Haberler

Almanya`da yağlı güreşlere yoğun ilgi

Almanya`da yağlı güreşlere yoğun ilgi Almanya`da yağlı güreşlere yoğun ilgi Almanya`nın Moers kentinde kurulan er meydanına çıkan ve adeta kıran kırana mücadele eden pehlivanlara, Almanyalı Türklerin ilgisi yoğun oldu.

Almanya`nın Duisburg kentinde faaliyet gösteren Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-DER) tarafında düzenlenen 15. Balıkesirliler Hıdrellez Şenliği büyük ilgi gördü.

Almanya`da yağlı güreşlere yoğun ilgi Almanya`da yağlı güreşlere yoğun ilgi Moers’te bir stadyumda Cuma günü başlayan ve üç gün boyunca devam eden 15. Balıkesirliler Hıdrellez Şenliği`nin son günü olan Pazar günü, yağlı güreş müsabakaları yapıldı.

Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi`nden gelen güreşçiler ve Almanya`dan katılan güreşçiler, yağlı güreş müsabakaları için er meydanına çıktı. Nam- diğer Cazgır Osman (Çayır)`ın anonslarıyla gerekleştirilen güreş müsabakalarını, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ve Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-DER) Başkanı Kemal Kanıkurumaz`ın yanı sıra yaklaşık bin beş yüz vatandaş takip etti.

İsmail İğneci (soldan 3.) yeni ağa seçildi Oldukça çekişmeli geçen yağlı güreş müsabakalarının yarı finalinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`nin güreşçileri, Moers pehlivanı olabilmek için mücadele etti. Yarı finalde Sertaç Çavdar, Necip Al`ı, Aykut Işık da Deniz Yasak`ı yenerek, finale kaldı. Kıran kırana geçen ve güreş sevenlerin de yoğun ilgisiyle gerçekleşen final müsabakasını oyunla kazanan Aykut Işık Moers pehlivanı olurken, Sertaç Çavdar da ikinci oldu.

Müsabakalara katılan güreşçilere madalyalarını Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği(BAL-DER) Başkanı Kemal Kanıkurumaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ve Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu birlikte taktim etti.

Ağalığı kazanan İsmail İğneci omuzlara alındı AĞA SEÇİMİ DE YAPILDI

Güreş müsabakaların ardından ağa seçimine geçildi. Ağa seçiminde iki yıldır ağalık unvanını elinde bulunduran iş adamı Nedim Dağtekin ile diğer bir iş adamı İsmail İğneci yarıştı. Açık artırma ile yapılan ağalık yarışını beş bin Euro ile İsmail İneci kazanarak, ağa seçildi. İsmail İğneci, ağa seçilmesiyle omuzlara alınarak sahada tur attırıldı.

Muhabirce/MOERS

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu