Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün | 22.6.20, Pzt.

KORONAVİRÜS/ Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs vaka sayılarının dünya ölçeğinde hızla arttığını bildirerek, son bir gün içinde 183 bin 20 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. | Almanya`da başta bir mezbaha olmak üzere koronavirüs vakalarındaki bölgesel patlamalar ülke genelindeki katsayıya da yansıdı. Bulaştırma katsayısı 0.89`dan 2,03`e yükseldi. | Güney Koreli yetkililer, koronavirüs salgınında ikinci dalganın sonbahar ya da kış aylarında başlayabileceği yönündeki tahminlerinin yanlış çıktığını, Güney Kore`de ikinci dalganın başladığını açıkladı. | Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu`nun testi pozitif çıktı. | Türkiye’de koronavirüsle mücadele önlemleri çerçevesinde birçok ilde sokağa çıkarken maske takma zorunluğu getiren uygulama başladı. Uygulamayı ihlal edenlere 900 lira ceza kesilecek.

ALMANYA/ Polise şiddet tartışması – Stuttgart`ta hafta sonu yaşanan polise yönelik şiddet ve yağmalama olayları Alman siyasetinde tansiyonu yükseltti. Savcılık olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yedi kişi hakkında yakalama emri verdi.

ALMANYA/ Hükümetten Libya uyarısı – Alman hükümeti, Mısır’ın Libya’ya yönelik askeri müdahale tehdidinin ülkedeki krizi daha da derinleştirebileceği uyarısında bulundu. Dışişleri Bakanı Maas, taraflara görüşme masasına geri dönmeleri çağrısı yaptı.

ALMANYA/ İçişleri Bakanı`ndan gazeteciye suç duyurusu – İçişleri Bakanı Seehofer, “Tageszeitung”ta polisleri aşağılayıcı tartışmalı ifadeler içeren görüş yazısına karşı suç duyurusunda bulunacağını açıklayınca kendisi eleştirilere hedef oldu. Seehofer, kendisine yöneltilen eleştiriler sonrası Tageszeitung yazarına suç duyurusunda bulunup bulunmama konusunda henüz bir karar vermediğini söyledi.

YUNANİSTAN/ Miçotakis’ten AB’ye öneri: Rusya gibi Türkiye’ye yaptırımlar da tartışılsın – Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye’nin provokasyonlarından dolayı AB’nin Moskova ile olduğu gibi Ankara’ya yönelik yaptırımları da tartışması gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE/ Dışişleri Bakanlığı`ndan Avusturya Başbakanı Kurz`un sığınmacılar hakkındaki açıklamalarına tepki – Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “İnsan haklarını ve mültecilerin onurunu korumak, bir tercih değil, üye devletlerin saygı göstermek zorunda olduğu ahlaki ve hukuki bir yükümlülüktür” dedi.

TÜRKİYE/ Baroların savunma yürüyüşüne polis müdahalesi – İktidar ile barolar arasında yaşanan gerilim polisin Ankara’da savunma yürüyüşüne müdahalesiyle tırmandı. Oturma eylemi başlatan barolara sivil toplum örgütlerinden destek geldi.

SURİYE/ Suriyeli Kürtler ABD`den muafiyet istiyor – Suriyeli Kürtler, ABD`nin Suriye`ye yönelik yaptırımlardan muaf tutulmak istiyor. Üst düzey bir Kürt yetkili, muafiyet için kendilerine söz verildiğini ancak görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu