Haberler

#Basından seçme başlıklar

#Basından seçme başlıklar

KORONA KRİZİ HABER SEÇKİSİ

Almanya

Merkel`den ihtiyat ve disiplin çağrısı – Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüse karşı alınan sıkı önlemlerin daha hızlı bir şekilde gevşetilmesini isteyenleri uyardı. Merkel “Daha yolun başındayız. Doruğa ulaşmamıza daha var” dedi.

Almanya’da maske zorunluluğu uygulaması yaygınlaşıyor – Almanya’da kamusal alanlarda maske zorunluluğu getiren eyalet ve kentlerin sayısı artıyor. Yasağa uymayanlar kimi kentlerde toplu taşımaya binemeyecek ya da alışveriş yapamayacak.

Almanya`daki Türk vatandaşları yurda getiriliyor – Almanya’da geçici süre için bulunan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye’ye dönmek isteyen yaklaşık 600 Türk vatandaşı, Frankfurt`tan Türk Hava Yollarına (THY) ait 3 özel seferle yurda getiriliyor.

Almanya`da yurtdışından 200 Covid-19 hastası tedavi görüyor – Almanya`da yurtdışından getirilen 200 yabancı Covid-19 hastası çeşitli kentlerdeki yoğun bakım ünitelerinde tedavi ediliyor. Farklı ülkelerden 40 civarında yoğun bakım hastasının da Almanya`da tedavi edilmeleri için başvuruda bulunuldu.

#Basından seçme başlıklarAvrupa

İtalya Başbakanı Conte`den Almanya`ya fren benzetmesi – İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ekonomik etkisiyle mücadele etmek amacıyla Avrupa Birliği (AB) bünyesinde ortak tahvil (korona tahvil) çıkarma taleplerini reddeden Almanya`yı eleştirdi.

İngiltere`de 80 Kıbrıslı Türk Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi – KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İngiltere`de yaşayan 80 Kıbrıslı Türk’ün Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Lizbon’daki 138 sığınmacıda koronavirüs – Portekiz’in başkenti Lizbon’da sığınmacılara ev sahipliği yapan misafirhanede kalan 180 kişiden 138’inde koronavirüs tespit edildi. Sığınmacıların karantina altına alındığı bildirildi.

İspanya’dan AB ülkeleri için 1.5 trilyon euroluk fon teklifi – İspanya hükümeti, koronavirüs salgınından en ağır şekilde etkilenen Avrupalı ülkelere yardım için Avrupa Birliği’ne 1.5 trilyon euroluk bir mali iyileşme fonu kurulması teklifini sunmaya hazırlanıyor.

Kovid-19 nedeniyle Avrupa`da 59 milyon iş tehlikede – Uluslararası danışmanlık firması McKinsey, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Avrupa ülkelerinde 59 milyon işi tehlikeye soktuğunu duyurdu.

Türkiye

Erdoğan’dan dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması – Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 – 26 Nisan arasında 31 ilde sokağa çıkma sınırlandırması planladıklarını açıkladı. Erdoğan, haftasonu sokağa çıkma kısıtlamasının bir süre daha devam ettirileceğini söyledi.

Dev tahliye operasyonu başlıyor: 25 bin Türk, Türkiye`ye getirilecek – Koronavirüs salgını nedeniyle seferlerin durdurulması ile birlikte 59 ülkede bulunan 25 bin Türk vatandaşı Türk Hava Yolları`nın (THY) gerçekleştireceği 195 tahliye uçuşu ile Türkiye’ye getirilecek.

Türk araştırmacılardan “evden akciğer fonksiyon testi”ne imkan veren mobil teknoloji – ODTÜ Teknokentteki araştırmacıların geliştirdiği mobil teknoloji, koronavirüsü atlatan hastalarda ya da astım, KOAH, kistik fibrozis gibi kronik solunum hastalıklarından muzdarip kişilerin akciğer solunum fonksiyon testlerini evde yapmalarına imkan sağlıyor.

#Basından seçme başlıklarDünya

Çin’den soruşturma tepkisi: Çabamıza saygısızlık – Koronavirüsün çıkış noktası olan Çin, eleştiri oklarının hedefinde. Çin’in kriz yönetimine ilişkin soruşturma talep eden ülkelere Avustralya da katıldı. Pekin duruma tepkili.

İslam İşbirliği Teşkilatı: Hintli bazı kesimlerin Kovid-19 krizini Müslümanlara yüklemesini kabul etmiyoruz – İslam İşbirliği Teşkilatı, Hindistan`da bazı kesimlerin ülkede Kovid-19`un yayılmasında sorumluluğu Müslümanların üzerine atmasının kabul edilemez olduğunu duyurdu.

BM mülteci kadın ve kız çocukları için uyardı – Birleşmiş Milletler (BM), karantina önlemleri nedeniyle mülteci durumundaki kadın ve kız çocuklarının şiddet görme riskinin daha fazla olduğu uyarısında bulundu.

Putin: Rusya`da sayı artıyor, ama salgın zirve noktasına ulaşmadı – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başta başkent Moskova olmak üzere ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının hala devam ettiğini ve zirve noktasına ulaşılmadığını bildirdi.

ABD Başkanı Trump: İran isterse yardım edebiliriz – ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın talep etmesi durumunda yeni tip korona virüs salgınıyla mücadelede kapsamında yardım edebileceklerini söyledi.

Trump ve valiler arasında korona gerginliği – Salgın önlemlerinin gevşetilmesini isteyen ABD Başkanı Trump, eyalet valileriyle karşı karşıya. Birçok eyalet valisi, Trump`ın koronadan çıkış planına tepkili.

DİĞER ÖNEMLİ BAŞLIKLAR

#Basından seçme başlıklarAlmanya’da banka ATM’leri havaya uçuruldu – Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine bağlı Bonn, Mönchengladbach, Bochum ve Meerbusch şehirlerinde bankaların ATM’leri kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından havaya uçurularak soyuldu. Bonn şehrindeki banka ATM’si patlamasında bir kişi ağır yaralanırken, hastanede tedavi altına alındı.

Yeşilova Belediye Başkanı`na silahlı saldırı – Geçen hafta iş makinelerinin girmesiyle gündeme gelen Salda Gölü`nün bulunduğu Burdur`un Yeşilova ilçesinin belediye başkanı Mümtaz Şenel ve eşi sabaha karşı evlerinde silahlı saldırıya uğradı. Şenel’in ve eşinin yaralandığı saldırıda, 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İsrail`de Netanyahu protesto edildi – İsrail`de Başbakan Benyamin Netanyahu`nun, hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını önlemek için koronavirüs salgınını istismar ettiğini ileri süren yaklaşık iki bin kişi protesto gösterisi düzenledi.

TRT Spor nostaljik maçları yayınlayacak – TRT Spor, yeni tip koronavirüs nedeniyle evde kalan sporseverler için “unutulmaz efsane maçları” tekrar ekrana getirecek.

20 Nisan 2020, Pazartesi

Muhabirce/DÜSSELDORF

*Günlük haber seçkisinde yer alan başlıklar, çeşitli site ve ajanslardan “orijinal“ şekliyle derlenmiş haber başlıkları/bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu