Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün, 8 Haziran 2020

ALMANYA/ Almanya mülteciler için 23 milyar Euro harcadı – Almanya geçen yıl mülteciler için toplam 23 miyar Euro harcama yaptı. 8 milyar 400 milyon Euro mültecileri göçe zorlayan nedenlerle mücadelede kullanıldı.

ALMANYA/ ABD`nin asker çekeceği iddiasına Almanya`dan sert çıkış – ABD’nin Almanya`daki askerlerinin üçte birinden fazlasını çekeceği yönündeki haberlere Alman partilerinin savunma uzmanlarından eleştiri geldi. Alman hükümeti bu konuda ABD`den resmi açıklama bekliyor.

ALMANYA/ Almanya`da Müslümanlara yönelik terör planı engellendi – Almanya’da bir internet sohbetinde Müslümanlara yönelik terör saldırısı planlarını paylaşan bir kişi tutuklandı. Christchurch saldırısına atıfta bulunan şüphelinin evinde silahlar bulundu (Muhabirce’de ilgili haberi okuyabilirsiniz).

ALMANYA/ Köln’de ABD`de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden George Floyd için ırkçılık karşıtı gösteri düzenlendi – Protestoda yapılan konuşmalarda, hükümete ‘ırkçılıkla mücadele etme çağrısı’ yapıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteride, protestocuların sosyal mesafeyi korudukları gözlendi.

ALMANYA/ Almanya`daki protestolar için maske ve sosyal mesafe uyarısı – Alman hükümeti, hafta sonunda başta Berlin olmak üzere birçok kentte düzenlenen ırkçılık karşıtı gösterilere binlerce kişinin katılması üzerine protestoculara koronavirüsle mücadele kurallarına uyma çağrısında bulundu.

ALMANYA/ Çin gelecekteki süper güç – Çin’i gelecekteki süper güç olarak nitelendiren Almanya Dışişleri Bakanı Haiko Maas, Avrupa Birliği’ni Pekin’e yönelik ortak strateji oluşturmaya çağırdı.

ALMANYA/ Şirket iflasları Kovid-19`a rağmen ilk çeyrekte azaldı – Avrupa`nın lokomotif ülkesi Almanya`da iflas eden şirket sayısı, Kovid-19’un neden olduğu ekonomik resesyona rağmen, bu yılın ilk çeyreğinde 2019`un aynı dönemine göre yüzde 3,7 azalarak 4 bin 683 oldu.

ALMANYA/ Sanayi üretiminde rekor düşüş – Almanya`da korona krizi nedeniyle sanayi üretimi Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 17,9 düştü. Ekonomi Bakanlığı gelecek aylarda ekonomik toparlanma beklese de, uzmanlar toparlanmanın vakit alacağı görüşünde.

ALMANYA/ Elektrikli otomobiller için şarj istasyonu sayısında büyük artış – Almanya`da elektrikli otomobillere hizmet veren şarj istasyonlarının sayısı son bir yılda yüzde 60 artış gösterdi.

AVRUPA/ AB: “Libya`da siyasi çözüm BM öncülüğünde gerçekleşmeli” – Avrupa Birliği (AB), Libya`da siyasi çözümün Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da desteklenen Berlin Süreci çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini bildirdi.

AVRUPA/ İngiltere`de karantina uygulamasına sert tepkiler – İngiltere`de bugün yürürlüğe giren karantina uygulamasına başta havayolları şirketleri olmak üzere ekonomi ve siyasetten sert tepkiler geldi. Yurt dışından gelenler için 14 günlük karantina öngörülüyor.

TÜRKİYE/ Bakan Koca, harflerin arasına boşluk koyarak sosyal mesafenin önemine dikkat çekti – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından sosyal mesafe konusunda ilginç bir paylaşım yaptı. Her harfin arasına boşluk koyan Bakan Koca, “Mesafe kuralına uyalım. Kuralı uygulaması zor ortama girmeyelim” dedi.

TÜRKİYE/ Kemal Sunal`ın ölümünün 20. yılı anısına hatıra para basıldı – Fransa`daki resmi avro banknotlarının basıldığı Oberthur Fiduciaire matbaalarında, hatıra ve tanıtım amaçlı “0 euro” olarak üretilen paranın ön yüzünde Kemal Sunal`ın resimleri, arka yüzünde Avrupa ülkelerinin simgeleri yer aldı.

BREZİLYA/ Korona rakamlarına hükümet müdahalesi – Koronavirüsten en fazla can kaybı yaşanan ülkeler sıralamasında üçüncü sıraya çıkmasının ardından toplam vaka ve ölü sayılarını açıklamayı bırakan Brezilya, Başsavcılık`tan gelen uyarı üzerine geri adım attı.

YENİ ZELANDA/ COVID-19 hastası kalmadı – Yeni Zelanda`da bilinen son COVID-19 hastasının da iyileşmesiyle ülkede hiçbir koronavirüs vakasının kalmadığı açıklandı.

ABD/ Polis teşkilatı için reform girişimi – ABD`de Afrika kökenli George Floyd`un polis tarafından öldürülmesi sonrası polis teşkilatı için reform çağrıları yükseliyor.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinaline uygun şekliyle derlenmiş ya da Türkçeye tercüme edilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu