Haberler

#Basından seçme başlıklar

Korona Krizi

Almanya`da can kaybı 7 bine yaklaştı – Almanya`da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 165 artarak 6 bin 996`ya ulaştı. Robert Koch Enstitüsü`nün açıkladığı verilere göre, vaka sayısı ise 947 artışla 164 bin 807 oldu.

Almanya’da önlemlere “acil durum frenli” esnetme kararı – Almanya’da federal hükümet ve eyalet temsilcilerinin toplantısından önlemlerde esneme kararı çıktı. Gerekli görülmesi halinde enfeksiyon artışı gözlenen bölgelerde bir acil durum mekanizması devreye sokulacak. (https://www.muhabirce.de/2020-05-06/almanyada-kovid-19-onlemlerinin-gevsetilmesine-devam-ediliyor)

Almanya’da akraba ziyaretine izin çıktı – Ülke genelinde farklı bölgelerde oturan akraba ve aile yakınları biraraya gelip, ziyaret edilebilecek.

YTB`den Almanya`daki Türklerin “Sadaka Dolabı” projesine gıda yardımı – Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Almanya`da Türk vatandaşlarının ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği “Sadaka Dolabı” ismindeki yardım projesine gıda desteğinde bulundu. (https://www.muhabirce.de/2020-05-06/ytbden-almanyadaki-turklerin-sadaka-dolabi-projesine-gida-yardimi)

Koca: Türkiye virüse karşı mücadelede ilk dönemi tamamladı – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’de koronavirüsle mücadeleden olumlu sonuç alındığını vurguladı.

Türkiye’den Almanya’ya 2 milyon maske – Türkiye Almanya`nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti`ne iki milyon maske gönderdi. Alman medyası, Almanya`nın maske yardımının gizli kalmasını istediğini öne sürdü.

THY`den normalleşmede ilk adım – Koronavirüs salgını nedeniyle seferlerini durduran THY uçuş yasağı sonrasına yönelik taslak hazırladı. Üç aylık planlana göre Haziran`da tüm yurt içi uçuşlarına başlanacak, yurt dışına 19 ülkeye uçuş gerçekleştirilecek.

DSÖ’den normalleşme uyarısı – Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs önlemlerinin esnetilmesi konusunda uyarıda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Adhanom Ghebreyesus, salgın nedeniyle alınan önlemlerin gevşetilirken çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Ghebreyesus, “Ülkeler bu konuda azami dikkati göstermezse yeni bir kapsamlı tecrit dönemi zaruri olacaktır“ dedi.

Koronavirüs salgını geçen yıl başladı – Londra Üniversitesi’nin bugün açıkladığı araştırmaya göre, koronavirüs 2020 yılı başı değil, 2019 yılı sonundan itibaren hızlı bir biçimde dünya geneline yayıldı. 7 bin 500’den fazla COVID-19 hastasından alınan örneklerle yapılan aştırma sonucu virüsün mutasyona uğradığı da belirlendi.

Rusya’da bir bakana daha koronavirüs bulaştı – Rus Tass haber ajansı son olarak Kültür Bakanı Olga Lyubimova’nın da Covid-19‘a yakalanmasıyla, kabinedeki vaka sayısının üçe yükselmiş olduğunu duyurdu.

Diğer Başlıklar

Trafik polisini vuran saldırgan operasyonla yakalandı – Almanya`nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Gevelsberg kentinde trafik kontrolü sırasında bir polis memuru vurularak ağır şekilde yaralandı. Polise ateş ettikten sonra olay yerinden kaçan 36 yaşındaki saldırgan yaklaşık dört saat sonra yaralı olarak ele geçirildi.

Avrupa Merkez Bankası: Enflasyon hedefinde her şeyi yapmaya kararlıyız – Avrupa Merkez Bankası (ECB), enflasyonu hedeflenen seviyeye geri getirmek için her şeyi yapmaya kararlı olduğunu bildirdi. (https://www.muhabirce.de/2020-05-06/avrupa-merkez-bankasi-enflasyon-hedefinde-her-seyi-yapmaya-kararliyiz)

BND`nin İsrail-Hamas tutuklu değişimi için ara buluculuk yaptığı iddiası – Alman İstihbarat Teşkilatının (BND), İsrail ile Hamas arasında tutuklu değişimi konusunda yürütülen müzakerelere ara buluculuk yaptığı iddia edildi.

CHP`den Gezmiş, Aslan ve İnan için kanun teklifi – CHP; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ın ölüm cezalarının yerine getirilmesine dair kanunun iptali için yasa teklifi sundu. Parti ayrıca; Gezmiş, Aslan ve İnan`ın isimlerinin kamusal alanlara verilmesini önerdi.

Süper Lig futbolcularının değeri 150 milyon euro azalacak – Uluslararası bir şirketin yaptığı araştırmaya göre, Şubat ayındaki toplam değeri 687 milyon euro olan Süper Lig futbolcularının sezon sonundaki değeri beşte bir oranında azalarak 536 milyon euroya düşecek.

Muhabirce/DÜSSELDORF

*Günlük haber seçkisinde yer alan başlıklar, çeşitli site ve ajanslardan “orijinal“ şekliyle derlenmiş haber başlıkları/bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu