Haberler

Türkiye`de soyulup beş parasız bırakıldılar

Türkiye`de soyulup beş parasız bırakıldılar Yaz tatili için gittiği Türkiye`de başına gelenlerden sonra, hiç tanımadıkları insanlardan aldığı borç paralarla, yaşadığı Almanya`ya ancak geri dönebildi.

Yaz tatili için Almanya`nın Duisburg şehrinden Türkiye`ye giden Mirici Ailesi, Ankara Gölbaşı`nda uğradığı saldırı nedeniyle perişan oldu. Dört çocuklu Mirici ailesi, tatilinin son günlerinde geldikleri Ankara`da bir çete tarafından soyulup beş parasız bırakıldıklarını ve 7 bin euro zarara uğradıklarını iddia etti.

PLAN KURUP BİZİ TAKİP ETTİLER

Mirici Ailesi, tatilcilerin daha çok Macaristan ve Bulgaristan`da uğradığı saldırıların bir benzeriyle Ankara`da karşılaşarak büyük bir mağduriyet yaşadı.

Türkiye`de böyle bir olayın başımıza geleceği hiç aklımıza gelmezdi diyen Reşat Mirici, kendilerine yapılan saldırıyı şöyle anlattı: Tatilimizin son bölümünde 14 Ağustos günü, özel arabamızla Ankara`ya doğru giderken yol kenarında bir tesise uğrayıp yemek yedik. Ardından yola çıktık, 45 kilometre geldik yol yorgunluğu bastırınca, Atacan tesislerinde durup arabanın içinde dinlenmeye başladık. Büyük bir gürültü ile uyandığımızda, arabamızın arka camının patladığını gördüm. Hemen kendimi dışarı attım ve beş kişinin arabanın yanından ayrılıp kendilerini bekleyen bir araca hızlıca bindiklerini gördüm. Seslendim, ama onlar çoktan uzaklaşmıştı.

Reşat Mirici, "Türkiye`de soyulduk, dört çocukla beş parasız ortada kaldık..." Arabamızın içinde, hem paramızı, hem değerli eşyalarımızı alıp bizi soyup soğana çevirdiler. Yetmemiş gibi aramamızın lastiklerini de kesip, jantlarını da alıp gittiler. Son yemek yediğimiz yerden, mola verdiğimiz tesislere gelene kadar yorgunluğun çökmesi, aracımıza yapılan saldırıyı da son anda fark etmemizden dolayı, yemek yediğimiz yerde yiyeceklerimize bir şey katıldığını düşünüyoruz. Ayrıca soygunu yapanların da, bizi yemek yediğimiz yerden beri takibe aldığını tahmin ediyoruz. Hem paramızı, pulumuzu aldılar, hemde arabamızı kullanılmayacak duruma getirdiler. Paralarla beraber, banka kartlarımız filanda alınınca, beş kuruşsuz kaldık ortada.

ASKERLERDEN PARA ALMAK ZORUNDA KALDIK

Şikayette bulunan, ama sonuç alamayan Mirici ailesine, askerler yol parası verdi. Askerlerden aldığımız borç para ile Düzce`ye arkadaşlarımın yanına, ancak gelebildik diyen Reşat Mirici, „daha sonra arkadaşlarım aralarında topladığı bir miktar para ile Kocaeli`ne ulaştık ve arabamızın tamirini yaptırdık. Otomobilin tamirinin ardından Almanya`ya gelmek için yola çıktık. Yollarda dikkat ederek evimize ulaştık, hemen ertesi günde aldığımız borç paraları sahiplerine banka yolu ile havale ettik“ dedi.

ALMAN SİGORTA ŞİRKETİ DE ZARARIMIZI KARŞILAMIYOR

Ankara`da beş kişi tarafından soyulan ve büyük bir çile çeken Reşat Mirici, “Türkiye`de soyulduk, dört çocukla beş parasız ortada kaldık. Soyanlar da kaçıp gitti, zor bela Almanya`ya geldik. Burada da, bağlı bulunduğumuz sigorta şirketi ne arabamızda oluşan zararı karşılıyor, ne de diğer değerli eşyalarımızı. Asya tarafında olayın olduğunu öne sürüp, bizi başından savıyor. Türkiye`de yeterince mağdur olduk, geldik burada da sigorta darbesi yedik. Araştıracağız, varsa hakkımız hukuki yoldan zararlarımızı kurtarmaya çalışacağız. Zaten yeterince rezil olduk, en az  yedi bin Euro da kaybımız oldu“ şeklinde anlattı.

Muhabirce/Türkiye

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu