Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün | 19.6.20, Cuma

SAĞLIK/ Koronavirüs – Alman bilim insanlarının yaptığı yeni araştırmaya göre, COVID-19 hastalığının ağır ya da hafif seyretmesinde kan grubu önemli rol oynuyor. Hastalık, kan grubu A olanlarda daha şiddetli, 0 olanlarda daha hafif seyrediyor. | Alman biyoteknoloji firması CureVac`ın COVID-19`a karşı geliştirdiği aşının devam eden klinik araştırmalarında iki ay içinde sonuç alınması bekleniyor.

ALMANYA/ Almanya Yunan adalarından sığınmacı getirecek – Almanya, Yunanistan`daki mülteci kamplarından 243`ü çocuk olmak üzere 900`den fazla kişiyi mülteci olarak kabul edecek.

ALMANYA/ “Rus diplomatlar sınır dışı edilsin” – Alman siyasiler, geçen yıl Berlin’de Çeçen kökenli bir Gürcistan vatandaşının öldürülmesi talimatı verdiği iddia edilen Rusya`ya tepkili. CDU`lu siyasetçi Patrick Sensburg, Rus diplomatların sınır dışı edilmesini istedi.

ALMANYA/ Armin Laschet Kovid-19 artışından Rumen ve Bulgar işçileri sorumlu tuttu – Almanya`da Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Başbakanı Armin Laschet`in Gütersloh kentindeki bir et fabrikasında Kovid-19 vakalarının artmasından Rumen ve Bulgar işçileri sorumlu tutan açıklaması, ülkede tartışmalara sebep oldu. >> Muhabirce`de ilgili haberi okuyabilirsiniz.

ALMANYA/ Galeria Karstadt Kaufhof şube kapatımını onayladı – Avrupa genelinde faaliyet gösteren Alman alışveriş mağazaları şirketi Galeria Karstadt Kaufhof GmbH, sahip olduğu 172 şubeden en az 62’sinin kapatılması kararını onayladı. Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası`na (ver.di) göre, yaklaşık 6 bin şirket çalışanı işsiz kalacak.

AVRUPA/ AB Liderler Zirvesi sona erdi – AB liderleri, Kovid-19`un ekonomik etkilerine karşı hazırlanan kurtarma programı ve gelecekteki bütçe konularında anlaşamaya varamadı. Merkel, AB liderlerinin kurtarma fonu üzerindeki müzakerelerinin temmuz ayı ortasına kadar devam edeceğini söyledi.

AVRUPA/ AB`de 2019`da en fazla mülteciyi Almanya kabul etti – Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerine geçen sene 612 bin 700 iltica başvurusu yapılırken en fazla mülteciyi Almanya kabul etti. >> Muhabirce`de ilgili haberi okuyabilirsiniz.

AKDENİZ/ Fransa`nın Türkiye`ye yönelik taciz iddiasında NATO devrede – NATO, Fransız savaş gemisinin Akdeniz`de Türk fırkateynleri tarafından taciz edildiği iddiasının soruşturulacağını açıkladı. Türk fırkateynlerinin eşlik ettiği kargo gemisinin Libya`ya silah taşıdığından şüpheleniliyor.

TÜRKİYE/ Türkiye ile İtalya arasında kritik Libya görüşmesi – Libya`da gerilimin tırmandığı bir dönemde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve İtalyan mevkidaşı Di Maio Ankara`da bir araya geldi. Çavuşoğlu İtalya`ya işbirliği teklifinde bulunurken Di Maio “siyasi çözüm” vurgusu yaptı.

TÜRKİYE/ Avrupa`nın en ucuz ülkesi Türkiye – Avrupa`da tüketim mal ve hizmetlerine ilişkin fiyat düzeyi endeksi en düşük ülke Türkiye, en yüksek ülke ise İsviçre oldu.

TÜRKİYE/ Maske takmayana 900 TL ceza – Türkiye`de maske takma zorunluğuna uymayanlara 900 TL para cezası geliyor. Ceza uygulaması 22 Haziran`dan itibaren başlayacak.

TÜRKİYE/ Barolar Ankara’ya yürüyor – Hükümeti baroların yapısını değiştirecek yasal düzenlemeden vazgeçiremeyen barolar Ankara’ya doğru “savunma yürüyüşü” başlattı.

BELÇİKA/ Belçika polisinden “ırkçılık” suçlamalarına karşı protesto – Belçika`nın başkenti Brüksel`de polisler, ırkçılıkla suçlandıkları gerekçesiyle gösteri yaptı.

GENEL/ Bolton: Trump, Erdoğan`a Halkbank savcılarını değiştirme sözü verdi – ABD Başkanı Trump`ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Trump`ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`dan gelen talep üzerine ABD`deki Halkbank davasına müdahale ettiğini öne sürdü.

GENEL/ Facebook, Nazi sembollü Trump reklamını kaldırdı – Facebook, ABD Başkanı Trump`ın kampanya ekibi tarafından paylaşılan ve Nazi sembolü içeren reklamları kaldırdı. Twitter ise Trump`ın paylaştığı bir sahte CNN videosuyla ilgili uyarıda bulundu.

GENEL/ Dünyada en fazla doğal gaz rezervi 38 trilyon metreküple Rusya`da – Dünya genelinde 198,8 trilyon metreküp kanıtlanmış doğal gaz rezervi bulunuyor. Rusya, geçen yıl kanıtlanmış 38 trilyon metreküple, dünyanın en fazla doğal gaz rezervine sahip ülkesi oldu.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu