Haberler

Hüseyin Baraner: Biz Brüksel`den kopmuşuz

Hüseyin Baraner: Biz Brüksel`den kopmuşuz Avrupa Birliği ülkelerinin sınırlarını açması için başlattığı lobi faliyetleri çerçevesinde Brüksel`de bir dizi görüşmelerde bulunan Türk turizminin önde gelen elçilerinden Hüseyin Baraner “Biz  Brüksel`den kopmuşuz” dedi.

Turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların aşılabilmesi için Türkiye`de olduğu gibi Avrupa`nın bir çok kentinde lobi faliyetlerinde bulunan Hüseyin Baraner Türkiye`ye uygulanan seyahat uyarısının kaldırılması için görüşmeler yaptığını açıkladı.

BRÜKSEL’DE OFİS AÇILMALI

Brüksel`de yaptığı görüşmeler sırasında ulaştığımız ve yapılan çalışmalar hakkında  telefonla sorularımızı yanıtlayan Türk turizminin önde gelen elçilerinden Hüseyin Baraner; “Türkiye`de yaptığım bir çok görüşmeler sonrası Berlin`de Federal Meclis’in önemli milletvekilleriyle görüştüm. Hem Brüksel`de hem de Berlin`de çok ciddi profesyonel, kurumsal baskı yaparak Türkiye`nin önünü açmamız lazım. Avrupa`daki bütün dinamiklerden faydalanılır bir hale gelmemiz lazım. Bunu çok önemsiyorum. Çok iyi bağlantılarım var. AB Başkanı Ursula von der Leyen`i de çok iyi tanıyorum. Onun sayesinde belki AB içindeki hareketleri Türkiye`ye doğru yönlendirebiliriz diye düşünüyorum. Bugün, Brüksel`de önemli toplantılara katıldım. Parlamentoya gittim. Burada çok ilginç bir konu gözlemledim. Avrupa Parlamentosu`nun giriş kayıtlarına baktığınız zaman ne davetli, ne misafir, ne bir komisyon üyesi ne de bir operatör olarak bir Türk ismi göremiyorsunuz. Biz AB`den kopmuşuz. Çok acil ve ivedi bir şekilde geri dönmemiz lazım. AB Türkiye`nin ekonomisinin, siyaseti ve kültür yaşamının yeni bir ibresi olacaktır diye düşünüyorum. Bunun için Brüksel`deyim. STK`ların çalışmalarını hızlandırmamız gerekiyor. Turizm Bakanlığı`na önerilerim olacak. Otelciler Federasyonu başkanına Brüksel`de bir ofis açılmasını teklif edeceğim. Brüksel de yapılacak akıllı çalışmalar tüm Avrupa`ya yansıyor. Türk turizminin hem yapısal, hem ileriye dönük yeniden oluşum için üreteceği siyasette de bir çok farklı kapılar açar diye düşünüyorum” dedi.

`TATİL BELDELERİNE UÇACAKLAR İÇİN TEHLİKE YOK`

Avrupa Birliği`nin koronavirüs kriterlerini inandırıcı bulmadığını da dile getiren Hüseyin Baraner şunları söyledi: “Burada herkes kendi Hüseyin Baraner: Biz Brüksel`den kopmuşuzetrafını, yakınını korumak istiyor. Türkiye`nin yaptığı çalışmalar ortada. Sahillerdeki otellerimizde ve destinasyonlardaki alınan önlemler örnek olarak gösteriliyor, ama `Türkiye tehlikeli` deniliyor. Neticede tatil beldelerimize uçacak insanlar için bir tehlike yok. Antalya`daki vaka sayısı dün 3 olarak açıklandı. Buna karşı İtalya`da 500 kayıtlı vaka var. Bunun dışında başka hangi kriterler dikkate alınıyor? Ülke olarak çok ciddi yatırımlar yaptık. 10 Milyon Türk insanı turizm ve gastronomiden yaşıyor.Yanlış kararlar bizi çok ciddi bir şekilde yaralar. Avrupa Birliği`nin bunu bilmesi gerekiyor. Biz de bunun için çalışıyoruz. Bırakamayız, savaşmamız lazım. Biraz da öz eleştiri yapmak durumundayız. Bizde buralara gelmemişiz. Bu kurumların içinde maalesef yokuz. Hiç bir Türk pasaportlu insan kalmamış. Olanlar da Türkiye karşıtı. Bunu üzülerek söylüyorum.”

Hüseyin Baraner yaptığı açıklamanın devamında, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un perşembe günü Berlin`e geleceğini, yapılacak görüşmelerden Türkiye`ye yönelik seyahat uyarısının kaldırılacağını umut ettiğini dile getirdi.

Muhabirce/İbrahim Ergül- TÜRKİYE

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu