Haberler

#Basından seçme başlıklar

3 dakikada bugün, 3 Haziran 2020

ALMANYA/ Alman vatandaşlığına geçenler arasında Türkler ilk sırada – Almanya’da 2019 yılında vatandaşlık alan yabancıların sayısı yüzde 15 arttı. Türkler, 16 bin 200 ile Alman vatandaşlığına geçenler arasında birinci sırada yer aldı. Listenin ikincisiyse, ülkelerinin AB’den ayrılmadan önce Alman vatandışlığına geçen İngilizler oldu.

ALMANYA/ Avrupa ülkelerine seyahate yeşil ışık yaktı – Almanya, koronavirüsle mücadele kapsamında seyahat uyarılarını ilk aşamada 31 Avrupa ülkesi için kaldıracak. Türkiye için AB Komisyonu’nun bu hafta alacağı kararı beklenecek.

ALMANYA/ Alman hükümetine “Avrupa dışındaki ülkelere de turizmi açın” çağrısı – Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Alman hükümetine Avrupa dışındaki ülkelere de turizmi açması çağrısında bulundu (Muhabirce’de ilgili haberi okuyabilirsiniz).

ALMANYA/ Turizmciler Düsseldorf`ta parlamento önünde eylem yaptı – Almanya’da Kovid-19 sonrası getirilen kısıtlamalar nedeniyle zor günler geçiren turizmciler, Düsseldorf`taki Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Meclisi önünde eylem yaptı (Muhabirce’de ilgili haberi okuyabilirsiniz).

ALMANYA/ “Bayram kutlamaları koronayı tetikledi“ – Göttingen Belediye Başkanı Rolf-Georg Köhler’in açıklamasına göre, Göttingen kentinde aileler arası bayram kutlamaları nedeniyle 80 kişi koronavirüse yakalandı, 370 kişi karantinaya alındı. Bremerhaven`da da aileler içinde 11 yeni vaka tespit edildi.

ALMANYA/ Almanya`da işsizlik yüzde 6,1`e çıktı – Almanya`da işsizlik oranı Mayıs ayında yüzde 6,1`e yükseldi. Ekonomiyi şu ana kadar 1 trilyon euronun üzerindeki paketlerle canlandırmaya çalışan hükümet, yeni bir teşvik paketi üzerinde çalışıyor.

ALMANYA/ Kavala için sosyal medya kampanyası – Almanya`da sanat, siyaset ve sivil toplumdan tanınmış isimler, Ekim 2017`den beri cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala`nın serbest bırakılması için “What did Kavala do?” (Kavala ne yaptı?) etiketli bir sosyal medya kampanyası başlattı.

TÜRKİYE/ “Dünyadaki ilaç geliştirme ve üretim süreçlerinde aktif rol oynayacağız” – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Dünyadaki ilaç geliştirme ve üretim süreçlerinde Amerika (FDA) ve Avrupa Birliğinin (EMA) ilgili kuruluşlarıyla birlikte aktif rol oynayacağız.” dedi.

TÜRKİYE/ THY`den iki yeni hizmet – Türk Hava Yolları (THY), koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında tüm uçuşlarında yolcularına “hijyen seti” vermeye ve uçuş boyunca gerekli hijyen tedbirlerinin doğru uygulanmasından sorumlu “hijyen uzmanı” kabin memurlarını görevlendirmeye başladı (Muhabirce’de ilgili haberi okuyabilirsiniz).

TÜRKİYE/ Enflasyon Mayıs ayında yıllık yüzde 11,39 arttı – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) yıllık yüzde 11,39 artış gerçekleşti.

DÜNYA/ ABD’de protestocular sokağa çıkma yasağına uymadı – ABD`de George Floyd protestolarının önüne geçmek için uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen birçok kentte gösteriler devam etti. Bazı kentlerde polis ve askerler protestocularla dayanışma gösterdi./ Ajans Press`in Beyaz Saray`daki kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Trump göstericilere karşı orduyu görevlendirme fikrinden geri adım attı./ Anket: ABD halkının yüzde 64`ü, ülke genelinde başlayan ve şiddet eylemlerine dönüşen gösterilere sempati duyuyor, Trump`ın bu konudaki tavrı ise beğenilmiyor./ BM Genel Sekreteri Guterres, ABD`deki protestolara müdahale edilirken itidal gösterilmesi için çağrıda bulundu./ Paris`te dört yıl önce gözaltına alınırken hayatını kaybeden Afrika kökenli Fransız “Adama Traore“ için düzenlenen ırkçılık karşıtı yürüyüşe yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Protestolar, göstericilerle polis arasında çatışmalara sahne oldu./ Almanya Futbol Federasyonu George Floyd`a destek veren futbolcular hakkında inceleme yapılmayacağını duyurdu.

İTALYA/ Turuncu Yelekler`den hükümet karşıtı protesto – Roma`da Turuncu Yelekler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomide oluşturduğu olumsuz etkiye tepki amacıyla hükümet karşıtı protesto düzenledi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

*Günlük haber seçkisinde yer alan haber başlıkları, çeşitli site ve ajanslardan orijinaline uygun şekliyle derlenmiş ya da Türkçeye tercüme edilmiş metin bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu