Haberler

Başkonsolos Cebeci: “23 Nisan, uluslararası bir bayram, dünya çocuklarıyla birlikte kutluyoruz”

T.C. Esssen Başkonsolosluğu personeli, sosyal mesafeyi koruyarak İstiklal Marşı’nı okudu T.C. Esssen Başkonsolosluğu personeli, sosyal mesafeyi koruyarak İstiklal Marşı’nı okudu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’de olduğu gibi dünyanın bir çok ülkesinde kutlanıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Almanya`nın Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğu’nda da sosyal mesafe kurallarına uyularak kutlandı.

T.C. Esssen Başkonsolosluğu binası bahçesinde toplanan başkonsolosluk personeli, sosyal mesafeyi koruyarak İstiklal Marşı’nı okudu.  T.C Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, “Lütfen, sizler de bulunduğunuz yerde, İstiklal Marşı’nı okuyarak bize katılın” dediği konuşmasında şunları söyledi:

BU YIL, TBMM`NİN 100. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ, YANİ ÇOK ÖZEL BİR TARİH

“Sevgili çocuklar, değerli veliler, öncelikle sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı canı gönülden kutluyorum. Siz büyüklere de selam ve saygılarımı, sunuyorum.

T.C Essen Başkonsolosu Şener Cebeci bildiğiniz gibi Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş savaşı devam ederken, 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisini yani parlamentomuzu Ankara`da kurmuştur. TBMM, Türk milletinin ulusal iradesini, yani bağımsızlık iradesini, simgeleyen çok önemli bir kurumdur. Atatürk, siz çocuklara olan güvenini göstermek için bu önemli tarihi çocuk bayramı olarak ilan etmiştir. Bundan dolayı her yıl, gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında Türk çocuklarımızın olduğu her yerde bizler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı büyük bir coşkuyla, kutluyoruz.

Bu yıl, TBMM`nin 100. kuruluş yıl dönümü, yani çok özel bir tarih. Bu yıl biz, çok coşkulu bir kutlama düşünmüştük, ama sizlerin de bildiği gibi, Kovit-19 salgını nedeniyle hükümet, bir takım önlemler aldı, kısıtlamalara gitti. Dolayısıyla 23 Nisan`ı biz, her yıl olduğu gibi kutlayamıyoruz. Ama bu çok önemli bir bayram olduğu için, hatırlamamız ve hatırlatmamız gerekiyor. Biz de, Essen Başkonsolosluğu olarak bir video hazırladık. Tüm Başkonsolosluk personeliyle birlikte hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyoruz. Sizlere de, aynı çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen, sizler de bulunduğunuz yerde, İstiklal Marşı’nı okuyarak bize katkı verin, bizim sesimize siz de katılın.

ÖZEL GÜNLERİMİZİ ANMAMIZ YAŞATMAMIZ GEREKİYOR

Çünkü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, dini bayramlarımız, bunlar bizim özel günlerimiz, bu günleri mutlaka anmamız, yaşamamız, yaşatmamız gerekiyor. Çünkü bu günler, bize Türkiye’yi, Atatürk`ü Türkçemizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi hatırlatıyor. Bu kutlu değerlerimizi yaşatabilmemiz önemli. Ayrıca 23 Nisan, uluslararası bir bayram, bütün dünya çocuklarıyla birlikte kutluyoruz. Dolayısıyla bizim için aynı zamanda, kardeşlik ve barış demektir. Bu duygularla tekrar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`mızı kutluyor, bundan sonraki yıllarda çok daha coşkulu kutlayabilmeyi diliyorum.”

T.C. Esssen Başkonsolosluğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması

[[{“fid”:”18829″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”},”link_text”:null,”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”}},”attributes”:{“height”:270,”width”:480,”class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Muhabirce/DHA- Video Muhabirce/ESSEN

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu