Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün | 20.6.20, Cmt.

KORONAVİRÜS/ Almanya’nın Gütersloh kentinde bulunan Tönnies et fabrikasında 1029 işçinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi. | ABD`den sonra koronavirüs salgının en çok etkilediği ülke olan Brezilya`da toplam vaka sayısı 1 milyonu aştı. | DSÖ, koronavirüs salgını başladığından bu yana 150 bin vaka ile günlük yeni vaka sayısında zirveye ulaşıldığını açıkladı. | İtalya’da bir araştırma Aralık ayında atık sularda virüs bulunduğunu ortaya koydu.

AVRUPA/ AP`den ırkçılığa karşı sıkı önlem çağrısı – Avrupa Parlamentosu (AP), ırkçılık, şiddet ve adaletsizliğe karşı güçlü tedbirler alınması gerektiğini bildirdi.

AKDENİZ/ Akdeniz’de Türk-Fransız gerginliği – Türkiye Libya’da dengeleri değiştirirken, Halife Hafter’in en önemli destekçilerinden Fransa’nın stratejik hesapları altüst olmuş durumda. Paris-Ankara hattında ilişkiler gerginleşiyor.

TÜRKİYE/ Kalın: Libya`da ateşkes için Hafter Sirte`den çekilmeli – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Libya`da kalıcı ateşkes için Hafter`in Sirte`den çekilmesi gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da, Hafter`in Libya`da “kazanmasının mümkün olmadığını” belirtti.

DÜNYA MÜLTECİLER GÜNÜ/ Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Almanya ve Türkiye`den yapılan açıklamalarda, koronavirüs salgını nedeniyle mültecilerin durumunun daha da zorlaştığına ilişkin uyarıda bulunuldu. | Yunanistan`ın başkenti Atina`da 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla hükümetin, mülteci konumundaki yaklaşık 11 bin kişinin ev ve kamplardan tahliyesine ilişkin kararı protesto edildi.

İSRAİL/ İsrail istihbaratından “ilhak” raporu – İsrail İstihbarat Bakanlığı`nın hazırladığı bir değerlendirme raporunda, ilhak planlarının derhal hayata geçirilmesi için zamanın çok uygun olduğu belirtildi. Almanya ve Fransa ise İsrail`i bir kez daha uyardı.

ABD/ Trump göstericileri tehdit etti – ABD Başkanı Donald Trump hafta sonu yapacağı miting öncesi protestoculara “anarşistler, kışkırtıcılar, çapulcular“ diye seslenerek “kendilerine anlayışlı davranılmayacağı” uyarısı yaptı.

ABD/ ABD Dışişleri yetkilisi istifa etti – ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ilk siyah diplomatı Mary Elizabeth Taylor`ın Başkan Donald Trump`ın ülkedeki ırkçı gerginlikleri ele alma biçimi nedeniyle görevinden istifa ettiği bildirildi.

RUSYA/ Rusya’da 6 binden fazla orman yangını – Rusya`da son haftalarda görülen orman yangınlarının sayısı 6 bini geçti. 9 bin 900 kilometrekarelik bir alan küle döndü.

SPOR/ Borussia Dortmund, sezonu ikinci sırada tamamlamayı garantiledi – Bundesliga`nın 33. haftasında Borussia Dortmund, deplasmanda Leipzig`i 2-0 yendi. Puanını 69`a çıkaran Borussia Dortmund, geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Bayern Münih`in ardından sezonu ikinci sırda tamamlamayı garantiledi. Leipzig ise üçüncü sırada kaldı.

SPOR/ Münih’in efsanevi stadı Türkgücü’ne tahsis ediliyor – Bayern Münih takımının eski stadyumu Münih Olimpiyat Stadı, üçüncü lig adayı Münih Türkgücü’ne azami sekiz maçlığına tahsis edildi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu