Haberler

Koronavirüsün spora etkisi

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve hakkınd hâlâ çok fazla bilgi sahibi olmadığımız bu amansız  virüs, bizleri sağlıkçı, doktor, profesör yaptı resmen. Sağlığımızı, işimizi, günlük hayatımızı olumsuz etkileyerek birçoğumuzun yaşam düzenini değiştirdi.

Herkes o kadar gerekli gereksiz bilgi sahibi oldu ki, kime neye inanacağımıza şaşırdık. 1 gün önce bir doktorun söylediği şeyin tam tersini ertesi gün bir profesör söyledi. Sabah televizyonu açtık her ülkede değişik  kurallarla  ayrı ayrı uygulama ile kendine göre kriz durumunu yönetmeye çalıştığını gördük.

Peki sporda ne gibi kalıcı olumsuz etkiler yarattı dersiniz?

Takım sporlarının yapılamadı, tüm spor etkinlikleri ertelendi. Dünyanın en büyük spor etkinliği olan ve 4 yılda bir yapılan ve bu yıl Tokyo`da yapılacak olan olimpiyat oyunları Dünya Savaşı`ndan sonra ilk defa ertelendi. Binlerce sporcu için asıl hikaye bundan sonra başladı.

2 yıldır bu dev organizasyon için hazırlanan ve katılma kotasını geçerek büyük bir başarı elde eden sporcular, emeklerinin karşılığını almış oldular fakat, bir yıl daha formda kalmak da katılmak kadar zor. Aylarca bu organizasyon için hazırlanan bir çok sporcu, işi, aile durumu yaşları gereği belki de  seneye katılamayacak.

Bu kriz süresince maddi kayıplar bir nebze olsun telafi edilebilecektir, fakat emeğin telafisi yok. Mesela, maratonculardan örnek verelim: Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve spor kariyerlerinin zirvesine ulaşmak için, maddi manevi varını yoğunu ortaya koyarak, ailesinden uzak kalarak, Etiyopya’da Kenya`da aylarca kamp yaptılar. Sabah akşam, sıcak soğuk demeden çalışarak haftalık en az 200 kilometre yol yaparak, olimpiyatlara katılma hayaliyle çalıştılar. Belki de cumhuriyet tarihimizde ilk defa bu kadar çok atlet ile Tokyo olimpiyatlarına katılacaktı.

Ancak Koronavirüs salgını tüm bu emekleri boşa çıkardı, telafisi imkansız. Seneye aynı motivasyonu aynı özveriyi yakalamak ise çok daha zor olacak. Tabii ki en büyük temennim ve  isteğim tüm sporcu kardeşlerimin aynı hırsla mücadeleye devam etmesi ve başarması.

Öte yandan belki de bu olumsuz olay başka bir sporcu için fırsat olur ve  genç bir kardeşimiz bu yıl kaçırdığı şansı önümüzdeki yıl yakalayabilir. Her zaman olumlu düşünmek olumlu sonuç doğurur. Ayrıca sevindirici olan ise 2020’de  daha önce olimpiyat kotası almış olan tüm sporculara, 2021’ye katılma hakkı garanti edilmiş oldu.

Hepimizin en sağlıklı şekilde bu zor günleri geçirmesini temenni ederim. Çoğunluklas evde kaldığımız bu süreçte, sağlık için spor yapmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Siz de artık kendinize bir iyilik yapın ve spora başlayın hepinize sağlık ve spor dolu mutlu günler dilerim

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu