Haberler

Celal Aydemir yeniden başkan

Essen’de faaliyet gösteren Ruhr Öğretmenler Derneği kuruluşunun 12. yılında 6. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Essen-Altenessen KD 11/13 salonunda yapılan olağan genel kurula çok sayıda üye katıldı.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Dernek Başkanı sıfatıyla Celal Aydemir katılımlarından dolayı üyelere teşekkür etti.

Olağan genel kurul, dernek üyelerinin divan heyetini seçmelerinin ardından başladı. Divan başkanlığını emekli öğretmen Kadir Akyazı’nın yaptığı divan kurulunda Deniz Çatalbaş ve Ebru Harman yazman olarak görev aldılar.

Divan heyetince, seçim için tüzükte belirtilen üçte iki üye çoğunluğunun sağlandığının belirlenmesiyle birlikte sırasıyla gündem maddelerine geçildi.

Celal Aydemir yeniden başkan Son iki yıllık faaliyet raporu Celal Aydemir tarafından slayt gösterimi şeklinde sunuldu. Hemen sonrasında Ramazan Özsayar ile Yağmur Aslan tarafından da mali raporlar sunuldu. Bunu takiben denetleme kurulunda görev almış olan öğretmenler Mustafa Bayındır ile Hamdi Yaylamış’ın olumlu görüş belirtmelerinin ardından eski yönetim ibra edilmiş (aklanmış) oldu. Sonrasında yeni yönetim kuruluna aday olanlar arasında gizli oy pusulası uygulamasıyla yapılan seçimde yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Başkan : Celal Aydemir,

Başkan Yardımcısı : Ferhan Tan

Sekreter : Özlem Soysal Kara

Muhasipler (Saymanlar) : Ramazan Özsayar, Yağmur Aslan,

Yönetim Kurulu Üyeleri : Ünsal Gür, Müge Müller, Hayriye Kuru, Milazim Koçtürk, Leyla Ceran, Taner Onuş, Şule Kilin

Denetleme Kurulu: Sevim Gümüşok, Rukiye Belen Pul

Disiplin Kurulu : Dr. Sara Hassanpour, Ruhiye Baran, Yıldız Turgut

Koordinasyon (Eşgüdüm) Kurulu : Milazim Koçtürk, Selen Akyazı, Ebru Harman

Onur Kurulu : Kadir Akyazı, Dr. Ahmet Turgut

Celal Aydemir yeniden başkan Böylelikle İsmail Dolap ve Kadir Akyazı’nın ardından 4. kez Ruhr Öğretmenler Dernek başkanlığa seçilen Celal Aydemir yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: Derneğimiz sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Bu temellerin kurulmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza candan teşekkür ediyorum. Geçen iki yıl içerisinde yönetim kurulunda görev alan ve başarılı çalışmalar yürüten arkadaşlarımıza ayrıca teşekkürlerimi sunarken aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza da ‘hoş geldiniz’ demek istiyorum. Onlarla bu yeni dönemde geçmişten gelen bilgi, birikim ve tecrübelerimizi de işin içine katarak çok daha güzel, anlamlı ve faydalı programlarla öğrenci, öğretmen ve velilerimizle buluşmaya, dilimiz ve toplumumuz adına başarılı çalışmalara devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Öğretmenler Derneği bir ihtiyaçtır. Öğretmenler Derneği yurt dışında yaşayan insanlarımıza hem türkçemiz hem de tarih ve kültürümüz konusunda bir tür yol gösterici rehberlik görevi üstleniyor. Eğer bugün hayatın değişik alanlarında gençlerimiz, akademisyenlerimiz yetiştiyse bunlar üzerinde Türkçe öğretmenlerinin büyük emeklerinin olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki kuşaklarında derneğe sahip çıkmasını istiyorum. Özellikle de üniversiteli genç arkadaşlarımızın dernek çalışmalarına destek verip katkı sunmalarını bekliyorum. Yıllar önce göreve başlayan Türkçe öğretmenlerimiz yavaş yavaş emekli oluyorlar. Bunların yerini genç arkadaşlarımızın doldurması gerekir” dedi.

Yeni yönetime seçilenlerin toplu halde fotoğraf çekilmelerinin ardından  olağan genel kurul sona erdi. Muhabirce/Ünsal Gür- ESSEN

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu