Haberler

Milli Görüş hac kafilesi 14 Temmuz’u bekliyor

Milli Görüş hac kafilesi 14 Temmuz’u bekliyor Yaklaşan Hac mevsimiyle dünyanın her yerinde olduğu gibi Avrupa’da da kutsal hac ziyaretine gidecek olanlarda heyecanlı bekleyiş başladı. Fransa’da yaşayan Faslılar, Tunuslular, Almanya Hollanda, Belçika, Avusturya gibi ülkelerde yaşayan Boşnak Arnavut ve diğer Müslüman ülke vatandaşlarının çoğu hacda iyi organize olmuş Türk cami dernek ve teşkilatlarını tercih ediyorlar.

İLK ORGANİZE MİLLİ GÖRÜŞ’TEN

Avrupaya altmışlı yıllarda yapılan tarihi iş göçüyle ilk camileri açıp hizmet veren, Milli Görüş Hac’dada 9 kişilik kafileyle ilk organizeye imza atmıştı.

IGMG Hac, Umre ve Seyahat Başkanı Tahir Köksoy bu yıl 50. sini düzenliyecekleri Hac Organizasyonuyla alakalı çalışmalar hakkında bilgiler verdi:

“Hac hizmetlerimiz 1969 yılında ihlasla samimiyetle 9 kişiyle başladı. Bu çalışmalar her sene artarak bu tarihe kadar geldi. On binlerce insana hem Hac, hem Umre, hem kültürel gezileri yaptık, ve  halende yapmaya devam ediyoruz .

FEDAKARLIKLARLA MARKA OLDUK

Hac organizasyonumuz birçok koordinatör ve yetkilinin katkılarıla günümüze kadar geldi. Allah’a hamdolsun şimdi de marka olmuş bir organizasyon halinde bu çalışmaları yapıyoruz.

Birçok Hac organizasyonu yapılıyor, ancak biz kendi çalışmamızı kısaca özetlersek, “fedakâr kafile ve gurup başkanlarının ciddi gayret ihlas ve samimiyetleri “ diyebiliriz.  Özellikle son yıllarda genç umrecilerin, genç idarecilerin, kadınlar teşkilatının, katkılarıyla ve özellikle de son birkaç yıldan beri çocuk kulübü hizmetleri ve görme engelliler umre projelerinin katkılarıyla kalite ve marka haline geldik. Samimiyetle işin maneviyatına ağırlık vermelerinden dolayı da hocalarımızı, irşad ekiplerimizi takdir ve tebrik ediyoruz.

Bu sene 50. yılın hatırasına birçok çalışmamıza yenilik katarak (Hac malzemeleri, app çalışmaları, hac belgeseli, hac özel dergisi) inşallah hacılarımıza en iyi ve kusuruz şekilde Hac ibadetlerini yerine getirmelerini sağlamaya gayret edeceğiz. Cenâb-ı Allah inşallah mahcup etmez ve daha nice 50 yıllar bu güzel hizmetler teşkilatımız aracılığıyla yapılır.”

IGMG Hac, Umre ve Seyahat Başkanı Tahir Köksoy 2020 yılında farklı bir vizyonla hacı ve  umrecilere hizmet etmeyi planladıklarını ifade eden Tahir Köksoy sözlerine şöyle devam etti:

YEDİ DİLDE HAC ORGANİZASYONU

“Görme engelliler ve çocuk kulübü hizmetleri, gençlere, emeklilere özel programlar gibi birçok projelerimiz var. Özellikle yeni projelerle Avrupa’da yaşayan kardeşlerimize kısa dönem umreler sunmaya başladık. Zaten son yıllarda yaptığımız kısa dönem hac ziyaretlerine çok ciddi rağbet olduğu için buna ağırlık veriyoruz. Ayrıca geçen sene başlattığımız yedi dilde hac organizasyonunu Umreye de yansıtmaya gayret ediyoruz. İleriki yıllarda özellikle de kültürel gezilerde Bosna, Endülüs, Kudüs, Türkiye ve daha farklı ülkelere de seyahatleri çoğalt mayı düşünüyoruz inşallah.

IGMG Hac Organizesi’nin bu seneki ilk hac kafilesi 14 Temmuz’da hareket ediyor. Hizmet görevlilerinin de yer aldığı bu ilk kafileden sonra ise 16 Temmuz’da ikinci kafile yola çıkacak ve Mediney-i Münevvere’ye ulaşacak.” dedi.

Köksoy yapılan son görevliler toplantısına Türkiye’den Türk Hava Yolları (THY) Yer İşletmeleri Başkanı Ali Aykanat’ında katıldığını, İstanbul yeni havalimanında ihrama girecek olan hacı adayları için yeteri kadar ihram kabini kurulduğunu, hacı adaylarının önceki yıllara göre daha da rahat edeceklerini toplantıda kendilerine altardığını sözlerine ekledi.

Köksoy konuşmasının sonunda  “Bu hizmetler ihlas ve samimiyetle yapıldığı için, Allah 50 yıldan beri her geçen gün daha organizeli, daha kaliteli hac yapmamızı nasip ediyor. Biz ilk günkü heyecanla hacca götürdüğümüz kardeşlerimizin duasını almak için yola çıktık.” dedi.

Muhabirce/İskender Güngör/ KÖLN

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu