Haberler

FIF e.V. NRW’deki işkadınlarını buluşturdu

FIF e.V. NRW’deki işkadınlarını buluşturdu Forum İnternationaler Frauen e.V  (Uluslararası Kadınlar Forumu), Mülheim an der Ruhr’un sevilen restoranlarından Park Trüffel’de, Türkiye Cumhuriyet Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Anıl Gürtuna Kaya ile bölgedeki girişimci kadınları biraraya getirdi.

Kadınların toplumda hak ettikleri yeri kazanmalarına destek olma gayesiyle kurulan FIF e.V. (Forum İnternationaler Frauen e.V ) himayesinde buluşan girişimci kadınlar aralarında iletişim ağı kurma kararı verdiler.

İLETİŞİM AĞI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

(soldan) Vijdan Taşçı, Anıl Gürtuna Kaya, Nilgün Şahin Buluşmanın açılış konuşmasını yapan Başkan Nilgün Şahin, ‘‘Derneğimizi kurarken ‘Başarılı olan da, mağdur olan da gelsin‘ sloganımızla yola çıkmıştık. 8 Mart 2018 Dünya Kadınlar Günü‘nde kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz derneğimiz bu bağlamda birçok faaliyet gerçekleştirdi. Örneğin iş hayatına atılmak isteyen kadınlarımıza yönelik bilgilendirme seminerimiz bu yöndeki çalışmalarımızın ilkiydi. Bugün de Ticaret Ataşemiz Sayın Anıl Gürtuna Kaya hanımefendiyle buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugünkü toplantımızın ana gayesi her ne kadar tanışmak olasa da, aramızda oluşturacağımız iletişim ağı sayesinde birbirimizi daha iyi tanımak ortak iş alanları oluşturmak ve desteklemek istiyoruz‘‘ dedi.

İŞ HAYATINDA KADIN SAYISI ARTMALI

FIF e.V. NRW’deki işkadınlarını buluşturdu ‘‘Böyle güzel buluşmayı organizede eden FIF e.V. Derneği’ne teşekkür ediyorum‘‘ diyerek sözlerine başlayan Ticaret Ataşesi Anıl Gürtuna Kaya, ‘‘Bölgemizin çeşitli şehirlerinde faaliyet gösteren kadınlarımızın biraraya gelip tanışmaları ve ortak çalışma ağı kurmaları bizleri oldukça memnun eder. İş hayatında erkeklerin yanında bayanlarında aktif olması ülkemiz ve içinde yaşadığımız toplum için faydalı olup, istihdam alanlarının artmasına vesile olacaktır. Dileriz ki, gelecek yıllarda iş hayatında faaliyet gösteren kadınlarımızın sayısı ve başarısı artar. Biz kadın sayısı en yüksek olan bakanlığımız ve ataşeliğimiz olarak herzaman yanınızdayız‘‘ dedi.

Muhabirce/MÜLHEİM A.D.RUHR

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu