Haberler

#Basından seçme başlıklar

#Basından seçme başlıklar

KORONA KRİZİ HABER SEÇKİSİ

#Basından seçme başlıklarAlmanya

Almanya`da ilk korona aşısı için klinik deneylere başlanıyor – Almanya`da yeni tip koronavirüsün yol açtığı COVID-19`a karşı karşı geliştirildiği belirtilen ilk aşının klinik araştırması için onay verildi. Sağlık Bakanlığı`na bağlı Paul Ehrlich Enstitüsü (PEI) Çarşamba günü aşının sağlıklı bireyler üzerinde denenebileceğini duyurdu.

Almanya`da maske takmak zorunlu hale getirildi – Almanya’da tüm eyaletlerde maske takma zorunluluğu getirildi. 27 Nisan’dan itibaren herkes, alışverişte ve toplu taşıma araçlarında maske takmakla yükümlü. Cerrahi ve kumaş gibi koruyucu maskelerin yanı sıra, atkı, fular ve bandana gibi aksesuarlar da maske olarak kullanılabilecek.

Almanya`daki Türk vatandaşları yurda getiriliyor – Almanya`da geçici süre için bulunan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye`ye dönmek isteyen vatandaşların, Türk Hava Yollarınca (THY) düzenlenen özel seferlerle yurda getirilmesine devam ediliyor. Başkent Berlin`deki Tegel Havalimanı`nda Türkiye`nin Berlin Başkonsolosu Olgun Yücekök gözetiminde işlemleri yapılan 318 yolcu, TK 1724 özel sefer sayılı uçakla TSİ 20.50`de Türkiye`ye hareket edecek.

Evde kalmak ev içi şiddeti tırmandırıyor – Koronavirüs salgınının hızını kesmek amacıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ev içi şiddet olaylarında artışa yol açtı. Almanya`da ev içi şiddete maruz kalan kadınlara yönelik faaliyet gösteren danışma ve yönlendirme hattına çok sayıda başvurunun yapıldığı belirtildi.

#Basından seçme başlıklarAvrupa

İsviçreli bilim insanları Kovid-19`a karşı 6 ayda aşı geliştirebilir – İsviçre`nin Bern Üniversitesinden immünoloji profesörü Martin Bachmann, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarında kullanılmak üzere ekim ayında bir aşı geliştirilmesini umduklarını söyledi.

AB liderleri yarın toplanacak – Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderleri, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik ekonomik tedbirleri ve kurtarma programını görüşmek üzere yarın bir araya gelecek

AB`den 10 ülkeye 3 milyar avro mali destek – Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 10 ülkeye toplam 3 milyar avroluk makro finansal destek sağlamaya hazırlanıyor.

#Basından seçme başlıklarTürkiye

Erdoğan: Bayram sonrası normal hayata geçişi hedefliyoruz – Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ramazan ayı boyunca da tedbirlere en üst düzeyde riayeti sağlayarak, inşallah, bayram sonrası ülkemizin normal hayata geçişini hedefliyoruz” dedi.

“Şimdiye kadar 76 ülkeden 32 bin civarında Türk vatandaşının ülkeye getirildi” – Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin tedbirler kapsamında, şimdiye kadar 76 ülkeden 32 bin civarında Türk vatandaşının ülkeye getirildiğini bildirdi.

Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısı açıklandı – Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, 1 Nisan 2020 tarihinden bugüne kadar koronavirüs nedeniyle 14’ü hekim 24 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiğini, yüzde 38’ini hekimlerin oluşturduğu 3474 sağlık çalışanının COVID-19 tanısı aldığını açıkladı.

#Basından seçme başlıklarDünya

Suudi Arabistan`a çifte korona darbesi – Suudi Arabistan, koronavirüs krizinde hem virüsün kendisiyle hem de petrol fiyatlarındaki düşüşün ekonomik etkileriyle savaşıyor. Ülkedeki siyasi ve toplumsal reformlar da tehlikede.

İslam dünyası ramazan ayına Kovid-19 önlemleri ve alimlerin uyarılarıyla giriyor – İslam dünyası, bu yıl ramazan ayına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Müslüman alimlerden gelen “toplu iftar programları yapmama” ve “camilerde cemaatle teravih namazını kıldırmama” uyarılarıyla giriyor.

Netflix`in abone sayısı 183 milyona çıktı – Koronavirüs nedeniyle getirilen kısıtlamalarla Netflix’in yılın ilk çeyreğinde 16 milyona yakın yeni üye kazandığı bildirildi.

#Basından seçme başlıklarDİĞER ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

Putin, Merkel ile telefonda görüştü – Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, iki liderin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele konusunu müzakere ettikleri ve Dünya Sağlık Örgütünün aktif katılımıyla uluslararası çabaların yakın koordinasyonunun önemine dikkati çektikleri bildirildi. Ayrıca Ukrayna krizinin de detaylıca ele alındığı belirtildi.

Alman hükümetinde F-18 çatlağı – Almanya Savunma Bakanı Kramp-Karrenbauer, ordudaki eski Tornadoları, Eurofighter ve F-18 savaş uçaklarıyla yenilemek istiyor. Koalisyon ortağı SPD plana karşı çıkarken muhalefet, bakanı “anayasayı ihlal etmekle” suçladı.

Türkiye, çocuk nüfusunda AB ülkelerini geride bıraktı – Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TBMM`nin 100. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel bir “Çocuk Bülteni” hazırladı. Buna göre Türkiye, yüzde 27,5`a ulaşan çocuk nüfus oranıyla ortalaması yüzde 18,7 olan AB ülkelerini geride bırakıyor.

Kılıçdaroğlu`ndan 23 Nisan mesajı – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kovid-19 salgını nedeniyle evlerde karşılanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın, TBMM`nin 100. yaşına girmiş olmasının da coşkusuyla yüreklerde kutlandığını belirtti.

Trump`tan donanmaya İran gemilerini vurun emri – ABD Başkanı Donald Trump Amerikan Donanmasına emir verdi. Donanma, ABD gemilerini taciz ederlerse İran`a ait gemileri imha edebilecek.

Kanada’daki silahlı saldırıda ölü sayısı 23’e yükseldi – Kanada`nın Nova Scotia eyaletinde 51 yaşındaki bir kişinin, polis üniformasıyla sivillere ateş açtığı saldırı olayında ölü sayısı 23`e yükseldi. Saldırganın Kanada Kraliyet Atlı Polisi’ne takıntısı olduğu ortaya çıktı.

22 Nisan 2020, Çarşamba

Muhabirce/DÜSSELDORF

*Günlük haber seçkisinde yer alan başlıklar, çeşitli site ve ajanslardan “orijinal“ şekliyle derlenmiş haber başlıkları/bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu