Haberler

Türk Sanat Müziği konseri büyüledi

Türk Sanat Müziği konseri büyüledi Türk Sanat Müziği konseri büyüledi Neuss Türk Müziği Topluluğu, Erdem Saraçoğlu yönetimindeki 3. Konseriyle bir kez daha sanatseverleri büyüledi.

Neuss  kentindeki Devlet Tiyatrosu salonunda gerçekleşen konsere, T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Anıl Gürtuna Kaya, Neuss Belediye Başkanı Reiner Breuer, Kültür Dairesi Başkanı Harald Müller, Avrupa Türk İşadamları (ATIAD) yönetim kurulu ve seçkin bir izleyici kitlesi katıldı.

Türk Sanat Müziği konseri büyüledi İki bölümden oluşan konserin birinci bölümünde Uşşak ve Hüzzam makamlarında Tatyos Efendi, Fehmi Tokay, Sadettin Kaynak, Avni Anıl, Arif Sami Toker, Selami Şahin gibi ünlü bestecilerin eserlerine   yer verilirken, ikinci bölümde ise, yine Türk Sanat müziği’nin en değerli eserlerini oluşturan Hicazkar, Suzi-dil, Kürdi, Hicaz, Nihavend, Kürdilihicazkar makamlarına ait besteler seslendirildi.

İstanbul Teknik Üniversite Devlet Türk Müziği Konservatuarı, Kültür Bakanlığı, TRT ve Cumhurbaşkanlığı Orkestrası sazlarının da eşlik ettiği muhteşem konserde; klasik Türk müziğinin yanısıra,  Hafız Şirazi ve Ömer Hayyam’ın şiirleri ve Farsça, Almanca, Türkçe okundu.

Türk Sanat Müziği konseri büyüledi Türk Sanat Müziği konseri büyüledi Erdem Saraçoğlu Müzik Topluluğu konserinde, dinler ve diller arasındaki köprülerin oluşturulmasında müziğin ayrı bir yeri olduğu mesajı verildi. Neuss Kültür Dairesi’niin de desteğiyle gerçekleşen konser, 2 saat boyuna izleyenlere birbirinden değerli eserlerle unutulmaz anlar yaşattı.

Muhabirce/Haber- Erdinç ATA

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu