Haberler

Almanya`nın ABD’den savaş uçağı alma planları protesto edildi

İki gösterici Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer’in maskelerini takarak ellerinde nükleer silah taşıyan F-18 uçağının maketini tuttu.

Almanya`nın ABD’den nükleer silah taşıyabilen F-18 savaş uçaklarını alma planları protesto edildi.

Nükleer Savaşın Önlenmesi İçin Uluslararası Hekimler Birliği (IPPNW), Nükleer Silahların İmha Edilmesi Kampanyası (ICAN) ve Alman Barış Toplumu (DFG-V) tarafından başkent Berlin`de Federal Meclis`in önünde düzenlenen gösteride, üzerinde “Sadece silahsızlanma güvenlik sağlar”, “Silahsızlanma hakkında konuşmak, ancak nükleer silah taşıyabilen uçak satın almak?” ve “Nükleer silah taşıyabilen uçak? Hayır” yazan dövizler taşındı.

Almanya`nın ABD’den savaş uçağı alma planları protesto edildiİki gösterici Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer’in maskelerini takarak ellerinde nükleer silah taşıyan F-18 uçağının maketini tuttu.

IPPNW Sözcüsü Angelika Wilmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer’in ordudaki Tornado jetleri yerine yeni savaş uçakları almak istediğini, bu  uçaklar arasında 45 adet F-18’in de bulunduğunu belirterek, “Almanya’da bizim ABD’nin nükleer silahlarına ve buna katılmaya ihtiyacımız yok. Bundan dolayı vergi ödeyenler için çok pahalı olan bu savaş uçaklarına da ihtiyacımız yok.” dedi.

Almanya`nın ABD’den savaş uçağı alma planları protesto edildiKramp-Karrenbauer, Alman ordusunda eskiyen Tornado jetleri yerine gelecek yıllarda 93 adet Eurofighter ile 45 adet ABD yapımı F-18 satın almayı planladığını belirtmiş ve Federal Meclis`teki Savunma Komisyonu`nu bilgilendirmişti.

Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti`nin (SPD) yetkilileri ise özellikle ABD’den alınacak uçaklara ilişkin Kramp-Karrenbauer`i eleştirmişti.

Muhabirce/AA-EB/BERLİN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu