Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün | 25.6.20, Prş.

KORONAVİRÜS/ Duisburg kenti yakınlarındaki Moers bölgesinde Türk işletmeciye ait döner üretimi yapan bir fabrikanın 17 çalışanında korona testinin pozitif çıktığı açıklandı. | Almanya’da Koronavirüsü filtreleyen cihaz üretildi. >> Muhabirce.de | Fransa belirti göstermeyen korona taşıyıcılarını saptamak için geniş çaplı test kampanyası başlattı. | Avrupa`da bir ilk: Remdesivir`in koronavirüs tedavisinde kullanılması önerildi. | Aralarında Nobel ödüllü isimlerin de bulunduğu 500`den fazla kişi ve kuruluş, açık bir mektupla koronavirüs krizinin demokrasiyi tehdit ettiği konusunda uyardı.

ALMANYA/ Savunma Bakanından ABD`ye Rusya-NATO Kurucu Eylemi`ni hatırlama çağrısı – Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, ABD birliklerinin Almanya`dan Polonya`ya olası konuşlandırılması durumunda 1997’de imzalanan Rusya-NATO Kurucu Eylemi’ni hatırlamanın önemli olduğunu söyledi. İLGİLİ BAŞLIK/ Trump: Almanya`daki askerleri Polonya`ya kaydırabiliriz.

ALMANYA/ Lufthansa çalışanları sokağa indi – Lufthansa Grubu’nun çalışanları, hükümetin kurtarma paketinin kabul veya reddine karar verileceği yarınki olağanüstü genel kurul toplantısı öncesi ülkenin çeşitli şehirlerinde gösteri yaparak, hissedarlara `çalışanları düşünerek karar verme` çağrısı yaptı.

ALMANYA/ Bayer glifosat davacılarına milyarlar ödeyecek – Alman ilaç ve kimya devi Bayer, yabani otlara karşı kullanılan glifosat maddesinin kansere yol açtığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda anlaşma yoluna gitti. Bayer, davacılara 10 milyar 900 milyon dolar ödeyecek.

ALMANYA/ Lobi faaliyeti yapan milletvekili tartışması büyüyor – Almanya’da CDU milletvekili Philipp Amthor’un, ABD’li bir şirket için yürüttüğü lobi faaliyetinin ortaya çıkması, politikacıların bağımsızlığı tartışmasını yeniden alevlendirdi. Yasal bir lobi kayıt sistemi talep ediliyor.

AVRUPA/ AP`den Türkiye`deki sığınmacılara desteğe yeşil ışık – Avrupa Parlamentosu Bütçe Komitesi, Türkiye`deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen programlara 485 milyon euro ilave kaynak sağlanmasına onay verdi.

YUNANİSTAN/ ATİNA: Türkiye sınırları yeniden açtı – Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye`nin sığınmacılar için sınırları yeniden açtığı ve Türk sahil güvenliğinin de sığınmacı botlarına Yunan adalarına kadar eşlik ettiği iddiasında bulundu.

FRANSA/ AB`ye Türkiye ile ilişkilerin geleceğini görüşmek için acil toplantı çağrısı – Ankara ile Doğu Akdeniz ve Libya gerginliğini NATO`nun ardından AB`ye taşıyan Macron hükümeti, birliği, Türkiye ile ilişkilerin geleceğini görüşmek için acil toplantıya çağırdı.

TÜRKİYE/ Türkiye`den AB`ye “Yunanistan” ve “terör” tepkisi – Dışişleri Bakanlığı, AB`yi “Yunanistan`ın insan hakları ihlallerini örtbas etme çabalarına ortak olmakla” suçladı. Bakanlık, Europol raporuna da atıfta bulunarak AB`ye “teröre karşı işbirliği” çağrısı yaptı.

TÜRKİYE/ Van`da 5.4 büyüklüğünde deprem – Van`ın Özalp ilçesinde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre, civar köylerde bazı evlerde hafif hasar tespit edildi. Depremde can kaybı olmadı.

RUSYA/ Rusya`da anayasa değişikliği referandumu – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`in 2036 yılına kadar devlet başkanlığı yapabilmesinin önünü açacak referandum süreci başladı.

KOSOVA/ Lahey’den Kosova lideti Taçi’ye savaş suçu suçlaması – Lahey’deki özel savcılık, Kosova lideri Haşim Taçi’yi 1998-1999 arasındaki bağımsızlık savaşı sırasında işlenen bazı cinayetlerden sorumlu tuttu.

YAŞAM/ Dünyada eşcinselliğin kabul görme oranı artıyor – ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, dünya genelinde eşcinselliğin toplumlarda kabul görme eğilimi arttı. Eğilim, ülkelere göre farlılık gösterirken Türkiye`deki kabul oranı yüzde 25.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu