme Astana formatında düzenlenecek.

ÇİN/ Yeni bir grip virüsü tespit edildi – Çin`de bilim insanları, pandemi potansiyeli taşıyan yeni bir grip virüsü türü keşfetti. Domuzlarda tespit edilen virüsün insanlara da bulaştığı açıklandı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu