Haberler

Almanya`da kızı eve dönmeyen baba yardım bekliyor

Almanya`da kızı eve dönmeyen baba yardım bekliyor Almanya`nın Kuzey Ren Vestfalye Eyaleti`ne bağlı Castrop-Rauxel şehrinde 4 Nisan günü “markete gidiyorum” diye evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen 17 yaşındaki Aylin İrken`in babası Halil İrken, “Alman polisi ağırdan alıyor” diyerek, T.C. Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu`na mektup yazarak yardım istedi.

Eşinden 2012 yılında ayrılan dört kız babası Halil İrken büyük kızı Aylin ile iki arkadaş gibi çok iyi anlaştığını belirterek, kızı Aylin`in nasıl kaybolduğunu şöyle anlattı: “Kızım Aylin, ayrı olduğumuz annesiyle kalıyordu. Kızımın bir Afgan erkek arkadaşının olduğunu ve o arkadaşının da uyuşturucu kullandığını öğrenince eski eşimle birlikte, gençlik dairesi (Jugendamt) ile görüştük ve Aylin`in bir süre kız yurdunda kalmasına karar verdik. Bunu yaparak, kötü alışkanlığı olan Afgan gençle buluşmasına engel olmak istedik. Sonra 3 Nisan günü eski eşim gidip kızımı yurttan alıp eve getirmiş. 4 Nisan günü de kızım Aylin, markete gidiyorum diye çıkıp gidiyor ve bir daha da geri dönmeyince, eski eşim beni aradı. Ben de, iki saat sonra kızım kayboldu diye polise baş vurdum.

BABA AFGAN GENCİN KIZINI ALIKOYDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

Aylin İrken 4 nisan günü evden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi Aylin İrken nerede? Afgan kökenli erkek arkadaşının kızlarını alıkoyduğunu düşünen baba Halil İrken, polise başvurduktan sonra her iki günde bir arayıp kızımdan bir haber var mı? diye soruyordum, ama polis  merkezi ağırdan alıyordu. Müracaatımdan çok sonra da olsa, şüphelendiğimiz Afgan gencini şubeye çağırıp ifadesini almış. İfadesinde Afgan genç, kızımın yanında olmadığı söylemiş. Ama hemen iki gün sonra kızım Aylin polis karakolunu arayarak, “Ben hayattayım. Evden kendim kaçtım” demiş. Polis bazı soruları sormaya başlayınca da, hemen telefonu kapatmış. Polis son on gündür arama emri çıkarttı ve kayıp ilanı verdi. Polisin kızımla ilgili kayıp ilanı yerel basında yer aldı, ama bir iz bulamadık. Biz de arkadaşlar, dostlar ile sokak sokak kızımın resmini asarak arıyoruz, duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyoruz dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU`NDAN YARDIM BEKLİYOR

Basın aracılığıyla kızına sesini duyurmaya çalışan baba Halil İrken, “Kızım ne olur evine dön. Bize ulaş, gelip seni alayım. Artık gücüm kalmadı, çaresiz, perişan durumdayız” diye seslenirken Kızımı bir yerde gören duyan olursa, lütfen hemen polise haber versin diyerek duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor. İrken, Kardeşlerim ve yeğenlerimle bir araya gelerek nasıl bir yol izleyelim diye düşünürken, dışişleri bakanlığı aklımıza geldi ve bakan Mevlüt Çavuşoğlu`na yazdığımız mektubu elektronik posta ile gönderdik. Devletimizden de yardım istiyoruz, lütfen sesimizi duysunlar” dedi. Muhabirce/Castrop Rauxel

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu