Haberler

#Basından seçme başlıklar

2 dakikada bugün, 19 Mayıs 2020

KORONA KRİZİ

ALMANYA / Almanya`daki mülteci yurtlarında virüs bulaşma riski çok yüksek – Almanya’daki mülteci yurtları ve sığınmacı barınma merkezlerinde koronavirüs bulaşma riski bir hayli yüksek. Yapılan yeni bir araştırma bu sonucu ortaya koydu.

ALMANYA / Orta Avrupa`da sınırları açma hazırlığı – Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya başbakanları arasında yapılan görüşmede, bu ülkeler arasındaki sınırlarda, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan geçiş kısıtlamalarının adım adım kaldırılması kararlaştırıldı.

ALMANYA / Almanya`da ekonomik güven mayısta yükseldi – Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya`da, mayısta geçen aya göre 22,8 puan artarak 51 puana yükseldi. (Haberi okumak için tıklayınız)

ALMANYA / Almanya`da iş dünyası ekonomide kademeli toparlanma bekliyor – Alman Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği (DIHK), Alman ekonomisinin bu yıl en az yüzde 10 küçülmesini beklerken, gelecek yıl da yüzde 5 büyümesini öngörüyor. (Haberi okumak için tıklayınız)

ALMANYA / Almanya`da Bavyera eyaletinden 1. Basketbol Ligi’nin yeniden başlamasına yeşil ışık – Almanya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle mart ayı başında askıya alınan 1. Basketbol Ligi sezonun yeniden başlaması için Bavyera eyalet hükümetinin onay verdiği bildirildi.

AVRUPA / Macron: Avrupa salgının yol açtığı krizin başında hatalar yaptı – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa`nın Kovid-19 salgınıyla mücadelesine ilişkin, “Avrupa salgının yol açtığı krizin başında hatalar yaptı. Schengen bölgesi içinde sınırların yönetimi konusunda milliyetçi tavırlar alan ülkeler oldu.” dedi.

TÜRKİYE / Türkiye`nin yüzde 34`ü sosyal yardım aldı – Araştırmalar Türkiye’de geçtiğimiz yıl nüfusun yüzde 34’ünün sosyal yardım aldığını gösterirken COVID-19 salgını ile bu oran daha da arttı. Sadece İstanbul’da yardım alan aile sayısı bir ayda en az yüzde 170 yükseldi.

DÜNYA / Koronavirüsün yayılma süreci soruşturulacak – Dünya Sağlık Örgütü`ne (DSÖ) üye 194 ülke, koronavirüsün kaynağı ile DSÖ ve diğer ülkelerin salgının yayılma sürecinde attıkları adımların soruşturulmasını öngören tasarıyı oybirliğiyle kabul etti.

DÜNYA / ABD`deki aşı deneyinde ilk sonuçlar olumlu – ABD`nin Moderna şirketi koronavirüse karşı geliştirilen aşının sağlıklı insanlar üzerindeki klinik deneylerinin ilk aşamasının olumlu sonuç verdiğini duyurdu. Almanya`da ise klinik deneylere eylül ayında başlanacak.

DÜNYA / “Sınırlar açılırsa ikinci dalga gelir” – Avrupa’da yaz tatili yaklaşırken sınırların yeniden açılması gündemde. Dünya Tabipler Birliği Başkanı ise sınırların kapalı kalması gerektiğini, aksi halde ikinci bir korona dalgasının yaşanabileceğini söyledi.

DÜNYA / Trump’tan DSÖ’ye ültimatom – ABD Başkanı Trump, Dünya Sağlık Örgütü’nün 30 gün içinde çalışmalarını iyileştirme taahhüdünde bulunmaması halinde, ülkesinin örgütten ayrılacağını ve maddi desteğini keseceğini ifade etti.

– AB`den Trump`ın DSÖ fonlarına ilişkin açıklamasına tepki: Şimdi uluslararası iş birliğine zarar verme ya da birilerini suçlama zamanı değil, şu anda dayanışma büyük önem taşıyor.

DİĞER BAŞLIKLAR

ALMANYA / Merkel’e ırkçılığa karşı ‘sıfır tolerans’ çağrısı – Almanya’da aşırı sağ ve ırkçılıkla daha etkin mücadele için kritik görevdeki bakanların katılımıyla özel bir kabine komisyonu oluşturuldu. Komisyon, Merkel başkanlığında Çarşamba günü ilk toplantısını gerçekleştirecek.

ALMANYA / Alman istihbaratının yurt dışı dinleme faaliyetleri anayasaya aykırı bulundu – Almanya Anayasa Mahkemesi, Dış İstihbarat Teşkilatının (BND) ülke dışında dinleme faaliyetlerine imkan veren yasanın anayasaya aykırı olduğuna karar verdi.

AVRUPA / AB`den HDP`li belediyelere kayyım atanmasına sert tepki – AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Güneydoğu`daki kayyım atamalarıyla ilgili Türkiye`ye hukuki yükümlülüklerini hatırlatarak “yerel demokrasilerin işleyişi önündeki engelleri kaldırma” uyarısı yaptı.

Muhabirce/DÜSSELDORF

*Günlük haber seçkisinde yer alan başlıklar, çeşitli site ve ajanslardan “orijinal“ şekliyle derlenmiş haber başlıkları/bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu