Haberler

Almanya`da rap yapan Nisa, Survivor yarışmacısı Aycan`a şarkı yaptı

Birbirinden ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaşan , yaptığı her şarkıda Almanya genelinde büyük ses getiren Nisa (Metin Atak), Survivor`ın gurbetçi yarışmacısı A Milli Kadın Futbol Takımı  Futbolcusu Aycan Yanaç`a destek amaçlı yaptığı şarkı sosyal medyada yogun ilgi gördü ve  birçok kez paylaşıldı.  

Nisa`nın  Nürnberg`te kendisinin de yakından tanıdığı  Aycan Yanaç ve ailesi için yaptığı bu  jest büyük beğeni topladı. 

Nürnberg`te yaşayan Nisa lakaplı şarkıcı Metin Atak ile muhabirimiz Ahmet Elcivan  özel bir söyleşi yaptı.

Ahmet Elcivan: Müzikle nasıl tanıştınız ?

Nisa: Ben 9 yaşından beri müzikle uğraşıyorum . Şarkıcı olmak küçüklükten beri hayalimdi. Futbolcu olma hayallerim de vardı, ama müzik her zaman hayatımda daha büyük bir önem taşıyordu. Futbolu bu yüzden bıraktım ve müzik hayatıma devam ettim.

A.E.: Genellikle rap şarkıları yapıyorsun. Rap tarzında müzik yapmanı sağlayan etkenler neler oldu?

Nisa: 9 yaşındayken annemi kaybettim. Babamla Heidelberg kentinde yaşıyordum . Bir zaman sonra Nürnberg`e teyzemin evine taşındım ve orada yaşamıma devam ettim. Büyük dertlerle büyüdüm ben. Sonra yaşadığım herşeyi kağıda dökmeye başladım. Ben içimi döktükçe rahatlıyordum, mutluluklarımı acılarımı kağıda yansıtıyordum ve bu böyle devam etti. Ritimlere hecelere dikkat etmeye başladım bir zaman sonra böylece rap tarzı şarkılarım oluşmaya başladı. 

A.E. : İlk şarkın ne zaman çıktı ve nasıl hazırlıyorsun şarkılarını?

Nisa: Stüdyoda profesyonel yaptığım ilk şarkım 2013/2014 senesinde annem için bestelediğim şarkı oldu. Bir şarkı bestelemek günlerce hatta haftalarca bile sürebiliyor, bu kafamdakilerle alakalı oluyor genelde. Aklımda bir plan proje sözler hepsi hazırsa daha hizl gelişebiliyor bu süreç.

A.E. : Nisa ismi nerden geliyor? Neden Nisa sahne ismini seçtin ?

Nisa: Benden bi kaç yaş büyük bir abim olacaktı. Ona Bayram Mert Nisa ismini verecektik, olmadı . Bu yüzden Nisa ismini seçtim .

A.E. : Gelecekteki planların neler ? 

Nisa: Birçok şarkı hazır doğru zamanı bekliyorum ve ardından şarkılar tek tek çıkacak. 

A.E. : Ben Fero Oberhausen konserinde ön grup olarak sahne aldın , neler hissettin?

Nisa: Sahne süperdi, salon tamamen doluydu beni heyecanlandıran benim 2 şarkıma da tüm salonun eşlik etmesi olmuştu. Sesimizi bi sekilde duyurduk demek ki, bu benim için unutulmaz bir duyguydu. 

Hayalim turnelerle  konserler düzenleyip sesimi binlerce, milyonlarca insana duyurmak. Birçok ünlü isimle sahne aldım; Eypio, Ben Fero, Almanya`dan Miami Yacine, Veysel gibi.  Benim tarzım hem Almanca hem Türkçe rap, sadece Türkçe rap yapar mıyım onu zaman gösterecek. Burdan beni destekleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

A.E. : Survivor 2020 yarışmacısı Aycan Yanaç`a güzel bir şarkı yaptın ,  bu şarkıyı yapmaya nasıl karar verdin?

Nisa: Ben Nürnberg`te yaşıyorum, Aycan ve ailesi de öyle. Birbirimizi tanıyoruz. Aycan benim kardeşim gibi. Onu destekleme amaçlı bu şarkıyı yaptım ve büyük ses getirdi. Umarım bu şarkıyı bir şekilde orada Aycan da görür dinler, ona güç ve kuvvet verir. 

A.E. : Metin Bey, bize zaman ayırdığınız için, bu güzel sohbet  teşekkür çok teşekkür ederiz, müzik yaşamınızda başarılar dileriz.

Nisa: Ben size ve ekibinize teşekkür ederim. Tüm muhabirce ailesine teşekkürler. Yayın hayatınızda başarılarınızın devamını  dilerim.

Nisa- Uçuyorum Gecelerde

[[{“fid”:”19065″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”},”link_text”:null,”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”}},”attributes”:{“height”:360,”width”:480,”class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Muhabirce/ Ahmet Elcivan- NÜRNBERG

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu