Haberler

Almanya`da evsizlere sıcak çorba dağıttılar

Almanya`da evsizlere sıcak çorba dağıttılar Merkezi Almanya`nın Köln Kentinde bulunan İslam Toplumu Milli Görüş`ün (IGMG) Düsseldorf Bölge Başkanlığına bağlı olarak Duisburg şehrinde faaliyet gösteren sekiz cami teşkilatı, evsizlere sıcak çorba dağıtmaya başladı.

Yardım kuruluşu Hasene ile birlikte Duisburg’taki sekiz ayrı İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Cami Teşkilatı bir araya gelerek, beş gün sürecek  evsizlere sıcak çorba aksiyonunu başlattı.

Özellikle evsiz barkız ve ihtiyaç sahipleri gözetilerek planlanan sıcak çorba aksiyonu, dün Duisburg Ana Tren Garı önünde başladı. Hasene`nin özel mobil mutfak aracından cami görevlileri, sıcak çorba dağıtımına başladı. Görevliler, sıcak çorbanın yanı sıra su ve poşet içine hazırlanmış meyve ikramında da bulundular.

YOLU DÜŞEN HERKES ÇORBAMIZDAN İÇEBİLİR

Almanya`da evsizlere sıcak çorba dağıttılar Almanya`da evsizlere sıcak çorba dağıttılar Sekiz ayrı teşkilatın beş gün boyunca sürdüreceği aksiyonun dünkü görev sırası Duisburg Marxloh Teşkilatı`ndaydı. Teşkilat başkanı Cengiz Demir, çorba aksiyonu ile ilgili şunları söyledi: “Şehrimizde bulunan insanlarla kaynaşabilmek amacıyla böyle bir aksiyonu başlattık. Duisburg ve çevresinde faaliyet gösteren sekiz ayrı teşkilatımızla birlikte bu hizmeti vereceğiz. Sıcak çorba ikramımız, Perşembe gününe kadar devam edecek. Hasena derneğimizin mobil mutfak yardımı ve genel merkezimizin de desteği ile bu aksiyonu gerçekleştiriyoruz. Bir çok sosyal platformda ve Duisburg Radyosu`ndan özel olarak bu sıcak çorba aksiyonumuzun duyurularını yaptık. Bilen, duyan yada tesadüfen mutfak aracımızın yanına gelen herkese ikramımız olacak“.

İGMG teşkilatları tarafından başlatılan ve beş gün sürecek olan sıcak çorba ikramı,  bugün yine Duisburg Ana Tren Garı önünde, Pazartesi ve Salı günü Marxloh pazar meydanında devam edecek. Çarşamba günü ise tekrar Duisburg Ana Tren Garı önünde ikramlar son bulacak.

IGMG teşkilatlarından Almanya`da evsizlere sıcak çorba

[[{“fid”:”18792″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”},”link_text”:null,”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”}},”attributes”:{“height”:360,”width”:480,”class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Muhabirce/DUISBURG

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu