Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün | 18.6.20, Prş.

ALMANYA/ Merkel, eyalet başbakanlarıyla Kovid-19 önlemlerini görüştü – Almanya Başbakanı Angela Merkel, eyalet başbakanlarıyla yaptığı görüşmede, Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirleri ve bu bağlamdaki normalleşme sürecini ele aldı. >> Muhabirce’de ilgili haberi okuyabilirsiniz.

ALMANYA/ Merkel: Önceliğimiz korona krizi – Almanya Başbakanı Merkel, Almanya`nın 1 Temmuz`da başlayacak AB Konseyi Dönem Başkanlığında korona krizinin sonuçları başta olmak üzere çevre ve dijitalleşme konularına öncelik verileceğini açıkladı.

ALMANYA/ Almanya`da mezbaha çalışanlarının Kovid-19 testleri pozitif çıktı – Almanya`nın Rheda-Wiedenbrück kasabasındaki mezbahada çalışanların tamamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

ALMANYA/ Almanya ve Rusya arasında cinayet krizi – Alman Federal Başsavcılığı, geçen yıl Berlin`de bir Gürcistan vatandaşının öldürülmesiyle ilgili olarak Rus hükümetini cinayet emri vermekle suçladı. Dışişleri Bakanı Heiko Maas da Rusya`ya karşı sert bir açıklama yaptı.

ALMANYA/ Almanya`dan Çin ve Hindistan`a uzlaşı çağrısı – Çin-Hindistan sınırındaki çatışmalar hakkında konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Maas, “Bunlar büyük ülkeler ve durumun gerçek anlamda bir askeri gerginliğe dönüşmesi hâlinde yaşanabilecekleri düşünmek istemiyorum” dedi.

AVRUPA/ Avrupa cezaevleri COVID-19 için boşaldı – (Avrupa Konseyi’nin açıkladığı istatistiklere göre) Avrupa devletleri COVID-19 salgınını önlemek için 122 bin tutukluyu serbest bıraktı. Bu amaçla en fazla tutuklu serbest bırakan ülke Türkiye oldu.

FRANSA/ Fransa Dışişleri`nden Türkiye`ye `Libya` suçlaması: Silah ambargosu deliniyor – Fransa Dışişleri Bakanlığı, Libya’da barışın kurulması önündeki en büyük engelin, Birleşmiş Milletler`in (BM) bu ülkeye uyguladığı silah ambargosunun özellikle Türkiye tarafından sistematik olarak ihlal edilmesi olduğunu belirtti.

TÜRKİYE/ Çavuşoğlu`ndan Almanya`nın Türkiye`yi riskli bölge ilan etmesine tepki – Almanya`nın, Türkiye’yi 130 ülkeyle birlikte `riskli korona bölgesi` listesine almasına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tepki gösterdi. Alman kanalına konuşan Çavuşoğlu, “Bu siyasi ve adaletsiz bir karardır” dedi.

TÜRKİYE/ Üst düzey Türk heyetten Trablus`a sürpriz ziyaret – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu başkanlığında üst düzey bir heyet Libya`ya sürpriz ziyaret gerçekleştirerek Trablus`ta Ulusal Mutabakat Hükümetiyle görüştü. Görüşmede Türk şirketlerinin Libya`ya geri dönüşü de ele alındı.

DÜNYA/ Volkan Bozkır BM Genel Kurul Başkanı seçildi – BM (Birleşmiş Milletler) Genel Kurul Başkanlığına Türkiye`nin eski AB (Avrupa Birliği) Bakanı Volkan Bozkır seçildi. Bozkır, Türkiye`den bu göreve seçilen ilk isim oldu.

DÜNYA/ Dünyanın yüzde 1`i yerinden edildi – BM`nin açıkladığı Küresel Eğilimler Raporu`na göre, geçen yıl dünyada 79 milyondan fazla kişi evini ve yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Evlerine geri dönen mültecilerin sayısı da giderek azalıyor.

ÇİN/ Çin`den ABD`ye Uygur tepkisi: Sonuçlarına katlanacak – ABD Başkanı Trump, Uygurlara yönelik baskı politikalarından sorumlu Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Çin, “ABD sonuçlarına katlanacak” açıklamasında bulundu.

KAZAKİSTAN/ Nursultan Nazarbayev Kovid-19`a yakalandı – Kazakistan`ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev`de Kovid-19 tespit edildi. Nazarbayev için yapılan açılamada “Endişeye gerek yok, uzaktan çalışmaya devam ediyor” denildi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinal haline bağlı kalınarak derlenmiş veya Türkçeye çevrilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu