Haberler

#Basından seçme başlıklar

5 dakikada bugün, 4 Haziran 2020

ALMANYA/ Ekonomiye 130 milyar euroluk yeni teşvik paketi – Almanya`da hükümet, pandemiden etkilenen ekonominin canlanması için 130 milyar euroluk yeni bir teşvik paketi üzerinde anlaştı. Hükümet daha önce de 1 trilyon euroyu aşan teşvik paketlerini hayata geçirmişti.

ALMANYA / Korona önlemlerinin gevşetilmesi geri tepmedi – Almanya`da kafe ve restoranların açılmasına rağmen salgınla ilgili verilerin olumsuz bir tablo çizmemesi umut veriyor. Uzmanlar özellikle maske ve sosyal mesafe tedbirlerinin elden bırakılmaması için uyarıyor.

ALMANYA/ Alman yetkili: Türkiye`de yaz tatili mümkün (Muhabirce’de ilgili haberi okuyabilirsiniz).

ALMANYA/ Almanya’dan Türkiye’ye “Kavala’nın tutukluluğuna son ver” çağrısı – Alman Devlet Bakanı Michael Roth, Osman Kavala’yı serbest bırakma çağrısı yaptığı Türkiye’yi, uluslararası yükümlülüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle de uyardı.

ALMANYA/ Boateng: Hiçbir çocuk dünyaya ırkçı olarak gelmiyor – Georg Floyd’un öldürülmesinin ardından Bundesliga oyuncuları da ırkçılığa karşı seslerini yükseltti. Son tepki Bayern Münihli yıldız Jerome Boateng’ten geldi: Hiçbir çocuk dünyaya ırkçı olarak gelmiyor.

ALMANYA/ Almanya`da aşırı sağcı sayısında artış – Alman Haber Ajansı DPA`nın, İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberde, 2019`da 30 binden fazla kişinin aşırı sağcı olarak tespit edildiği belirtildi.

ALMANYA/ Alman akaryakıt istasyonlarında “elektrikli şarj” zorunluluğu – Ülke genelinde 14 bin 118 akaryakıt istasyonunda elektrikli otomobillerinin şarj edilebilmesi için olanak sağlanacak.

AVRUPA/ Yunanistan Türkiye`yi AB`ye şikayet etti – Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı`nın Doğu Akdeniz`de petrol aramak için yaptığı ruhsat başvurularının Resmi Gazete`de yayımlanmasının ardından Yunanistan Türkiye`yi AB`ye şikayet etti.

AVRUPA/ AB, Türkiye`deki sığınmacılara destek için ek kaynak sağlamaya hazırlanıyor – Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye`deki sığınmacıları desteklemek için yürütülen programlara 485 milyon euro ilave kaynak sağlamaya hazırlandığı belirtildi.

AVRUPA / Hollanda hükümeti vatandaşlarına AB dışındaki ülkelere tatile gitmeme çağrısında bulundu – Hükümet, Türkiye`yi “zorunlu haller dışında seyahat edilmemesi gereken ülkeleri” kapsayan turuncu listeden çıkarmadı.

AVRUPA/ Avro Bölgesi’nde yüzde 8,7 daralma bekliyoruz – Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Kovid-19 salgını nedeniyle Avro Bölgesi`nin ekonomisinde küçülmenin ikinci çeyrekte “benzeri görülmemiş” bir düzeyde olacağını belirterek, “Ekonomide 2020’de yüzde 8,7 daralma bekliyoruz.” dedi.

TÜRKİYE/ Dış hat uçak seferleri başlıyor – Türk Bakan 10 Haziran`dan itibaren kademeli olarak 40 ülkeye (15 Haziran’dan itibaren Almanya’ya) uçak seferlerini başlatmayı planladıklarını bildirdi. (Muhabirce’de ilgili haberi okuyabilirsiniz).

TÜRKİYE/ Bir CHP`li, 2 HDP`li vekilin vekilliği düşürüldü – CHP milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP`li milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri, “kesin hüküm giydiklerine dair mahkeme kararlarının kesinleşmesi” gerekçesiyle düşürüldü. Berberoğlu, 18 aylık cezasını çekmek üzere teslim olacağını söyledi.

TÜRKİYE /Trabzonspor, UEFA tarafından Avrupa kupalarından men edilen 10. Türk takımı oldu (Muhabirce’de ilgili haberi okuyabilirsiniz).

DÜNYA/ DSÖ`den `mutasyon` uyarısı – Koronavirüsünün mutasyon geçirerek daha bulaşıcı ve öldürücü olduğu yönündeki iddiaları reddeden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), “RNA virüslerinde olduğu gibi, zaman içinde normal değişimler gösteriyor. Bu değişimlerden hiçbiri hastalığı daha bulaşıcı veya ölümcül yapmıyor” dedi.

DÜNYA/ Floyd protestoları: ABD eski savunma bakanı James Mattis, Trump için “Amerikan halkını bölmeye çalışıyor” dedi./ Eski başkan Obama, “Bu ülkenin Amerikan Devrimi adı verilen protestolar üzerine inşa edildiğini unutmayın“ ifadeleriyle protestoculara destek verdi. /Floyd’u öldüren polise yönelik cinayet suçlaması üçüncü dereceden ikinci dereceye yükseltildi, diğer üç polise de cinayete yardım suçlaması yöneltildi./ Floyd`un nisanda yapılan Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi./ Irkçılık karşıtı protestolar Avrupa’ya da yayıldı: Londra`da düzenlenen protestoda `İngiltere masum değil` sloganları atıldı. Stockholm’deki protestoda “Sokaklarımızda ırkçı istemiyoruz” ve “Nefes alamıyorum” sloganları atıldı.

DÜNYA/ Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti: Trablus’u tamamıyla ele geçirdik – Libya’da BM’nin tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti, başkent Trablus’un kontrolünü tamamen ele geçirdiklerini açıkladı. Libya Ulusal Mutabat Hükümeti lideri Serrac’la görüşen Erdoğan, “Libya’nın meşru hükümetine desteğimiz artarak devam edecek“ dedi.

YAŞAM/ 3 yaşında kaybolan McCann soruşturmasında yeni gelişme – Almanya polisi, ülkede çocuklara cinsel saldırı suçundan hapis yatan bir kişinin Madeleine McCann adlı 3 yaşındaki İngiliz kız çocuğunun 2007`de Portekiz`de kaybolmasıyla ilgili soruşturmada yeni bir zanlı olduğunu duyurdu.

YAŞAM/ İsveç’te 2 bin dolardan fazla bir maaşla ışıkları açıp kapatacak eleman aranıyor – İsveç’in Göteborg kentinde 21 bin İsveç kronu (2 bin 264 dolar) maaş karşılığında bir tren istasyonunda sabah-akşam gelip giderken ışıkları açıp kapatacak bir personel aranıyor.

YAŞAM/ İsveçli yetkililer uyardı: Salgın süresince protestolarınızı internetten yapın – George Floyd protestolarının giderek yayılması, salgın tedbirleri konusunda uzun bir süre gevşek davranan İsveç’i telaşlandırdı. Stockholm’de binlerce protestocunun bir araya gelmesi üzerine halka uyarıda bulunan yetkililer, ‘kavganızı internete taşıyın’ çağrısı yaptı.

YAŞAM/ Marie Antoinette ile sevgilisinin mektuplarındaki aşk sözleri deşifre edildi – Fransız Ulusal Arşivi, son Fransa Kraliçesi Marie Antoinette ile sevgilisi arasındaki mektuplaşmaların sansürlenerek okunmaz hale getirilen anahtar paragraflarının yeni teknikler kullanılarak deşifre edildiğini açıkladı.

YAŞAM/ Jennifer Aniston, koronavirüs ile mücadele kapsamında çıplak portresini açık artırmaya çıkardı – Hollywood yıldızı Jennifer Aniston, 1995 yılında çektirdiği çıplak portresini koronavirüs ile mücadele kapsamında açık artırmaya çıkardı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinaline uygun şekliyle derlenmiş ya da Türkçeye tercüme edilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu