Haberler

`Hizmetlerimizi sosyal medya üzerinden vermeye çalışıyoruz`

T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar Ramazan ayı için yapılan hazırlıkların tamamlandığını belirterek; “Vatandaşlarımıza Ramazan`ın tadını doya doya yaşatmak istiyoruz. Alınan tedbirler sonrası ilk kez farklı bir şekilde vermekle yükümlü olduğumuz hizmetleri sosyal medya üzerinden vermeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Koranavirüs (Covid-19) salgınının görülmemiş bir şekilde bütün dünyayı etkisi altına aldığını dile getiren ataşe Mustafa Akpınar, yeryüzünde salgından etkilenmeyen topluluk kalmadığını, bütün inançları, kültürleri etkilediğini belirtti. Almanya genelinde alınan önemli tedbirler sonrası Berlin Büyükelçiliği Din İşleri Müşavirliği`nin Youtube kanalından vermiş olduğu hutbeler, vaazlar kanalıyla vatandaşlarımıza ulaşılmaya çalışıldığını ifade etti.

`Hizmetlerimizi sosyal medya üzerinden vermeye çalışıyoruz` Camilerde verilen hizmetlerin çok geniş bir alana yayıldığını, Koronavirüs salgını nedeniyle verilen hizmetleri askıya almak istemediklerini dile getiren Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar; “Din görevlilerimizle, STK temsilcileriyle bir araya gelip toplantılar yaparak, hizmetlerimizi sosyal medya üzerinden sürdürmeye karar verdik. Youtube,Facebook kanalları üzerinden hocalarımız öğrencilerimize ders vermeye, cemaatine vaaz vermeğe devam ediyor.Mukabeleler okunmaya devam ediliyor. Yapılan hatimlerin duası aynı ortamda cemaatle birlikte yapılmakta.İlk günlerde kendimizi çok kenara itilmiş gibi hissettik,ama şu an baktığımda da kendimi hizmetin içinde görüyorum.Diyeceğim ortama alıştık.Salgına rağmen hizmetlerimizi yürütüyoruz” dedi.

`Bölgemizde 20 camimizin minarelerinde ezan okunuyor`

Son haftalarda bazı camilerin minarelerinde sesli ezan okunmasını da değerlendiren  ve kararın alınmasına vesile olan yetkililere teşekkür eden Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar “Bazen bizim şer gibi gördüğümüz şeyler hayır olduğunu bu hadisede de görmüş olduk. Çok güzel gelişmeydi bizim için. Düsseldorf bölgesinde en az 20 camimizde ezan okunuyor. Ezanların okunmasından rahatsızlık duyulmadığı gibi, Alman dostlarımızın da ezan dinlemeye ilgi duyduğunu, haz aldıklarına şahit olduk. Ezanların sadece kötü günlerde değil, iyi günlere ulaştığımızda da devam etmesini arzu ediyoruz. Ben devam edecek diye çok umut ediyorum”şeklinde konuştu.

`Eğitimimiz devam edecek`

`Hizmetlerimizi sosyal medya üzerinden vermeye çalışıyoruz` Din görevlilerinin Almanya`da yetiştirilmesi ile başlatılan çalışmalar hakkında da bigi veren Mustafa Akpınar şunları söyledi: “8 Ocak`ta Dahlem şehrindeki Eğitim Merkezi`nde  imam eğitimi başlatıldı. Alman yetkililerde açılışa katıldılar. Eğitim bir yıl sürecek.İçinde bulunduğumuz Koranavirüs salgını müsibeti karşımıza çıktı herşey durdurulduğu gibi bu projemizde askıya alındı.Salgının bitmesi sonrası bizimde çok önemsediğimiz  eğitimimiz devam edecek.”

`Ramazan`a bir ay önce başladık`

Oruç ayıyla Koronavirüs arasında böyle bir bağlantı kuran Mustafa Akpınar,”Aslında bizim orucumuz bir ay önce başladı. Biliyorsunuz oruç belli bir dönem içersinde belli saatler içersinde kişinin kendisini bazı şeylerden uzak tutması anlamına geliyor. Koronavirüs nedeniylede insanlar kendilerini bazı şeylerden uzak tutmaya başladılar. Bir yönüyle oruç bir ay önce başladı. Ramazan ayına hazırlıklı olduğumuz söylenebilir. Allahın izniyle oruç günlerine yaklaşıyoruz. Ben bu günlerin hayırlı olmasını, bereketli olmasını yüce mevlamızdan niyaz ediyorum” dedi.

Derneklerin Facebook sayfalarından canlı yayın yapılacak

`Hizmetlerimizi sosyal medya üzerinden vermeye çalışıyoruz` Telekonferans sistemi ile toplantılar yapıp Ramazan için programlar hazırladıklarını açıklayan Mustafa Akpınar, hizmet veren ve inşaatı süren camilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılarında vatandaşlarımızın desteği ile aşılacağını, kurumun başlattığı yardım kampanyasına vatandaşlarımızın Ramazan ayı boyunca destek verebileceklerini belirtti.

Yaklaşan 11 ayın sultanı Ramazan ayı üzerine de açıklamalarda bulunan Mustafa Akpınar; “İnsanlarımızda, Müslüman kardeşlerimizde malesef; `Eyvah, bu sene Ramazan`ı nasıl geçireceğim?` endişesi var. Bu endişelerini biliyor, hissediyoruz. Hiç bir vatandaşımıza Ramazanda bir eksiklik, Ramaza`ın tadından uzak durmayı yaşatmak istemiyoruz. Vatandaşlarımıza Ramazan`n tadını doya doya yaşatmak istiyoruz. Eski Ramazanlarda aldığı tadın daha fazlasını inşallah bu Ramazanda alacak. Bir çok yönüyle mübarek Ramazan ayı içinde halkımızla iç içe olmayı planlıyoruz. Almanya`da ilk defa müşavirliğimiz kanalıyla mukavele okunup, sanırım Kanal Avrupa Televizyonu aracılığı ile de vatandaşlarımıza canlı ulaştırılacak. Ayrıca hergün iftar programları yapılacak. Burada sohbetler ,vaazlar yapılıp vatandaşlarımıza Ramazan`ın heyecanını doya doya yaşatacağız. Bunun da ötesinde bölgemizde derneklerimizin resmi Facebook sayfası üzerinden canlı olarak ezanlar okunarak cemaatımıza farklı bir heyecan yaşatacağız. Ramazanımızı onlarla birlikte evimizin içinde de olsa doya doya yaşatılacağının müjdesini verebilirim” dedi.

Açıklamasının son bölümünde Ramazan ayında camilerin ibadete açılmasını, cemaatla buluşmasını çok arzuladıklarını  dile getiren Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar “Son alınan kararlar sonrası kiliseler için kısıtlamanın aşamalı olarak kaldırılabileceği, fakat camilerimiz için bu çok da mümkün gözükmemekte. İnşallah çok güzel, olağanüstü gelişmeler olur da, bayram namazını birlikte kılabiliriz. Arzumuz da bu yönde. Ama şu anki öngörümüz bunun gerçekleşemeyeceği yönünde”şeklinde konuştu. Muhabirce/ DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu