Haberler

#Basından seçme başlıklar

KORONA KRİZİ HABER SEÇKİSİ

Almanya

Almanya`dan yardımları genişletme sinyali – Almanya`da koalisyon hükümeti ortakları koronavirüs salgınına karşı alınan izolasyon önlemleri nedeniyle zorluk çeken iş yerleri ve çalışanlara yapılan yardımları genişletme sinyali verdi. Buna göre konaklama, yeme-içme alanında faaliyet gösteren iş yerleri ile sezonluk iş yapan çalışanlara devlet yardımı yapılması öngörülüyor.

Almanya Çin`den açıklama bekliyor – Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Çin yönetiminin koronavirüs salgınının nasıl başladığına dair bilgileri şeffaf bir şekilde paylaşması gerektiğini ifade etti. “Çinliler, dünya çapındaki bu krizle ilgili olarak tamamen şeffaf olmak zorunda. Özellikle de virüsün ortaya çıkışı hakkında” diyen Müller, “Virüs Vuhan kentinde ilk görüldüğü anda Çin`in konuyu uluslararası bilgi alışverişine açması gerekirdi” ifadelerini kullandı.

#Basından seçme başlıklar“Korona Krizi Afrika için felaket olabilir” – Almanya Kalkınma Bakanı Müller, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan krizin Afrika`da felaketle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.

Almanya’da vaka sayısı 140 bine yaklaştı – Robert Koch Enstitüsü`nün açıkladığı verilere göre Almanya`da koronavirüs vaka sayısı son 24 saatte 2 bin 458 artarak 139 bin 897’ye yükseldi. Aynı süre içinde 184 kişi hayatını kaybetti. Böylece COVID-19 hastalığından yaşamını yitirenlerin toplam sayısı da 4 bin 294’e çıktı. Öte yandan Enstitü, sağlığına yeniden kavuşanların sayısının ise yaklaşık 88 bin olduğunu duyurdu.

Almanya`da Kovid-19 nedeniyle 8 Türk hayatını kaybetti – Söz konusu ölümlerin ardından Almanya`da Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Türklerin sayısı 79`a yükseldi.

Almanya`da koronavirüs kısıtlamalarına protestoya polis müdahalesi – Almanya`nın başkenti Berlin`de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerini protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti.

Avrupa

İtalyan Belediye Başkanı koronavirüs için Kur’an-ı Kerim okuttu – Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalyan’ın Carpi kentinde “Salgına karşı birlikte dua ediyoruz” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, İmam Selmi koronavirüse karşı Al İmran suresini okuyarak dua etti.

İngiltere`de hükümet, Kovid-19`a kayıtsız kalmakla suçlandı – İngiltere`de hükümet, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ülke üzerindeki etkisinin #Basından seçme başlıklarazaltılmasını sağlayacak “bir dizi fırsatı kaçırmak” ve “virüse kayıtsız kalmakla” suçlandı.

Türkiye`nin göndereceği tıbbi malzemeler İngiliz basınında – İngiltere`de sağlık çalışanları için kişisel koruyucu ekipman sıkıntısı sürüyor. İngiltere basını, hükümetin koruyucu ekipman sıkıntısı yaşandığını kabul ettiğini belirtti. Türkiye`den gelecek olan malzemeler de dahil olmak üzere, büyük bir sevkiyatın yapılacağını vaat ettiğini yazdı.

Dünya

DSÖ İngiltere elçisi: Aşıya umut bağlamayın – Küresel sağlık uzmanları, aşının bulunmasının çok fazla zaman alabileceği ve bulunduğu takdirde de ona `uyum sağlamamız için fazladan vakit gerekebileceği` konusunda uyarıda bulundu.

İç güvenlik raporu basına sızdı: Güneş ışığı koronavirüsü öldürebiliyor – Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının merkez üssü haline gelen ABD`den açıklama geldi. ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın (DHS), yaptığı deneyler neticesinde koronavirüs (Kovid-19) yüksek sıcaklığa dayanamadığı ve güneş ışığıyla ölebildiği açıklandı.

#Basından seçme başlıklarTrump’ın virüsü yaymakla suçladığı Vuhan’daki laboratuvar: İddialar asılsız – Vuhan Viroloji Enstitüsü Başkan Yardımcısı Yuan Zhiming, suçlamaları `insanların kafasını karıştırmaya yönelik komplo teorisi` diye niteleyerek reddetti.

Afganistan`da koronavirüs Cumhurbaşkanlığı Sarayı`na sıçradı: 40 bürokratın testi pozitif çıktı – Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda çalışan 40 kişinin koronavirüs (Coivd-19) testinin pozitif çıktığı belirtildi. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin ise kendini izole ettiği ve etkinliklere telekonferans yoluyla katıldığı belirtildi.

19 Nisan 2020, Pazar

Muhabirce/DÜSSELDORF

*Günlük haber seçkisinde yer alan başlıklar, çeşitli site ve ajanslardan “orijinal“ şekliyle derlenmiş haber başlıkları/bölümleri olup, içeriğe ilişkin hukuksal sorumluluk ilgili site ve ajanslara aittir.

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu