Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün | 29.6.20, Pzts.

KORONAVİRÜS/ Almanya`da sivil ve askeri istihbarat kurumları koronavirüs salgınının ekonomi ve siyasete etkileri karşında uyardı. Alman iç istihbaratına göre, aşırılık yanlısı hareketlerde şiddet eğilimi artışta. | Frankfurt havalimanında test merkezi açıldı. Standart testler için 59, hızlı test için 139 euro ödenecek. | Türkiye’de yurtdışına çıkanlara Kovid-19 testi ücret karşılığında yapılacak. | Filipinler`de korona sonrası nüfus patlaması: 214 binden fazla doğum bekleniyor.

ALMANYA/ Dışişleri Bakanlığı: Bir sonraki krizin, çöküşü getirmesine izin verilemez – Almanya Dışişleri Bakanlığı, Twitterdan yayınladığı açıklamada, Avrupa Birliği`nin Kovid-19 sonrası sürece adaptasyonunun artırılması gerektiğini vurguladı.

ALMANYA/ 30 bin kişiye çocuk istismarı soruşturması – Almanya’da son dönemde ortaya çıkan çocuk istismarı vakaları sonrası başlatılan soruşturmalar genişletildi. Polis 30 bin şüpheliyi araştırdığını duyurdu.

ALMANYA/ Federal Meclis binasına yönelik kundaklama girişimi – Almanya’da kimliği belirsiz kişilerin Federal Meclis (Reichstag) binasına yönelik kundaklama girişiminde bulunduğu bildiridi.

AVRUPA/ Avusturya ile Türkiye arasında diplomatik kriz – Viyana’da Türk milliyetçi gruplarla Kürt ve solcu gruplar arasında çıkan kavga, Avusturya ile Türkiye arasında diplomatik kriz yarattı. İki ülkede karşılıklı olarak büyükelçiler dışişlerine çağrıldı.

AVRUPA/ Ischinger: AB Libya’da askeri tehdit seçeneğini kullanmalı – Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Wolfgang Ischinger, Avrupa Birliği’nin Libya’daki iç savaşta gerekirse silah gücüyle sözünü dinletmesi gerektiğini söyledi.

YUNANİSTAN/ Ege Denizi`nde göçmenlerin Yunan güçleri tarafından geri itildiği iddia ediliyor – Deutsche Welle, Yunan sahil güvenlik birimlerinin Yunanistan`a geçmeye çalışan sığınmacıları Türkiye’ye geri ittiği yönündeki iddiaları araştırdı. Araştırma, sığınmacı botlarına yönelik saldırı ve sabotajların arttığını gösteriyor.

FRANSA/ Macron`a sandıkta “yeşil dalga” darbesi – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron belediye seçimlerinde ağır bir yenilgi aldı. Macron`un partisi bütün büyük şehirlerde kaybetti. Yeşiller ise büyük bir başarı elde etti.

FİNLANDİYA/ Finlandiyalı firma, Türk yoğurdunun üzerindeki `fesli adam` resmini değiştiriyor – Finlandiyalı firma Valio, pazarladığı Türk yoğurtlarının üzerinde ‘fesli adam’ görseline yer verdiği için ‘kültürel açıdan önyargılı olmakla’ eleştirildi. Eleştiriler her ne kadar ‘bir şakanın parçası’ çıksa da, firma görselin yer aldığı ürünleri piyasadan çekti.

TÜRKİYE/ CHP liderinden Bahçeli’ye: İkdidarı yönlendiriyor – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin vesayeti altında olduğunu söyledi.

TÜRKİYE/ İşçiler sokakta: Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir – Türk- İş ve DİSK tamamlayıcı emeklilik sistemi adı altında kıdem tazminatı sisteminin değiştirilerek fona devredilmek istenmesine karşı 81 ilde basın açıklaması yaptı.

İRAN/ Trump’a tutuklama emri – İran hükümeti, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani suikastindeki dahli nedeniyle, ABD Başkanı Donald Trump hakkında tutuklama emri çıkardı. Hükümet ayrıca, Interpol`den Trump`ın yakalanması için yardım talep etti.

ABD/ George Floyd protestoları – Nashville kentinde, George Floyd`un öldürülmesinden iki gün sonra “Mahallemde dolaşmaktan korkuyorum” diye mesaj atan Shawn Dromgoole adlı bir siyah, haftalardır yüzlerce kişiyle birlikte yürüyor.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu