Haberler

#Basından seçme başlıklar

KORONA KRİZİ

Almanya’dan ikinci korona dalgası uyarısı – Almanya`da Kovid-19 ile mücadele eden Robert Koch Enstitüsü`nün Başkan Yardımcısı Lars Schaade, salgın ile ilgili açıklamalarda bulundu. Schaade, “İnsanların davranışına göre ikinci koronavirüs dalgası sonbahardan önce gelebilir” dedi.

Almanya’da Bundesliga 16 Mayıs’ta başlayacak – Yeni tip kronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle mart ayı ortasında askıya alınan Almanya Birinci Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 16 Mayıs’ta yeniden başlayacağı bildirildi. (https://www.muhabirce.de/2020-05-07/almanyada-bundesliga-16-mayista-baslayacak)

COOP TRR’den otelcilere çağrı: Hazırlıklarınızı bizimle paylaşın – Koronovirüsün en fazla etkilediği sektörlerden biri olan turizm, tüm dünyada gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Turizm sektörünün öncü kurumları zararı biraz olsun hafifletmek için çareler arıyor. (https://www.muhabirce.de/2020-05-07/coop-trrden-otelcilere-cagri-hazirliklarinizi-bizimle-paylasin)

“Türkiye`den gelen önlükler standartlara uymuyor” – Geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye`den 400 bin koruyucu önlük satın alan İngiltere, gönderilen malzemenin normlara uymadığını bildirerek dağıtımını durdurdu. Önlüklerin bir depoda tutulduğu belirtildi.

Türkiye`den İngiltere`ye gönderilen koruyucu giysilerle ilgili açıklamalar – Sağlık Bakanlığı, İngiliz basınında çıkan haberlerin ardından temasa geçtiği NHS’den (Ulusal Sağlık Hizmeti) ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığının teyit edildiğini, söz konusu haberlerin kaynağının araştırılması talebinin iletildiğini aktardı. Öte yandan gün içinde Dışişleri’nden İngiltere’ye “Türkiye`nin sattığı veya hibe ettiği tıbbi malzemelerde hiçbir sorun yok.“ açıklaması yapılmıştı.

Turizmciler kısıtlamaların kaldırılmasına hazırlanıyor – Turizm Bakanlığı oteller çalışmaya başladıktan sonra alınması gereken tedbirlerle ilgili çalışma hazırlıyor. Turizmciler yerli turistle kayıpları azaltmaya çalışacak.

ABD Başkanı Trump`ın yaverinde Kovid-19 çıktı – ABD Başkanı Trump`ın yaverlerinden birisinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı bildirildi.

ABD’deki hapishanelerde 30 bine yakın korona vakası – ABD’de Kaliforniya Üniversitesi’nde görevli bilim insanlarının araştırmasına göre Amerikan cezaevlerinde yaklaşık 30 bin kişi yeni tip koronavirüs taşıyor.

Rusya’da yeni vakalarda artış – Rusya’da yeni tip koronavirüs vakalarının sayısı 177 bine yükseldi. Böylece Rusya, dünya genelinde en çok yeni vakanın görüldüğü beşinci ülke oldu.

BM`den 4,7 milyarlık bağış çağrısı daha – Birleşmiş Milletler (BM), “kırılgan ülkelerde koronavirüsün yayılmasının önlenmesi ve milyonlarca insanın hayatının korunması” için 4,7 milyar dolarlık yeni bir bağış çağrısında bulundu.

DİĞER BAŞLIKLAR

Almanya Akdeniz`deki “İrini” operasyonuna asker gönderecek – Alman Federal Meclisi (Bundestag), hükümetin, Birleşmiş Milletlerin Libya`ya yönelik silah ambargosunun denetlenmesi için Avrupa Birliği (AB) tarafından Akdeniz`de başlatılan “İrini” adlı operasyona asker gönderme tezkeresini onayladı.(https://www.muhabirce.de/2020-05-07/almanya-akdenizdeki-irini-operasyonuna-asker-gonderecek)

Almanya`nın ABD’den savaş uçağı alma planları protesto edildi – Almanya`nın ABD’den nükleer silah taşıyabilen F-18 savaş uçaklarını alma planları protesto edildi. (https://www.muhabirce.de/2020-05-07/almanyanin-abdden-savas-ucagi-alma-planlari-protesto-edildi)

Almanya`da gazetecilere yönelik saldırılar artıyor – Almanya`da medya mensuplarına yönelik şiddet ve taciz olayları yükselişte. Failler arasında çoğunluğu aşırı sağ ve sağ görüşlüler oluştururken gazeteciler polis, yargı ve siyasetten daha fazla duyarlılık bekliyor.

Alman sanayi üretiminde yaklaşık son 30 yılın en büyük düşüşü – Almanya`da sanayi üretimi, Kovid-19 salgınının etkisiyle, 1991`den bu yana puan bazında en büyük düşüşü gösterdi. (https://www.muhabirce.de/2020-05-07/alman-sanayi-uretiminde-yaklasik-son-30-yilin-en-buyuk-dususu)

Korona krizinde darbecilik suçlamaları – Erdoğan`ın CHP`lileri darbe çağrısı yapmakla suçlaması Ankara`da siyasetin tansiyonunu yükseltti. Siyaset bilimciler, Erdoğan`ın darbe tartışması başlatmasının bir taktik olduğu kanısında.

Dış kaynak endişesi, TL’yi eritiyor – Türk Lirası’nın ABD Doları karşısındaki değer kaybı, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Ekonomistlere göre, hükümetin kısa zamanda dış kaynak bulamaması halinde dolardaki yükseliş sürecek.

AB “kara para” listesini güncelledi – Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, kara para ve terörizmin finansmanı ile mücadelede yetersiz kalan ülkeleri içeren listesini güncelledi.

Çin’de ihracat korona krizine rağmen arttı – Çin Halk Cumhuriyeti’nin ihracatı, koronavirüs krizi döneminde sürpriz bir şekilde, geçen yılın aynı dönemine oranla arttı. Ancak ithalatta büyük bir düşüş kaydedildi.

Muhabirce/DÜSSELDORF

*Günlük haber seçkisinde yer alan başlıklar, çeşitli site ve ajanslardan “orijinal“ şekliyle derlenmiş haber başlıkları/bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu