Haberler

Düsseldorf’ta acentelerin taleplerini eski adalet bakanı Kutschaty dinledi

Düsseldorf’ta acentelerin taleplerini eski adalet bakanı Kutschaty dinledi Almanya`nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi önünde koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan ekonomik tedbirlerin yetersizliğini dile getiren seyahat acentaları protesto eylemi düzenledi.

Alınan önlemler sonrası zor günler geçiren ve KRV Eyalet Meclisi önünde eylem yapan acentaların taleplerini eyalet eski Adalet Bakanı Thomas Kutschaty dinledi.

Kendilerini turizm sektörünün lokomotifi olarak niteleyen ve alınınan önlemler sonrası sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen küçük ve orta ölçekli seyahat acentaları kendileri için ek destek paketleri açıklanmaması halinde iflasların kaçınılmaz olacağını dile getirdiler.Turizm sektöründe 3 milyona yakın çalışanın olmasına dikkat çeken acenta temsilcileri, federal ve eyalet hükümetlerinden uzun vadeli ve kalıcı çözümler istediklerini açıkladılar.

Düsseldorf eyalet parlamentosu önünde düzenlenen eyleme küçük ve orta ölçekli seyhat acentaları katıldı. Aralarında çok sayıda Türk seyhat acentasının da bulunduğu eylemde yapılan konuşmalarda; Air Berlin, Germania ve Thomas Cook gibi şirketlerin iflasları sonrası da da zor günler geçirdiklerini, korona krizinde kendilerine yapılan ekonomik desteğin yetersizliğini dile getirdiler.

SEYHAT ÇEKLERİNE DEVLET GARANTİSİ VERİLMELİ

Düsseldorf’ta acentelerin taleplerini eski adalet bakanı Kutschaty dinledi Yapılan konuşmalarda kovid-19 salgını sonrası müşterilerin iptal edilen tatilleri için verilen seyahat çeklerinin (Reisegutschein) tur oparötörleri tarafından değil, acenteler aracılığı ile müşterilerin mağdur edilmeden değerlendirilmesi önerilirken, seyahat çeklerine devlet garantisi verilmesi talep edildi.

Düsseldorf’ta KRV Eyalet Parlamentosu önünde, sosyal mesafede dikkate alınarak yapılan eyleme katılan acenta temsilcilerinin taleplerini SPD Milletvekili NRW Eyaleti eski Adalet Bakanı Thomas Kutschaty dinledi. Eyalet hükümetinin hayata geçirdiği 25 milyar euroluk destek paketine ek olarak federal hükümetten talepleri olduğunu belirten Thomas Kutschaty (SPD) acentelerin sorunlarına uzun vadeli çözüm bulunması için çalışacağını açıkladı.

MESLEĞİMİZİ DEVAM ETTİREBİLMEK İÇİN BURADAYIZ

Eyleme katılan acente sahiplerinden bazıları sorunlarını dile getirirlerken şunları söyledi:

Düsseldorf’ta acentelerin taleplerini eski adalet bakanı Kutschaty dinledi Celal Onart (Dede Tours): Sorunumuz büyük. Salgın sonrası alınan önlemlerden bu yana satışımız ve kazancımız yok! Müşterilerle iletişim halinde olan biz acentelerin kurtarılmasını istiyoruz. Zorunlu giderlerimizin karşılanması için destek istiyoruz. Yolun sonundayız. Bu şartlarda 2-3 ay yaşayabiliriz. Politikacılar bu çığlığımızı duymalı.

Alev Gökalp (Check and Fly Reisen): Benim bürom Düsseldorf Havaalanı`nda. Aylık kira giderim 3 bin Euro. Durumumuz çok vahim. Uçuşların başlamasını ve yeni bir ekonomik destek paketi istiyoruz.

Hakan Tığ (TIG Flugreisen): 30 senelik turizmciyim. Son aylarda hiç yaşamadığımız ekonomik sıkıntıları yaşamaktayız. Büyük işletmeler destek gördü ama bize verilen destekler yetersiz. Taleplerimizi dile getirmek için buradayız. Tur oparötörlerinin verdiği seyahat çekleri 31.12.2021 tarihine kadar müşteri tarafından  kullanılmazsa paraya çevriliyor. Tur oparötörünün o tarihe kadar ayakta kalıp kalmayacağı da şüpheli! Müşterilerimizin mağdur olmaması için devlet bunlara garanti vermeli.

Kenan Uçar (UTS Krefeld): Mesleğimizi devam ettirebilmek adına  gösteri yapıyoruz. Salgından en çok etkilenen sektörlerden biriyiz. Gelirimiz yok ama giderlerimiz sabit. Bunun için devletten yardım bekliyoruz. Devlet bu tehlikeyi gördüğü halde yardımda bulunmazsa, iflasların ard arda geleceğini düşünüyorum. Muhabirce/DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu