Haberler

COOP TRR kan kaybeden turizmin canlanması için mücadele ediyor

COOP TRR kan kaybeden turizmin canlanması için mücadele ediyorCOOP TRR`nin Almanya`nın Türkiye`ye yönelik seyahat uyarısının kaldırılması yönündeki protesto eylemleri başladı. Seyahat acenteleri, Köln ve Düsseldorf `ta eş zamanlı gerçekleştirdikleri eylemler yaptı

Almanya ve Türkiye arasında seyahatlerin yeniden başlaması için mücadele eden Avrupa Türk Acenteler Birliği (COOP TRR Int. AG.),  Köln’de Roncalliplazt`ta ve Düsseldorf `ta Landtag (Eyalet Parlamentosu) önünde gerçekleştirdikleri eylemde seyahat uyarısının kalmasını beklerken, Almanya`nın bir de Türkiye`yi koronavirüs risk bölgesi ilan etme kararına tepki gösterdiler.

COOP TRR CEO`su Cumhur Sefer

Düsseldorf`taki eylemde bir konuşma yapan COOP TRR CEO`su Cumhur Sefer, dünyayı etkisi altına alan COVID 19 sürecinin ilk günlerinden bu yana, tüm gelişmeleri ve turizme yansımalarını yakından takip eetiklerini ifade ederek Almanya ve Türkiye arasında seyahatlerin yeniden başlaması için her iki ülkenin hükümetleri düzeyinde görüştüğünü vurguladı.

Sefer, Türkiye ve Almanya’da ilgili bakanlıklara açık mektup yazıp uzlaşma çağrısında bulunduklarını, Almanya`daki Türkler için sorunsuz seyahat özgürlüğünün hayati önem taşıdığını vurguladıklarını söyleyen Sefer, “Eşit muamele görmek bizim de hakkımız!” diyerek Almanya Federal Hükümeti`nin dikkatini çekmek üzere internet üzerinden imza kampanyası başlattıklarını anımsatarak şunları söyledi:

COOP TRR CEO`su Fatih Şenel “Almanya`nın Türkiye için geçerli olan seyahat yasağı devam ederken bir de Robert Koch Enstitüsü`nün uyarısıyal koronavirus risk bölgesi ilanı kararı çıktı. Bu son gelişmeye göre Türkiye’ye gidenler dönüşte karantinaya alınacak. Tüm bunlar seyahatler için olumsuz gelişmeler. Vaka ve vefat sayısı çok yüksek olmasına rağmen seyahat izni çıkan İngiltere, İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelere nazaran Türkiye, çok daha iyi konumda. Buna rağmen Türkiye’nin risk bölgesi ilan edilmesini ve seyahat uyarısının devam etmesini anlayamıyoruz. Güncel şartlar gözönüne alınarak bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyor, seyahat uyarısının derhal kaldırılmasını istiyoruz. Eşit muamele bizim de hakkımız.”

HÜKÜMET PARTİLERİ ACENTELERIN SESİNE KULAK VERMİYOR

COOP TRR kan kaybeden turizmin canlanması için mücadele ediyor Önümüzdeki günlerde eylemlerinin devam edeceğini, gelecek hafta da başkent Berlin`de eylem yapacaklarını açıklayan Sefer, seyahat hakkı için hukuki yollara da başvurmak üzere çalışma yaptıklarını belirtti. Sefer, “Hukukçularla yaptığımız görüşmelerde Almanya`ya karşı hızlıca dava açıp sonuç alabileceğimizi ve kazanma şansımızın çok yüksek olduğunu öğrendik; bu davayı biran önce açmak için görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

COOP TRR kan kaybeden turizmin canlanması için mücadele ediyor COOP TRR kan kaybeden turizmin canlanması için mücadele ediyor Eylemlere pek çok seyahat acentesi destek verirken, Kapadokya Kültür Derneği Başkanı İş adamı Mümün Uluç da seyahat uyarısının adaletsiz olduğunu vurguladı.

Seyahat acentelerinin çeşitli zamanalrda KRV Eyalet Parlamentosu önünde yaptığı eylemlere hükümet partileri sessiz kalırken, FDP, AfD gibi muhalefet partilerinin ilgi gösterdiği seyahat acenteleri sözcüleriyle görüşmeler yaptığı gözlendi.

Özellikle FDP KRV Eyalet Milletvekili Rainer Matheisen her seferinde parlamento önüne eylemcilerin yanına gelerek sorunları dinledi ve görüş belirtti.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu