Haberler

Cevdet Gün DAL`dan istifa etti

Cevdet Gün (sag.1) DAL`dan istifa etti Duisburger Alternative Liste`nin (DAL) kurucuları arasında bulunan Cevdet Gün partisinden istifa ettiğini açıkladı.

13 Eylül tarihinde yapılacak yerel seçim hazırlıklarının sürdüğü bu süreçte, Cevdet Gün`ün istifası sürpriz olarak değerlendirildi.

Cevdet Gün’ün sosyal paylaşım sitesinde,”Kısa adı DAL`olan yerel siyaset gurubumuzdan bazı nedenlerden dolayı istifa ettiğimi yönetim kurulu arkadaşlarıma ilettim. 13.09.2020 Duisburg’ta yapılacak olan yerel seçimlerde DAL gurubuna başarılar diliyorum” şeklindeki açıklaması sonrası,`DAL`DA` neler oluyor sorusunu akla getirdi.

Duisburg Belediye Meclisi`nde tek üye ile temsil edilen ve 13 Eylül tarihindeki yerel ve uyum meclisi seçimi hazırlıklarını emin adımlarla sürdürülürken, Duisburger Alternative Liste`nin(DAL) önemli isimlerinden sayılan Cevdet Gün`ün istifası parti içinde şok etkisi yarattı.

“Bu saatten sonra rahatça sigaramızı içelim, sizin hertarafınız ateş olsa ne yazar. Benim sigaramı bile yakamazsınız..!” şeklinde imalı açıklamalarda bulunan Cevdet Gün’e telefonla ulaştığımızda istifasını doğruladı.

DAL BENİM İÇİN KIRILMIŞTIR

Cevdet Gün DAL`dan istifa etti Duisburger Alternative Liste`nin (DAL) kurucuları arasında olduğunu  önemli görevlerde bulunduğunu dile getiren Cevdet Gün; “Yıllardır Duisburg şehrinde sosyal yaşamın içindeyim. Dernekçilik yapıyor, sorunlarının çözümü konusunda daha aktif, daha verimli olabilmek için Duisburger Alternative Liste`nin kurucuları arasında yer aldım. 16 sene önemli çalışmalarımız oldu. 13 Eylül tarihi kurucusu olduğum DAL için önemliydi. Hem Duisburg Belediye Meclisi,hem ilçe belediyeleri ve uyum meclisi için iddialı bir hazırlık yapılıyordu. Yaşadıklarım sonrası istifa kararı aldım. Bu kadroyla yol alınması mümkün değil. Aday belirlenirken liyakata pek önem verilmediğini düşünüyorum. Benim için DAL kırılmıştır. Bu saatten sonra geriye dönmem mümkün değildir. DAL seçimlere girmeden bu gün itibarıyle, Duisburg yerel seçimlerini kaybetmiştir” şeklinde açıklamada bulundu.

Cevdet Gün`ün istafası sonrası bilgisine başvurduğumuz Duisburger Alternative Liste`nin (DAL) başkan yardımcılarından Ayhan Yıldırım;” Cevdet Gün partimiz için önemli bir isim.Yıllarca birlikte önemli çalışmalarımız oldu. İstifasını beklemiyorduk. İstifasıyla ilgili bilgileri kendisi açıklarsa daha iyi olur” açıklamasında bulundu. Muhabirce/İbrahim Ergül- DUISBURG

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu